-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,19% 0,06
-
EURO
51,07% 0,29
-
GRAM ALTIN
7124,20% 0,17
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
İYİ Partili Yokuş: “Temel gıda fiyatlarını yüzde 35’lere kadar indirme sözü, halkı aldatmaktır”
İYİ Parti TBMM Tarım ve Orman Komisyonu üyesi Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
İYİ Parti TBMM Tarım ve Orman Komisyonu üyesi Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
Yokuş değerlendirmesinde şunlara değindi:
'Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Başta Et ürünleri olmak üzere temel gıda maddelerinde yüzde 30-35’lere kadar indirim yapılacağı' şeklindeki açıklaması Yandaş medyada vatandaşlara gıda maddelerin büyük indirim müjdesi şeklinde sunulmuştur.
Siyasi iktidar başarısız ekonomik politikalarını algı ile üstünü kapatmaya çalışıyor. Halkımızı aldatıyor. Tarım kredi kooperatifleri perakende satış şubesi üzerinden yapılan açıklama siyasi iktidarın beceriksizliğinin çok ötesine de tam bir çaresizliğin ifadesidir! Bilindiği gibi söz konusu kurumun 500 civarında perakende satış şubesi bulunmaktadır. Bu şubelerin toplam satış kapasitesi Türkiye’deki gıda arzının on binde biri bile değildir. Bu gerçekler ortada iken tüm alışveriş yerlerinde gıda fiyatlarında büyük indireme gidileceği algısı yaratılmıştır.
Bu açıklama ekonomik kriz nedeniyle alım gücü zayıflamış dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın Tarım Kredi Şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden olacaktır. Müjde olarak verilen ucuz gıda ya her on bin vatandaşımızdan ancak biri ulaşabilecektir.
Diğer yandan özellikle kırmızı et fiyatlarında indirim sözü ağır girdiler nedeniyle her geçen gün kan kaybeden besiciliğimize büyük darbe vuracaktır. Süt ve süt ürünlerini temininde güçlük çekilecektir.”
Yokuş, sözlerini şunları söyleyerek tamamladı:
“Bu sorumsuz açıklamalar alışveriş merkezlerinde büyük bir kaos yaratacaktır. Vatandaşlar gıda fiyatların düşmediği hatta artmaya devam ettiği gerçeği ile yüz yüze kalarak büyük şok yaşayacaktır. Ülkemizi yönetemeyenlerin kendi beceriksizliklerinin ağır bedelini halka ödettikleri yetmiyormuş gibi bir de halkı aldatma yoluna gitmeleri kabul edilebilir bir durum değildir.
Dünya Gıda örgütünün (FAO) aylık yayımladığı Gıda Fiyatları endeksi son 4 aydır düşme göstermektedir. Bu düşüş yüzde 15’ler civarındadır. Ülkemizde ise Son dört aydı gıda fiyatları yüzde 30 oranında artmıştır. Diğer yandan ülkemizde yıllık gıda fiyatlarındaki artış dünya ortalamasının iki katından fazladır.
Bu gerçekler de gösteriyor ki; Türk halkı siyasi iktidarın beceriksiz ekonomi politikalarının bedelini yüksek enflasyon altında ezilerek ödüyor.”
Hibya Haber Ajansı
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
Yükleniyor

