-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Kızılay’dan BAREM’e tam not
Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Türkiye’nin örnek sosyal belediyecilik projelerinden BAREM’i ziyaret ederek, tesis hakkında bilgiler ald
Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Türkiye’nin örnek sosyal belediyecilik projelerinden BAREM’i ziyaret ederek, tesis hakkında bilgiler aldı. Prof. Dr. Tutanç, “Yıllardır hayalini kurduğum bir projenin burada gerçekleşmiş olduğunu gördüm ve çok etkilendim. Böyle önemli bir tesisi Bursa’mıza kazandırdığı için Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM), STK ve çeşitli kamu kurumlarının ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Engelli Bakım ve Rehabilitasyon bölümü geçtiğimiz Mart ayında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından açılan BAREM’i ziyaret eden, Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç ve yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan tesis hakkında bilgi aldı. BAREM’in, çok güzel bir merkez olduğunu söyleyen Tutanç, “İnsan burayı gezerken yapılan hizmetin ne denli önemli olduğunu idrak edebiliyor. Tesisi gezip gördükten sonra, benim yıllardır hayalini kurduğum bir projenin burada gerçekleşmiş olduğunu gördüm ve çok etkilendim” ifadelerini kullandı.
BAREM, çok önemli ihtiyaca cevap verecek
BAREM’in büyük bir ihtiyaca cevap verecek çok önemli bir tesis olduğuna vurgu yapan Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, “Çalışan insanlar olarak nasıl ki gündüzleri çocuklarımızı kreşlere bırakıyorsak, yaşlı ve engellilerimizi de kreş gibi bırakabileceğimiz bir merkeze ihtiyaç vardı. Böyle bir ihtiyaca cevap verecek tesisi kazandırdığı için, Bursalılar olarak Başkanımız Mustafa Dündar’a minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kızılay Bursa Şubesi olarak tesisi gezdik, BAREM’le ilgili bilgiler aldık. Gönüllülerimiz marifetiyle bizler de nasıl yardımcı olabiliriz, başkanımızla bunları konuşup istişare ettik. Böyle bir tesisi Bursa’ya kazandırdığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kızılay heyetine tesisle ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirtaş’ta toplam 20 bin 140 metrekare alan üzerine inşa edilen, 200 yataklı huzurevi, 150 engelli ve 150 alzheimer hastaları olmak üzere 500 kişiye rehabilitasyon imkanı sağlayacak dev merkezin, ilk olarak engelli bakım merkeziyle hizmet vermeye başladığını söyledi. BAREM bünyesinde yalnızca engelli vatandaşlar için değil, Alzheimer hastaları ve yaşlı vatandaşlar için huzur evi bölümünün de bulunduğunu söyleyen Başkan Dündar, “Alzheimer bölümüyle ilgili şu anda Bursa’da veri topluyoruz. Kentimizde bu bölümden faydalanacak kaç kişi var, bunlardan ne kadarı buradan faydalanmak istiyor, bunların çalışmasını yapıyoruz. Bakım, rehabilitasyon ve Alzheimer bölümleri dışında, tesisimizde bir üçüncü bölüm olarak huzurevi bölümümüz de bulunmakta. Bu bölümü de bir vakıf çatısı altında işletmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili de çalışmalarımız sürüyor” dedi.
BAREM’in, açıldığı günden itibaren vatandaşlardan, STK ve kamu kurumlarından yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Dündar, “Pek çok kamu kurumu yöneticisi ve STK temsilcisini merkezimizde konuk edip bilgiler verdik. Kızılay Bursa Şube Başkanı ve yöneticileri de BAREM’i ziyaret etti. Tesis hakkında kendilerine bilgiler verip, birlikte neler yapabiliriz bunları konuştuk. Kızılay gibi bir kurumumuzun tecrübelerinden faydalanmak, bizler için de son derece önemli. Kendilerine ziyaretleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
Yükleniyor


