• BIST 100

    9938,07%2,28
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Kılıçdaroğlu: ″2 yıl içerisinde mültecileri özgür iradeleriyle kendi ülkelerine göndereceğiz″

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu.

GÜNCEL 17.01.2023 11:52:19
Kılıçdaroğlu: ″2 yıl içerisinde mültecileri özgür iradeleriyle kendi ülkelerine göndereceğiz″

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

'Dert sahibi olan vatandaşlarımız var birinci nokta şu çözüm odaklı bir politika izlediğimizin herkes farkında hangi sorunun nasıl çözüleceğini en iyi bilen partinin CHP olduğunu artık herkes biliyor. Dolayısıyla var olan sorunlar nasıl çözülüyor. Siz sorunu dike getirin çözümü de söyleyin saray iktidarı çözümü bilmiyor bari bizi dertten kurtarın diyorlar. Türkiye’de yaşayan her vatandaşı dertten kurtaracağız, yaşadıkları ızdıraptan kurtaracağız bu memlekete huzuru adaleti getireceğiz. Hiç kimse merak etmesin Türkiye güçlü bir ülke. Sorunları bize aktardığınız zaman her sorununuzu not alıyoruz. İşin uzmanlarıyla beraber oturuyoruz bu sorun nasıl çözülür diye uzun uzun tartışıyoruz dolayısıyla ürettiğimiz çözümler masa başı çözümler değil. Ürettiğimiz çözümler sahadan elde ettiğimiz verilerden de yola çıkarak elde ettiğimiz çözümler.

Baktığınız zaman vatandaş önce ekonomide istikrar bekliyor. Gerçekten de istikrarsız bir ekonomi var. Yarın sabah hangi ürünün fiyatı kaç olacak kimse bilmiyor. Oysaki ekonomide istikrar fiyat istikrarı en azından kişinin rahat geçinebileceği bir gelire kavuştuğunda onunla yaşamını insan onuruna yakışır şekilde sürdürmesini beklemesi en doğal hakkıdır. Ama vatandaşın elinden bu hak alınmış vaziyette. Maaşına zam yapıyorsunuz ama peynire soğana ete çok daha zamlar yapıyorsunuz. Aldığı gelir fazla geçmiyor bir hafta sonra tekrar olumsuz tabloyla vatandaş pazara çıktığında karşılaşıyor. Sadece pazar değil ev kiraları da çok yüksek onu da herkes biliyor.

Buradan bütün vatandaşlarıma söz veriyorum yüz binlerce ailenin suyu kesik, doğalgazı kesik, elektriği kesik. Bütün vatandaşlarıma siz veriyorum geliri olmayan veya düşük gelirli hiçbir hanenin elektriği kesilmeyecek, suyu kesilmeyecek, doğalgazı kesilmeyecek. Aile Destekleri Sigortası ile hiç kimse kışın ortasında soğukta donmayacak, susuz kalmayacak, elektriksiz kalmayacak. İktidar sahipleri veremezler çünkü sarayda elektrik, su, doğalgaz kesilmez herkes orada çok rahat bir eli yağda bir eli baldadır. Onları çözeceğiz.

Vatandaş yine emeğinin karşılığını istiyor, torpil istemiyor, ayrımcılık istemiyor, eşitlik istiyor, adamına göre muamele de istemiyor. Torpilin yoksa kamuda iş bulamazsın bu artık toplumun her kesimine yerleşmiş temel bir kural halinde. 20 yıllık bir iktidarın Türkiye’yi getirdiği nokta bu buradan da Türkiye’yi çıkartmamız lazım. Bunun için Denizli’ye gittiğimde tütün üreticileri geldiler bunlarla işletmeler daha tütün ekilmeden önce sözleşme yapıyor ama tütünün kaça satın alınacağı bölümü boş. Ekin yapılıyor çiftçi üretici borçlandırılıyor iş alıma gelince oraya damga vuruluyor ve çok düşük fiyattan alıyorlar. Bugün tütünün kilo maliyet 80 TL ama verdikleri fiyat 55 TL. Bu bir hak gaspıdır bunun önüne geçmek lazım.

Ben buradan Pikdest projesi çerçevesinde yani Suriyeli çocuklara Türkçeyi öğreten öğretmenlerle ilgili bir konuyu açmıştım. Bu öğretmenlerin sözleşmeli olduğunu yıl içerisinde çalıştıklarını yıl sonu gelince işlerine son veriliyor ertesi yıl 1 Ocaktan itibaren yeni sözleşmeleri yapılıyor amaç bunlara kıdem tazminatı vermemekti. Hiç meraklanmayın az kaldı sizin de hakkınızı teslim edeceğiz.

Mültecilerden sığınmacılardan şikayet var en geç 2 yıl içerisinde onları davulla zurna ile onların özgür iradeleriyle kendi ülkelerine göndereceğiz hiç kimse bundan endişe etmesin. Ama iktidar sahipleri 3 milyon 600 bin resmi rakama göre yabancıların burada kalmasını istiyor. Bu Türkiye’nin geleceği açısından çok ciddi bir sorundur eğer bir beka sorunu diyorsanız asıl beka sorunu budur. Bunlar yarın çoğalacaklar ve hiçbirisinin sosyal güvenliği olmayacak ne olacak bu insanlar. Geleceği düşünmeyen bir idarenin ülkeyi sağlıklı yönetmesi beklenemez. Dolayısıyla bütün vatandaşlarıma sesleniyorum 3 milyon 600 bin Suriyelinin buraya gelişine kim imkan verdi kim yanlış politika izledi. Eğer şikayet ediyorsan yabancılardan benim elimden işimi aldı diyorsan sandığa gideceksin altı oku göreceksin vicdan rahatlığı içerisinde altı okun altına mührü basacaksın ve göreceksin bütün göçmenler bütün mülteciler kendi ülkelerine onurlu bir şekilde gidecekler.

