-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,33% 0,09
-
EURO
51,35% -0,20
-
GRAM ALTIN
6179,33% -1,55
-
Ç. ALTIN
10757,95% 0,00
İstanbul yürünebilir bir kent olacak
İBB Yaya Erişimi Şefliği ve WRI Türkiye’nin iş birliği ile “İstanbul’a Söz: Yürünebilirlik Vizyonu” projesi kapsamında ortak yürünebilirlik manifestosu hazırlandı.
İBB Yaya Erişimi Şefliği ve WRI Türkiye’nin iş birliği ile “İstanbul’a Söz: Yürünebilirlik Vizyonu” projesi kapsamında ortak yürünebilirlik manifestosu hazırlandı. Manifestoda, “Yürünebilir, yaşanabilir İstanbul, el birliğiyle planlanacak. Herkes için erişilebilir, engelsiz ve sürdürülebilir olacak” ifadelerine yer verildi. Proje, belediye, STK ve özel sektör temsilcilerinin yaya ulaşımıyla ilgili karar verme süreçlerinin geliştirilmesini hedefliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü Yaya Erişimi Şefliği ve WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler’in birlikte hayata geçirdiği İstanbul'a Söz: Yürünebilirlik Vizyonu projesinde yeni bir aşamaya geçildi. Yürünebilirlik alanında birlikte çalışan belediye, STK ve özel sektörün, yaşanan sorun, ihtiyaç ve yaklaşımlarını daha iyi anlamalarını sağlayan proje kapsamında ortak bir “yürünebilirlik” manifestosu hazırlandı.
Katılımcı bir süreç yürütüldü
Proje hazırlıkları, İstanbul’daki paydaşların dahil olduğu katılımcı bir süreçle yürütüldü. Proje kapsamında kentsel alan kullanımında ve kent içi ulaşımda payı olan belediye birimleri, STK’lar ve özel sektör temsilcilerinden oluşan üç grupla toplantılar yapıldı. Yapılan çalıştaylarda paydaşlar fikirlerini paylaştı. Toplam altı aylık bir proje olan İstanbul'a Söz: Yürünebilirlik Vizyonu, Hollanda Krallığı Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu MATRA (Sosyal Dönüşüm) Fonu’nun desteği ile hayata geçirildi.
“Yaya ulaşımı daha konforlu ve güvenli olacak”
İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, “Bir kenti yürünebilir hale getirmek için, bu alanda faaliyet gösteren tüm paydaşların, belediye birimlerinin, sivil toplumun ve özel sektörün sinerjisi önemlidir. İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak WRI Türkiye ile birlikte imza attığımız altı aylık bu projede de yaya ulaşımını daha güvenli ve konforlu hale getirmek için, hepsi yürünebilirlik alanında doğrudan ya da dolaylı olarak çalışan, belediye, sivil toplum ve özel sektör temsilcileri yer alıyor” dedi.
“Manifesto paydaşlarla hazırlandı”
Proje ortaklarından WRI Türkiye Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Kıdemli Yöneticisi Dr. Çiğdem Çörek Öztaş ise şöyle konuştu:
“Üç manifesto arasından, tüm paydaşların katılımıyla yapılan oylamada, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin belediye için hazırladığı manifesto seçildi. Katılımcıların bu metne yaptıkları eklemelerle ortak bir manifesto oluşturuldu. Ayrıca seçilen manifesto doğrultusunda, sosyal medya mecralarında paylaşılmak ve yürünebilirlik konusunda farkındalık yaratmak üzere bir iletişim kampanyası da tasarlandı.”
WRI Türkiye sürdürülebilir şehirler hakkında
Daha önce EMBARQ Türkiye olarak da bilinen WRI Türkiye, World Resources Institute (WRI) altında sürdürülebilir şehirler konusunda çalışan uluslararası bir araştırma enstitüsüdür. ABD, Afrika, Avrupa, Brezilya, Çin, Endonezya, Hindistan, Meksika ve Türkiye ofisleriyle hizmet vermekte olan WRI, “insan odaklı şehirler” düşüncesinden hareketle çevreyi ve insan sağlığını her geçen gün daha fazla tehdit eden kent içi sorunlara sürdürülebilir çözümler üretmekte ve bu çözümleri projelendirerek yerel ve merkezi yönetimlerle birlikte uygulamaya koymaktadır.
Hibya Haber Ajansı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Yükleniyor


