• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Başkan Soyer: Biz hürriyetimize aşığız

İzmir'in kurtuluşunun 100. yıldönümü kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 9 Eylül Resepsiyonu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in ev sahipliğinde yapıldı.

GÜNCEL 9.09.2022 06:40:20 720
Başkan Soyer: Biz hürriyetimize aşığız
Haberi Sesli Oku

İzmir'in kurtuluşunun 100. yıldönümü kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 9 Eylül Resepsiyonu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in ev sahipliğinde yapıldı. Programda konuşan Başkan Soyer, “İzmir büyük zaferimizin yüzüdür. Demokrasi ve barışın yüzüdür” dedi. Kutlamalar kapsamında Afyon’dan İzmir’e Zafer ve Anma Yürüyüşü’nün düzenlendiğini de anımsatan Soyer, “Bu yolu yürüdük çünkü biz hürriyetimize aşığız” diye konuştu.

 

İzmir'in kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 9 Eylül Resepsiyonu düzenlendi. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki resepsiyonda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer konukları birlikte karşıladı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

“İzmir demokrasi ve barışın yüzüdür”
Çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonda konuşan Başkan Tunç Soyer, çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. İzmir’in kurtuluşunun 100 yılı tamamladığı günün arifesinde olduklarını anımsatan Başkan Soyer, “9 Eylül sadece İzmir’in işgalden kurtulduğu gün değil, kurtuluştan kuruluşa uzanan yolun başlangıcıdır. Bir ulusun ayağa kalkışı ve Cumhuriyetimizin fiilen doğuşu yüz yıl önce başladı. Bu nedenle hep diyorum. İzmir büyük zaferimizin yüzüdür. İzmir demokrasi ve barışın yüzüdür” dedi.

 

“Yüz yıllık yürüyüşümüzü ete kemiğe büründürdük”
Başkan Soyer “Bu yol bizim yolumuzdur. Mustafa Kemal’in askerlerinin yoludur” ifadelerini kullanarak şunları söyledi: “Biz bu yolculuğu yüz yıldır yüreğimizde taşıdık. İki hafta önce Afyon’da, bu yüz yıllık yürüyüşümüzü ete kemiğe büründürdük. Yalın ayak ölüme koşan, canını bu vatan için feda eden kahramanlarımızın anısını yaşatmak için dört yüz kilometrelik Zafer ve Anma yürüyüşümüzü 24 Ağustos akşamı, Büyük Taarruz öncesi Türk ordusuna kucak açan Dereçine’de başlattık.”

 

“Bu mirasa sahip çıkmak boynumuzun borcu”
Kafilenin yürüyüşünün yarın sabah, 9 Eylül’de son bulacağını da hatırlatan Başkan Soyer, “Biz bu yolu yürüdük çünkü biz hürriyetimize aşığız. Yürüdük çünkü bizim vefamız var. Vicdanımız var. Memleket aşkımız var. Yürüdük çünkü hafızamızı tazeledikçe bu vatana olan bağlılık ve sorumluluğumuz artıyor. Büyük Önderimiz Atatürk ve tüm kahramanlarımızın yürüdükleri yol bizim yolumuz, bıraktıkları miras en büyük hazinemiz. Bu mirasa sahip çıkmak ve bizden sonraki kuşaklara emanet etmek boynumuzun borcu” diye konuştu.

 

“Çok daha güzel bir ülkeyi hep birlikte inşa edeceğiz”
Hiçbir şeyin hürriyet ve egemenlikten daha değerli olmadığını kaydeden ve konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ulusal egemenlik öyle bir nurdur ki; onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, mahvolur” sözünü hatırlatarak sürdüren Soyer, “Kurtuluşun yüzyılını geride bıraktığımız bu günlerden kuruluşun ikinci yüzyılına yürürken çok daha güzel bir ülkeyi hep birlikte inşa edeceğiz. Buna tüm kalbimle inanıyorum. Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.


Konuşmanın sonunda Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şube Başkanı Recep Doğru Başkan Soyer'e çiçek verdi. İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıldönümü için düzenlenen resepsiyon, İzmir Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

 

Konuklara özel anı pulu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, resepsiyona katılan davetliler için özel olarak anı pulu da hazırladı. Kurtuluşun 100’ncü yılı anısına geleceğe yazılmış bir “barış mektubu” niteliği taşıyan anı pulu, özel doku ve renk tasarımıyla dikkat çekiyor. Pulda İzmir’in silueti, güneşi ve deniziyle birlikte zemin oluşturuyor. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sağında ve solunda, Kurtuluş Savaşı kahramanları ile şehit Gazeteci Hasan Tahsin ve Yüzbaşı Şerafettin yer alıyor. Tasarımda, “İzmir'in Kurtuluşu'nun 100. Yılı 9 Eylül 2022” yazısının solunda yer alan zeytin dalı ise daimi barışı temsil ediyor.

