Tarih: 17.03.2024 13:31

Kızılay, Ramazan Ayında Yetimlerin İhtiyaçlarını Karşılıyor

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Türk Kızılay, Ramazan ayında da yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına devam ediyor. Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgelerde gerçekleştirdiği Yetim Destek Programı ile binlerce çocuğa önemli bir destek sağlıyor. Yapılan bu desteklerle yetim çocuklar, hayatlarının 23 yaşına kadar ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyorlar.

Türk Kızılay, her yıl yaklaşık 50 bin ebeveyn kaybı yaşamış çocuğa yönelik ayni veya nakdi yardım çalışmalarını aktif olarak yürütüyor. "Bu Ramazan Sensiz Olmaz" sloganıyla yardım çalışmalarını artıran Kızılay, deprem bölgesinde özellikle kırılgan aile gruplarından belirlenen 532 yetime aylık 2000 TL'lik düzenli yardım ulaştırıyor.

3235 yetime 14.791.500 TL'lik yardım ulaştıran Kızılay, bu desteklerle her çocuğu iyi bir birey olarak yetiştirmeyi hedefliyor. Yetim Destek Programı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri iş birliği ile Kızılay Şubeleri ve Kızılay Toplumsal Hizmet Merkezleri tarafından profesyonel ekiplerle gerçekleştiriliyor.

Program kapsamında yardım çalışmalarının yanı sıra sosyal etkinlikler de düzenleyen Kızılay, her çocuğun toplumla iç içe olmasını sağlıyor. Ayrıca, uzman ekipler tarafından yürütülen psikososyal destek süreçleri ile yetimlerin duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarına odaklanılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —