-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,35% 0,04
-
EURO
51,37% -0,26
-
GRAM ALTIN
6495,91% 1,88
-
Ç. ALTIN
10945,35% 1,69
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’yı Makamında Kabul Etti
Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), (DHA)-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Başkanı Mehmet Tuna ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), (DHA)-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Başkanı Mehmet Tuna ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, Anamur’un Kıbrıs Türkü için önemine dikkat çekerek, Anamur’daki Alaköprü Barajı’ından asrın projesi olarak adlandırılan Türkiye’den Su Temini Projesi kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne su geldiğini söyledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz’de bağımsız ve egemen bir Türk devleti olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta bir antlaşma olacaksa iki devletin işbirliği ile olacağını vurguladı.
Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerin geliştirmesi için çaba gösterildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, coğrafi olarak çok yakın olan Anamur’la tarım, sanayi ve turizmde her türlü işbirliğinin yapılmasının temennisi olduğunu ifade etti.
Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan protokollere göre iki ülke arasındaki anlaşmalara imkan sağlanması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, birlik ve beraberliğin Anamur’a ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kazanımlar getireceğini kaydetti.
Ticaret ve sanayi odalarının yapacağı karşılıklı çalışmaların önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, “Tarım ve sanayide işbirliğine gidilebilir. Anamur ile ülkemiz arasında turizm faaliyetleri de gelişmelidir. Anamur’dan gelen suyun getirdiği zenginliği unutmayacağız ve değerini bileceğiz” dedi.
Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna da kabuldeki konuşmasında, Kıbrıs’ı hiçbir zaman ayrı görmediklerini belirterek, yakın zamanda Anamur’da feribot iskelesinin açılmasıyla iki halkın daha çok yaklaşacağını söyledi.
Mehmet Tuna, feribotların devreye girmesiyle, turizmin canlanacağını dil getirerek, “Kıbrıslıları Anamur’da ağırlamak isteriz ve bizleri misafir etmenizden mutluluk duyarız. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, ANTSO heyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan, özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimize en yakın mesafede bulunan Anamur ve Bozyazı İlçelerimiz ile KKTC arasında Tarım, Turizm ve Ticaret bağlamında gerçekleştirilebilecek olan iş birliği imkanları konularında destek olması talebinde bulundular.
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna’ya, Meclis Başkan Yardımcı İbrahim Çetinkaya , Meclis Başkan Yardımcısı Ali Furkan Ok , Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Durmuş Ali Çelik , Meclis Üyemiz Mesut Aydın , Meclis Üyemiz Mustafa Yıldız, Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Adil Alphan ve Mersin Üniversitesi Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Bilge Kaan Ercan ile Önceki Yönetim Kurulu Başkanımız Ferudun Torunoğlu eşlik etti.
MHA
![]() | ![]() |
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Yükleniyor




