Tarih: 08.09.2022 05:52

BİST100 endeksi

Facebook Twitter Linked-in

BİST100 endeksinde yüksek hacim ve yüksek volatilite devam ederken, 2021 yılının Eylül ayında yapılan hacim 2022 Eylül’ün ilk haftasında geçildi. Bankacılık sektöründe kar realizasyonları gerçekleşirken, gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve ulaştırma sektörü payları günü alıcılı tamamladı.

 

Bugün yurt içi piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmazken, ECB tarafından faiz kararı açıklanacak. ECB’den enflasyon kaynaklı gelişmelerden ötürü 75 baz puanlık faiz artırımına kesin gözüyle bakılıyor. Öyle ki Avrupa’da enerji krizinin de fazlasıyla yoğun konuşulduğu ve doğalgaz fiyatlarının sert arttığı bu dönemde Euro değer kaybetmeye devam ediyor. Olası bir 75 baz puanlık faiz artırımda Euro/Dolar paritesinin tekrar 1 üzerine çıkmasını beklemekteyiz.

 

Enflasyondaki yükseliş hanehalklarının harcanabilir gelirlerini azaltsa da harcamalarda artış yılın ilk yarısında toparlandı ve Euro Bölgesi ekonomik büyüme oranını yükseltti. Euro Bölgesi için ikinci çeyrek büyüme oranı %0,6'dan %0,8'e yükseltildi. İkinci çeyrek için yıllık büyüme oranı da %3,9'dan %4,1'e revize edildi.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —