Tarih: 06.10.2022 12:57

DEVA Partili Bilgiç: ″Anlaşmaların alt yapısını hazırlamak gerekir″

Facebook Twitter Linked-in

DEVA Partisi Genel Başkanlık Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Koordinatörü Abdurrahman Bilgiç, Türkiye ile Libya Ulusal Birlik Hükümeti arasında imzalanan mutabakat muhtırası hakkında değerlendirmede bulundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmasında

Bilgiç, Türkiye’nin Akdeniz’de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını koruması gerektiğini vurgulayarak, “Yunanistan ve Avrupa Birliği karşımızda, Amerika karşımızda diyoruz. Sadece onlar olsa neyse ama Libya’da Temsilciler Meclisi’nin olduğu Bingazi tarafı da karşımızda. Mısır da itiraz ediyor. Hatta bu anlaşmanın geçersiz olduğunu söylüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın düzenlediği basın toplantısında “Avrupa Birliği, ABD, Almanya ve Mısır’ın Türkiye’nin uygulamalarını kınadığını görmekten memnunuz” açıklamalarının üzerine mutabakat muhtırası hakkında değerlendirme yapan Bilgiç, sözlerine şöyle devam etti:

“Eğer gereken tedbirleri alıp hiç olmazsa Mısır’ı ve temas halinde olduğumuzu sandığımız Temsilciler Meclisi’ni diplomatik yollarla ikna etme yolunu bulmazsanız, ikili anlaşmanın alt yapısını hazırlamazsanız, sadece Bingazi tarafına ve Mısır’a değil, aynı zamanda Yunanistan’a istismar ve propaganda imkanı tanırsınız. Dünyayı da karşınıza alırsınız. Onun için bu tür adımlarda çok iyi analizler yapıp kararları ona göre almak ve anlaşmaların alt yapısını hazırlamak gerekir.’’

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —