-
BIST 100
17941,23%1,26
-
DOLAR
47,18% 0,04
-
EURO
53,93% -0,08
-
GRAM ALTIN
6079,88% -0,20
-
Ç. ALTIN
9725,86% -0,34
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 4. Kartepe Zirvesi’ni kitaplaştırdı
KOCAELİ-26.01.2023-HİBYA- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında “Dirençli şehirler ve şehrin dönüşümü” teması ile 4. kez toplanan Kartepe Zirvesi’nde yapılan sunumları set haline getirdi.
Beş ciltten oluşan sette 4. Kartepe Zirvesi’nde kabul edilen 147 akademik bildiri yer aldı. 4. Kartepe Zirvesi’nin teması ile aynı adı taşıyan akademik set içinde biri İngilizce olmak üzere 5 kitap yer alıyor.
“Vizyoner Şehir Yönetimi, Şehir ve Toplum Politikaları, Çevre, İklim ve Afet, Dirençli Şehirler ile ResilientCities(Dirençli Şehirler)’’adını taşıyan kitaplarda; doğal afet, salgın, deprem ve iklim değişiklikleri tehditlerine karşı üretilmesi gereken tedbirler bilimsel verilerle yer alıyor. Kitap setinin içinde ayrıca zirvenin sonuç raporlarının yer aldığı Kartepe Zirvesi Tanıtımı Kitabı da yer alıyor.
Kartepe Zirve Kitabı akademisyenlerden oluşan yayın ekibinin çalışması sonucunda hazırlandı. Büyükşehir Belediyesi adına yayın sahipliğini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın'ın yaptığı kitabın genel koordinatörlüğünü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu üstlendi.
Kitabın düzenleme kurulunda ise Türkiye'deki üniversitelerden akademisyenler görev aldı. Prof. Dr. Hamza Ateş’in başkanlığını yaptığı kurulda Prof. Dr. Ayşegül Mengi, Prof. Dr. Nihal Bektaş, Prof. Dr. Oğuzhan Urhan, Hüseyin Murat Lehimler ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı /ŞURA Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan ile Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’nden emekli olan Hayriye Sözer yer aldı.
Kartepe Zirvesi’nin kitap editörlüğünü ise yine alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir kadro yaptı. 'Dirençli Şehirler İçin Vizyoner Yönetim' kitabının editörlüğünü Prof. Dr. Hamza Ateş, 'Dirençli Şehir Yolunda Toplum Politikaları' kitabının editörlüğünü Hüseyin Murat Lehimler, 'Çevre, İklim ve Afet: Dirençli Şehirler İçin Yol Haritası' kitabının editörlüğünü Prof. Dr. Nihal Bektaş, 'Pandemi Sürecinde Dirençli Şehirler' kitabının editörlüğünü Prof. Dr. Ayşegül Mengi ve 'ResilientCities' kitabının editörlüğünü ise Prof. Dr. Oğuzhan Urhan ve Dr. Ali Yeşildal yaptı.
Son iki yıl pandemi nedeni ile yapılamayan Kartepe Zirvesi, 2022 yılında “Dirençli Şehirler ve Şehrin Dönüşümü” teması ile 24-27 Mart tarihleri arasında geniş bir katılımla düzenlendi. Zirveye 25 ülkeden 350 entelektüel, akademisyen, ekonomist ve kent bilimcisi katıldı.
4 gün süren zirvede 26 akademisyen oturumu, 15 panel oturum, 2 forum ve 8 özel oturumda pandemiyle sarsılan ve iklim değişikliği tehdidiyle karşı karşıya kalan dünyanın yakın geleceğiyle ilgili senaryolar ele alındı. Zirvenin açılış oturumuna Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Almanya eski Şansölyesi Gerhard Schröder katıldı.
Zirvede 147 akademik bildiri sunuldu. Bu bağlamda özellikle 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde ‘’dirençli şehirler nasıl olmalı’’ sorunsalı bütün yönleriyle tartışıldı. Dünyayı tehdit eden doğal afetler, salgınlar, depremler, su krizleri ve iklim değişikliği gibi birçok unsur masaya birbirinden önemli akademisyenlerin bakış açısı altında masaya yatırıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, zirve kararlarını kitaplaştırarak, anlamlı bir kayıt oluşturmuş oldu. Beş ciltten oluşan Kartepe Zirve kitabında; doğal affet, salgın, deprem ve iklim değişiklikleri tehditlerine karşı üretilmesi gereken tedbirler bilimsel veriler ışığında yer alıyor.
Hibya Haber Ajansı
Anamur 3 Gün Festival Şöleni İle Coştu
18. ANAMUR KÜLTÜR VE MUZ FESTİVALİ GÖRKEMLİ GEÇİYOR
Profesyonel Kahve Servisinde Cimbali Makinesi Kullanmanın Avantajları
Anamur’da 15 Temmuz Demokrasi Ve Vatan Aşkı Meydanları Doldurdu
ANKA-DER33 Başkanı Mehmet Türeden 15 Temmuz Mesajı
Kaymakam Kemal DURU’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı
Mersin Valisi Atilla Toros, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı
Anamur, 15 Temmuz’un 10. Yılında Demokrasi İçin Tek Yürek Oluyor
Mersin Büyükşehir ve Meski’ye 781 Araç Kazandırıldı
Anamur'da Yaz Kur'an Kursu Öğrencilerine 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Ruhu Anlatıldı
Anamur, Uluslararası 18. Kültür ve Muz Festivali Başlıyor!
Dereköy’e Çok Amaçlı Dev Hizmet: Yeni Sosyal Salon Gün Sayıyor
Anamur MHP’de Mehmet Yayla Güven Tazeledi: 15. Olağan Kongrede "Kenetlenme" Vurgusu!
Ak Partinin Milletvekilleri Sahada
Bozyazı Dereköy Spor Bugün Yeniden Sahalara Dönüyor
Hikmet Abi Son Yolculuğuna Malaklar'da Uğurlanacak
ANAMUR'DA 4 YILLIK LİSANS EĞİTİMİ BAŞLIYOR!
MHP Anamur İlçe Başkanlığı 15. Olağan Kongresi 11 Temmuz’da Yapılacak
KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Anamur'a Anlamlı Ziyaret
Özel Eğitim Konfederasyonu’ndan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan’a Hayırlı Olsun Ziyareti
‘Midas'ın Kördüğümü’ Anemurium Odeon'da Sahnelendi
Anamur’da Zehir Tacirine Suçüstü: Bonzai Operasyonunda 1 Tutuklama
MERSİN'DE SOSYAL MEDYA DOLANDIRICILARINA JANDARMA DARBESİ
Güreşçilerden Kaymakam Kemal DURU’ya Şampiyonluk Sözü
Özgüven’in Aracılığı İle Muhammet’e Hollanda da ki Soydaşlarımızdan Akülü Araba
Yarmasu, İpeklerin Mutluluğunu Bu Görkemli Düğünde Paylaştı
ANAMUR BELEDİYESİNDEN 15 KÖY OKULUNDA SIFIR ATIK SEFERBERLİĞİ
Eğİtİmcİ Yönetmen Yavuz Özcan'dan Anlamlı Kısa Fİlm: 'Eller Görsün'
MHA - Mersin’den Artvin’e Bilim Köprüsü: Mercan Bilim Merkezi Atatepe’de Çocuklarla Buluştu
Yapay zeka çağında gerçek liderlik, geleneği geleceğe dönüştürmek
Yükleniyor


