• BIST 100

    9476,20%0,82
  • DOLAR

    38,92% 0,13
  • EURO

    44,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4121,03% -0,52
  • Ç. ALTIN

    6643,34% -0,27

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ikinci kez deprem bölgesinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 7 büyükşehir belediye başkanıyla birlikte ikinci kez deprem bölgesini ziyaret etti.

GÜNCEL 11.02.2023 09:52:42 657
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ikinci kez deprem bölgesinde
Haberi Sesli Oku

Kılıçdaroğlu’na ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Seyit Torun, Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyetin Malatya’daki ilk durağı, depremzedelere kapısını açan Sidelya Park isimli bir işletmede oluşturulan toplanma alanı oldu. Afeti yaşayan vatandaşların acılarına ortak olan heyet, vatandaşlardan gelen talepleri dinledi. Yaşadıkları acıyı paylaşan vatandaşlar ağırlıklı olarak çadır, su, elektrik, soba, hijyen malzemeleri ve iç çamaşırı gibi taleplerde bulundu.

İmamoğlu ve bir vatandaş arasında ilginç bir diyalog yaşandı. İmamoğlu, “Kurdukları birkaç prefabriği gözünüze sokmasınlar. -16 derecede nasıl dayanalım çadırda.  Yerli imalat, seri imalata girsin. Gümüşhane'de ağaçtan yapıyorlar. Ağaç da kabulümüz ya. Çadırla olmaz Başkan'ım. Durulmuyor, hasta var, şey var. Kurtlar geliyor” sözlerine, “Yıkımın olduğu yerlerde çadırla olmaz o iş. Çadırda 10-15 gün durulabilir” yanıtını verdi.

İmamoğlu, acılı vatandaşın, “Muhalefet olarak bağırın. Destek de verin” uyarını da “Bağıracağız, destek de vereceğiz, biz de yapacağız elimizin yettiği kadar” şeklinde yanıtladı.

Vatandaşın, “Başkanım, size 7-8 yedi milyon yük bindi. O yükü buraya, sadece prefabrik geri getirir. İstanbul'un da yükü ağırlaştı, İzmir'in de yükü ağırlaştı. Antalya’nın yükü arttı.  İnsanları çadırla oyalamasınlar. Buraya prefabrik şehirleşmeyi bir an evvel getirsinler. Eşleri burada çalışıyor, çocuklarımızı yolladık. İnsanlar üç tane haneyi misafir edemez” sözlerini ise, “Doğru söylüyorsun. Doğrusu o. Kulağımıza küpe ve çalışacağız bunlara. Hem duyuracağız hem onları da destekleyeceğiz -ne kadarsa zamanı- hem de biz de yapacağız yani. Milletçe kalkacağız altından, göreceksiniz” biçiminde yanıtladı.

İmamoğlu, vatandaşın, “Halen geliyorlar sizin oraya” sözlerine de “Biliyorum. Aranıyoruz şu anda. Evlere eşya veriyoruz orada. Bu zor anlarda benim tek üzüntüm, giden canlar. Diğerlerinin yarasını saracağız anacığım, ama can yeri gelmeyecek yani. Binalarımızı tabuta döndürmeyecektik yani. Allah sizleri korusun” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyetin bir sonraki durağı ise, depremde tamamına yakını çöken Hayat Sitesi enkazı oldu.

Enkaz önünde bekleyen bir kadın vatandaşın Kılıçdaroğlu’na sarılarak ağlaması yürekleri dağladı. Kılıçdaroğlu, enkazda yakınları olduğunu söyleyen acılı kadının, “Ne yapacağız? Çok tatlı insanlardı” sözlerine, “Zor, biliyorum. Beklemenin dışında yapacağımız bir şey yok. Sabırla bekleyeceğiz. Evet, büyük bir acı ama bekleyeceğiz” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, Malatya Milletvekili Ağbaba’dan çalışmalarla ilgili bilgi alarak, canlı yayında şu açıklamaları yaptı:

“Acı günler yaşıyoruz. Bu sabah acı bir haber daha aldık. Genel Başkanımız Deniz Bey'i kaybettik. Gerçekten de son derece üzüntülüyüm. Bu ülkenin huzura kavuşması için, bu ülkede demokrasinin gelişmesi için, bu ülkede hakkın, hukukun ve adaletin aranması için büyük çaba harcayan Genel Başkanımızı yitirmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, yakınlarına, sevenlerine, Cumhuriyet Halk Partililere ve bütün vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum.”

“Çadır konusunda buradan açık çağrı yapıyorum”

Çadır konusunda çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Bütün ama bütün deprem bölgelerine çadır gönderilmesi lazım. İnsanlar soğuktan büyük bir acı çekiyorlar. Muzdaripler. ‘Bize çadır gönderin’ diyorlar. Ben, buradan Türkiye'de çadır üreten bütün firmalara sesleniyorum. Sizin elinizde eğer çadır var, çadır stokunuz varsa, lütfen bizim büyükşehir belediye başkanlarına ulaşın. Kaç çadır varsa, bize verin. Biz bunları satın alacağız ve deprem bölgelerine göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Kimse bu memlekette yalnız kalamaz”

Kılıçdaroğlu ile beraberindeki heyet, Malatya’da sırasıyla, Sena Park Kafe’deki ve Uğur Böceği Parkı’ndaki depremzedeleri ziyaret etti.

Uğur Böceği Parkı ziyareti sırasında genç bir depremzedenin İmamoğlu’na, “Ne olur yardım edin bizlere lütfen” diyerek sarılıp ağlaması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. İmamoğlu, genç kızın, “Biz 1 haftadır arabada kalıyoruz. Ne olur yardım edin bize. Gidecek bir yerimiz yok” sözlerine, “Hiç yalnız değilsiniz, unutmayın eksiklikler tamamlanacak. Kimse bu memlekette yalnız kalamaz. Hep beraberiz. ” şeklinde karşılık verdi.

İmamoğlu, bir başka vatandaşın, “Yalnız bırakmayın” sözlerine de “Olur mu öyle şey? Her anımız burada” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyet, Malatya’dan Diyarbakır’a doğru yola çıktı.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur Belediyesi Edebiyat ve Kitap Günleri Hızlı Başladı

Ege’de Başlayan Hareket, Türkiye’ye Yayılıyor: Anadolu Elazığlılar Federasyonu Kuruldu

Trafik Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Anamur Belediyesi Edebiyat ve Kitap Günleri Başlıyor

Gençliğin Cumhuriyetin Bekçisi Olması

Atatürk’ün Gençlik Vizyonu ve Eğitim Reformları

Gençliğe Emanetin Tarihsel Arka Planı

Atatürk ve Gençliğe Hitabe’nin Önemi

Atatürk’ün Gençlik Vizyonu ve Eğitim Anlayışı

Gençliğe Emanet Edilen Gelecek: Sorumluluk ve Vazife Bilinci

Cumhuriyetin Kuruluş Felsefesi ve Gençliğin Rolü

Atatürk’ün Gençliğe Olan İnancı ve Güveni

Cumhuriyet Meydanına Kortej Yürüyüşü

Gençliğin Ata’ya Cevabı

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi

Türkiye Cumhuriyetini İlelebet Yaşatacak

“Geçti” kelimesi, bir olayın tamamlandığını, yaşandığını belirtir.

“Renkli” kelimesi, hayatın canlılığını ve çeşitliliğini ifade eder.

Kutlamalar, özel günlerin coşkusunu yaşatan etkinliklerdir.

Bayram, toplumsal birlik ve beraberliği pekiştiren, kutlama ve anma günleridir.

Spor, bireylerin fiziksel sağlığını desteklemenin yanı sıra disiplin, takım çalışması ve mücadele ruhunu da kazandıran önemli bir faaliyettir.

“Ve” bağlacı, iki farklı kavramı birleştirerek bütünlüğü sağlar

“19” rakamı, Türk milletinin kaderini değiştiren yılın ilk adımıdır.

Anamur, Akdeniz'in serin sularına nazır, tarihiyle, doğasıyla ve kültürüyle büyüleyici bir ilçe

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

Balık: Mavi Suların Sessiz Misafiri

Deniz: Sonsuzluğun ve Huzurun Adı

Deniz: Sonsuzluğun ve Huzurun Adı

Gemi: Mavi Yolculuğun Sessiz Kahramanı

Yükleniyor

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Muhtar Bolluk’un Hizmetlerini Dinleyen Kaymakam Dereköyün Fahri Hemşerisi Oldu

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun Anamur Gezisine Anamur AGC Ev Sahipliği Yapacak

Traktörle Çarpışan Motosiklet 3 Can Aldı

Tere’den Gençlere Barış Manço Çağırısı

Emre’ye Askerlik Kınası

Anamur’da Aile Yılı Kapsamında Anneler Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Anamur’dan Filistin’e Tam Destek

Kaymakam Bozdemir'den Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Ünal’ın “AN” Kitabı Final Okulları’nda Öğrencilerle Buluşuyor

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
8.Göztepe 34 12 11 11 10 47
9.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
14.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.