SMA'lı çocuklar var. Hangi ile gitsem başka bir aile geliyor. Sosyal devlet dediğiniz kendi evladına sahip çıkan bir devlettir. SMA’lı çocuğun iyileşmesi için ilaç kullanması lazım. 3 bin civarında evladımız var fiyatı 2 milyon 125 bin dolar. Hangi aile bunu ödeyecek hangi aile götürecek çocuğunu tedavi ettirecek. SMA’lı çocukları olan ailelere de sesleniyorum hiç meraklanmayın çocuklarınız sosyal güvenlik kurumu tarafından tedavi edilecek onların yaşaması için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. Evlilik öncesi kan testlerinin yapılması lazım çocukların SMA’lı doğmaması için o konuda ilk uygulamayı da Mansur Başkan başlattı bunun Türkiye genelinde yaygınlaşması da en büyük arzumuzdur.

Vatandaşlarımızı sınırların korunmasını istiyorlar. Hudut namustur dedik. Sınır korunmadığı için mafya geliyor rahatlıkla adam öldürüyorlar, ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Bütün bunların hepsini biliyoruz bize fotoroman Süleyman değil Teoman memurlar olmalı. Hiç kimse endişe etmesin memur Teomanların sayısını arttıracağız.

Denizli’de atama bekleyen öğretmen sordu Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen atayabilecek misiniz diye. Ona söz verdim Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmeni atayacağız sadece 100 bin öğretmeni değil köy okullarını açtıktan sonra tekrar 100 bin öğretmen daha atayacağız hiç merak etmeyin. Okulda beslenme işini tamamen devlet yapacak beslenme çantası olmayacak, çocuk okula geldiğinde ara verilecek ve çocuk karnını doyuracak. Kantinde görevli olan kantincilerle bu görev yerine getirilecek. Ücretli öğretmen kadrolu öğretmen sözleşmeli öğretmen diye ayrımcılık olmayacak bütün öğretmenler kadrolu olacak.

Bir başka önemli nokta devlete olan güven ciddi şekilde sarsılıyor. Uyuşturucu baronları, bir sürü mafya var bütün bunların tamamı devlete olan güveni sarsıyor. Devlete olan güveni yeniden sağlamak için liyakati yeniden sağlayacağız ve gerçekleştireceğiz. Valiler, Kaymakamlar, sarayın değil devletin memurları olacak.

Büyükelçileri de çağıracağız buraya rüşvet alan adamdan Büyükelçi mi olur onları da çağıracağız.

Yolsuzlukları kesinlikle önleyeceğiz bunun için de tmmde bir kurulun kurulmasına öncülük edeceğiz. Kesin Hesap Komisyonu. Kesin Hesap Komisyonu Başkanı ana muhalefetten olacak ve biz iktidar olarak gelip harcadığımız her kuruşun hesabını ana muhalefete vereceğiz. Bunu büyük bir özgüvenle yapacağız. Bizim iktidarımızda artık yolsuzluklar tarihe karışacak.

Türk Silahlı Kuvvetler bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan uzman erbaşlar var ve uzman çavuşlar var onlara da kadro verilmesi lazım. Belediye bünyesinde Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçılar ve sahne arkasında görev yapan işçiler var onlara da kadro verilmesi lazım. Özel bütçeli kuruluşlarda çalışan sözleşmeliler var onlara da kadro verilmesi lazım. Biz geleceğiz ve bi o kadroların tamamını vereceğiz.'

Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Evrende Dünyamızdan Başka Yaşam Var mı?

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinde Yapıldı

Türkiye'yi Kaplayan Çöl Tozu Etkisi Sürüyor: İstanbul ve Diğer İllerde Durum Ne?

Hull City, Zorlu Deplasmandan 3 Puanla Döndü

Uyku Apnesi: Günlük Yaşamı Nasıl Etkiliyor ve Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

TikTok Yetkilileri Türkiye Büyük Millet Meclisine Tekrar Çağırılıyor

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Yatırımcıların Dikkati, Teknoloji ve Değişim Sektörlerine Yöneldi

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Trafik Sigortası Primlerinde Zam Oranları Yüzde 3 ile Sınırlandırılacak

Doların Seyrini Savaş Senaryosu Belirliyor

Fosil Yakıtlı Araçlar Yerini Elektrikli Otomobillere Devrediyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Haydi Çocuklar Mersin Büyükşehirin Anamur Dragon Parkındaki Çocuk Festivaline

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

Hafta Sonu Altın Fiyatları Değişken Seyretti

Yayla Muzu, Anamur Muzunu 3’e Katladı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Yükleniyor

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinde Yapıldı

Türkiye'yi Kaplayan Çöl Tozu Etkisi Sürüyor: İstanbul ve Diğer İllerde Durum Ne?

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Hull City, Zorlu Deplasmandan 3 Puanla Döndü

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16