 

Programa kimler katıldı?
Programa İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve eşi Fatma Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni ile eşi Asuman Yeni, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Naciye Gökçen Kaya, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu ile eşi Nahide Dervişoğlu, CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve eşi Selin Bakan, Bedri Serter ile Huriye Serter, Kani Beko ve eşi Müberra Beko, Özcan Purçu, Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve eşi Gönenç Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve eşi Figen Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve eşi Müyesser Özuslu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, To rbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ile eşi Fatma Tekin, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve eşi Teoman Erdoğan, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ile eşi Nuriş Oran, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile eşi Deniz Arda, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile eşi Aylin Sandal, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile eşi Seçil Gürbüz, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile eşi Nesrin Kırgöz, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile eşi Nilüfer İnce, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve eşi Fatma Yetişkin, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Baş kanı Zekeriya Mutlu, sendikaların ve meslek odalarının temsilcileri, kentteki üniversitelerin rektörleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

ANAMUR’DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İÇİN TEK YÜREK BULUŞMA

İşletmenizin Atık Çözüm Ortağı: En Yüksek Hurda Fiyatları Garantisiyle Hurdacı CeysanGeriKazanim.com

JANDARMA HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİNİ YAKALADI

Piyasalarda Denge Arayışı: Borsa ve Altın Yükselirken Dövizde Sınırlı Hareket

Kaymakam Duru Vefat Eden Doktor Gökyar İçin Bir Taziye Mesajı Yayınladı

ACI KAYBIMIZ: ANAMUR’UN SEVİLEN DOKTORU MURAT KEMAL GÖKYAR VEFAT ETTİ

MSK Seriyi Üçlemek İstiyor: Hedef Aliağa Petkim

Anamur’un Yeni İkonu: SKY PARK ile Lüks ve Konforun Zirvesinde

MERSİN’İN BATISI İÇİN TURUNCU ALARM: BAŞKAN DURMUŞ DENİZ’DEN HAYATİ UYARI

​MHP’li Uysal Maden Atık Tesisi Yeniden İncelenmeli

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Mersin Roman Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Ölüdeniz’de Butik ve Lüks Konaklama: Kassandra Ölüdeniz

Gençlikte Yapılan Bu Hata Geleceği Karartıyor

Avrupa Piyasalarında Rekor Haftası: Borsalar Güçlü Yükselişle Açıldı

Yayladağı'nda 30 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Anamur Muzunda Hasat Heyecanı

Pınar Gören’den Meslek Örgütlerinde Temsil Vurgusu

Ön muhasebe programı

Gönül Telleri Anamur’da Titredi, Sosyal Medya Sallandı

Anamur'da Korkutan Ev Yangını: 2 Kişi Dumandan Etkilendi

Anamur’un Yükselen Değeri Ankara Life ile Ayrıcalıklı Bir Yaşama Merhaba Deyin

Evcil Hayvan Sahiplenmenin En İyi Yolu

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta Sel Riski

Anamur Cumhuriyet Savcılığı Koordinesinde, Jandarmadan Zehir Tacirlerine Geçit Yok

Anamur Belediye Meclisi’nde Duygulu Başlangıç: 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıldı

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Bozyazı da 60 Dereceye Çıkan Yeraltı Suyu Çevreyi Hareketlendirdi

Hatay’da Faciayı İtfaiye Ekiplerinin Zamanında Müdahalesi Önledi

Yükleniyor

JANDARMA HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİNİ YAKALADI

Kaymakam Duru Vefat Eden Doktor Gökyar İçin Bir Taziye Mesajı Yayınladı

Yayladağı'nda 30 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Anamur'da Korkutan Ev Yangını: 2 Kişi Dumandan Etkilendi

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta Sel Riski

Anamur Cumhuriyet Savcılığı Koordinesinde, Jandarmadan Zehir Tacirlerine Geçit Yok

Anamur Belediye Meclisi’nde Duygulu Başlangıç: 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıldı

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Jandarmadan Uyuşturucu Şebekelerine Geniş Katılımlı Narkopan Operasyonu

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

​MHP’li Uysal Maden Atık Tesisi Yeniden İncelenmeli

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.