-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
50,99% -0,04
-
GRAM ALTIN
6935,88% -2,47
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
Kızılay Anamur Şubesi’nden Anlamlı Ziyaret Turu
MHA - Kızılay Anamur Şubesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engelleri Kaldırmak İçin Çalışmalarını Sürdürdü.
MHA - Kızılay Anamur Şubesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engelleri Kaldırmak İçin Çalışmalarını Sürdürdü. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Anamur’da anlamlı etkinliklere imza atan Türk Kızılayı, sosyal farkındalık oluşturmak adına düzenlenen kahvaltı programına katılarak dayanışma ve destek mesajları verdi. Belediye 82 Sosyal Tesislerinde gerçekleşen etkinlikte, engellilerin toplumdaki önemine vurgu yapıldı. Ekip, Özel Eğitim Uygulama Okulu, ı,ıı. ve ııı kademelerini de bir ziyaret gerçekleştirdi.
Program, Anamur Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Gün’ün öncülüğünde düzenlendi. Gün, katılımcılara teşekkür ederek, bu özel günün yalnızca engellilere değil, tüm topluma empati ve farkındalık kazandırması gerektiğini ifade etti. Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz ve Türk Kızılayı Derneği Anamur Şube Başkanı Sakine Kuz’un da katıldığı etkinlikte, birlik ve beraberlik duygusu ön plandaydı.
Türk Kızılayı’ndan Duygu Yüklü Bir Ziyaret
Türk Kızılayı Derneği Anamur Şubesi, gün boyunca gerçekleştirdiği ziyaretlerle farkındalık çalışmalarını sürdürdü. Şube Başkanı Sakine Kuz ve ekibi, ilçedeki engelli bireylerin ailelerini ziyaret ederek hem sorunlarını dinledi hem de çeşitli desteklerde bulundu. Kuz, engellilerin topluma kazandırılması ve hayatlarının kolaylaştırılması adına Kızılay olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceklerini belirtti.
Gazetemizi de ziyaret eden Sakine Kuz, Kızılay’ın Anamur şubesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kuz, “Bu özel günde, yalnızca etkinliklerle sınırlı kalmayıp engelli bireylerin sorunlarını anlamak ve çözüm yolları üretmek için sahadayız. Toplumun her kesiminden destek almak bu süreçte çok önemli,” dedi.
Kızılay’dan Özel Teşekkür
Kuz, Kızılay Engelsizleri Anamur Şube Başkanı Mithat Ünal’a da teşekkür ederek, Ünal’ın engellilerle ilgili çalışmalarına duyduğu hayranlığı dile getirdi. “Mithat Bey’in azmi ve katkıları, yalnızca Kızılay için değil, Anamur’daki tüm engelli bireyler için büyük bir değer taşıyor,” diyen Kuz, Ünal’ın projelerinin bölgeye umut kattığını söyledi.
Engelleri Aşmak İçin Birlikteyiz
Kahvaltı programında söz alan Belediye Başkanı Durmuş Deniz ise engellilerle ilgili projelerde belediye olarak her zaman destekçi olacaklarını belirtti. "Engellilik, bir eksiklik değil, toplumun dayanışma gücünü artıran bir gerçektir. Engelleri aşmak için hep birlikte daha çok çalışacağız," diyerek katılımcılara moral verdi.
Program, dayanışma ruhunun vurgulandığı, keyifli ve anlamlı anlara sahne oldu. Türk Kızılayı’nın bu özel gün kapsamında düzenlediği etkinlikler, yalnızca farkındalık oluşturmakla kalmadı, aynı zamanda engellilerin hayatlarına dokunan somut adımların da atıldığını gösterdi. Anamur’da gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, toplumun tüm kesimlerini engellilere yönelik daha duyarlı olmaya davet etti. Kızılay’ın liderliğinde yükselen bu dayanışma ruhu, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırma hedefiyle çalışmalarını sürdürecek.
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
Yükleniyor





