Tarih: 26.07.2023 17:03

Kömürlü Mahalle Sakinleri Kuraklık İçin Devletten Çözüm Bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-Mersin’in  Bozyazı İlçesi Kömürlü Mahalle sakinleri  bu yılki kuraklık ve son 15 gündeki aşırı sıcaklardan dolayı ürünlerinin kuruma noktasına geldiğini ve esen sıcak rüzgardan seralarının eridiğini söyleyerek devletten çözüm bekliyorlar. Bir an önce mahallelerinin suya kavuşturulmasını ve ürünlerinin kurtarılmasını isteyen mahalle sakinleri aksi durumda üreticinin kuraklığa mahkum bırakılmış olacağını söylüyorlar. 
Kömürlü Mahalle eski muhtarlarından Ahmet Abukan  mahallesindeki son durum hakkındaki videoyu kamuoyu ile paylaştı. Üreticiler olarak mahallesinin zor durumda kaldığını ifade eden Katıran, videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğandan da yardım istiyor.  Videoda belediye başkanlarından milletvekillerine kadar her yere başvurduklarını ancak verdikleri onca söze rağmen şu ana kadar hiçbir çözüm üretilmediğini kaydeden Abukan, bütün bu gelişmeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a anlattı ve en sonunda ‘Yorum sizin Allah’a emanet olun.” Dedi. 
Mahalle sakinleri bölgelerindeki susuzluğun bir an önce giderilmesi için merkezi Bozyazı da bulunan ve Türkiye genelinde sulama sistemleri ile ilgili çalışmalar yapan 28. Dönem Ak Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı ve Beğenal Tarım ve Bozyazı Vana Yönetim Kurulu Başkanı Makine Yüksek Mühendisi İlkay Atmacadan da yardım istediler. Mahalle sakinleri ile makamında bir toplantı gerçekleştiren Atmaca, durumun aciliyetini Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ile paylaştı.  Kısa süre içerisinde bir proje taslağı oluşturan Atmaca, ilk etapta 3 milyon 27 bin TL bütçeli bir sulama şebekesinin şimdilik kısa süreli bir çözüm getireceğini söyledi.  Konu hakkında çalışmaların devam ettiğini kaydeden Atmaca, Devlet nezrinde de konunun ciddiyetle takip edilmeye başlandığını söyledi. 
MHA


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —