Tarih: 06.12.2022 09:37

Kocaelili sigortacılardan ortak açıklama: ″Acenteler yok sayılamaz″

Facebook Twitter Linked-in

KOTO Başkanı Necmi Bulut’un, 22. Meslek Komitesi Başkanı Cem Serhat Dayanç, Meclis Üyeleri Önder Dükmen, Mustafa Büyükbudak, Komite Üyeleri Serkan Naz, Abdülkadir Tiryaki ve Yüksel Özkan ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya; Gebze Ticaret Odası Meclis Üyesi Cüneyt Nalbant, Komite Başkanı Tayfun Çaket, Kocaeli Sigorta Acenteleri Derneği (KOSAD) Başkanı Bülent Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Sare Biberoğlu Yılgın, Esma Bektaş katıldı.

'Asla tasvip etmiyoruz'

Görüşme sonunda ortak açıklama yapan sigortacılar, “SEDDK'nın açıkladığı ‘Zorlunlu Trafik Sigortası Yeni Yol Haritası’na itirazlarımızı ifade etmek üzere 26 Kasım 2022 tarihinde Kocaeli’de sektörel istişare toplantısı düzenledik. ‘Tüm tarafların onayıyla hazırlandı’ denilen ancak acenteleri temsil eden SAİK’ten görüş alınmadığı ortaya çıkan yol haritasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Acenteler yok sayılamaz.' dedi.

'Sigorta aracıları icra kurulu'

Mücadelelerini genele taşımak ve ulusala yaymak üzere harekete geçtikleri belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Bu durum bizleri de yeni bir yol haritası belirlemeyi zorunlu kıldı. Çıkacağımız bu yolun ilk hedefi, açılımı Sigorta Acenteleri İcra Kurulu olan SAİK’in, adının ve yapısının Sigorta Aracıları İcra Kurulu olarak genişletilmesidir. Sigorta sektörünü ilgilendiren tüm değişiklikler ve güncellemelerde biz acentelerin görüşlerini de uygulayan yapının kurulmasıdır. Bu mücadele, 17 bin sigorta acentesinin varlığına zarar verecek uygulamaların ivedilikle sonlandırılması adına önemlidir. Ülkemizde sigortalılık düzeyinin ve sigorta bilincinin artırılması ancak acenteler eliyle mümkündür. Acenteler sektörün can damarıdır.” 

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —