• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Kesin olarak bilinen tek şey piyasa volatilitesi

İşsizlik maaşı için yeni başvurularda bulunan Amerikalıların sayısı geçen hafta yine düştü, bu da işgücü piyasasındaki güçlülüğe işaret ediyor ve finansal piyasalarda FED’in faiz oranlarını daha uzun süre artırmaya devam edeb

GÜNCEL 3.03.2023 05:18:30 740
Kesin olarak bilinen tek şey piyasa volatilitesi
Haberi Sesli Oku

İşsizlik maaşı için yeni başvurularda bulunan Amerikalıların sayısı geçen hafta yine düştü, bu da işgücü piyasasındaki güçlülüğe işaret ediyor ve finansal piyasalarda FED’in faiz oranlarını daha uzun süre artırmaya devam edebileceğine dair korkuları artırıyor. Öyle ki iş gücü piyasası Ağustos ayından beri güçlülüğünü korumaya devam ediyor. İşgücü piyasasının, artan durgunluk risklerine rağmen sıkılığını koruyor olması sağlam ücret artışları yoluyla enflasyonun yüksek kalmasına neden oluyor. İşgücü piyasasının dayanıklılığı ve yüksek enflasyonun yapışkanlığı, Fed'in faiz oranlarını bu yıl iki yerine en az üç kez daha artırma ihtimalini artırıyor.

Ancak piyasalar, Atlanta Federal Rezerv Başkanı Raphael Bostic'in ekonomiye yönelik riski sınırlamak için 'yavaş ve istikrarlı' 25 puanlık faiz artışını tercih ettiğini söylemesinin ardından rahat bir nefes almıştı. Ta ki Fed üyesi Waller ‘in açıklamalarına kadar. Waller, eğer veriler çok sıcak gelmeye devam eder ise politika faizi yüzde 5,1-5,4 aralığının üzerine gidebileceğini belirtti. FED yetkilileri bile piyasayı daha da sıkılaştırıcı faiz oranları mı, yoksa daha uzun bir süre sıkı para politikasını sürdürmek için sabır mı gerektireceği konusunda ikiye bölündü. Piyasalar bundan sonra ne olacağından pek emin değil. Enflasyonun yükselip yükselmediğini veya Ocak verilerinde bir sapma olup olmadığını henüz bilmiyoruz. Şu anda kesin olarak bildiğimiz tek şey var, o da piyasa oynaklığının kalıcı olduğu.

Asya tarafında hizmet sektörü PMI'ları ve Japonya'nın enflasyon rakamları da dahil olmak üzere ağır bir ekonomik veri setinin açıklanacağı bir gün olacak.

Ayrıca Çin’in pazar günü başlayacak olan ve ekonomik hedeflerin belirleneceği parlemento toplantısı dikkat çekiyor. Aralık ayında sıkı Covid kısıtlamaların gevşetilmesinin ardından Çin ekonomisinde istikrarlı bir toparlanmanın işaretlerini görülmüştü. Sabah saatlerinde açıklanan Caixin/S&P Global (Hizmet PMI) Şubat ayında Ocak ayındaki 52,9 puandan 55 puana yükseldi ve toparlanmayı destekledi.

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisse endeksi açılışla birlikte %0,5 arttı ve beş hafta sonra ilk kez pozitif kapatmaya yakın seyrediyor. Çin hisse senedi endeksi sabah saatlerinde sakindi. Hong Kong'un Hang Seng endeksi ise %0,45 değer kazandı.

Enerji piyasasında, petrol fiyatları, en iyi ham petrol ithalatçısı Çin'de güçlü bir ekonomik toparlanma belirtileri ve agresif ABD faiz artışlarının endişelerini hafifletmesiyle birlikte sınırlı hareket ediyor.

ABD ham petrolü varil başına %0.30 düşüşle 77,88 dolara gerildi. Brent ham petrol varil başına 84,45 dolara gerileyerek %0.35 değer kaybetti. Ekonomi gündeminde yurt içinde enflasyon rakamları, yurt dışında hizmet sektörü PMI verileri ile Euro Bölgesi üretici enflasyonu bulunuyor

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

TBMM’de depremler için Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önerge kabul edildi.

BDDK'nın yayımladığı haftalık verilere göre Kur Korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarına net giriş 47 haftanın zirvesine çıkarak 52 milyar TL olarak gerçekleşti. Böylelikle toplam mevduat 1,55 trilyon TL'ye ulaştı.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geçtiğimiz hafta beklentilerin aksine 2 bin düşüşle 190 bine gerileyerek tarihi düşük seviyelerde kalmayı sürdürdü.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Susan Collins, enflasyonun kontrol altına alınabilmesi için Fed'in faizleri daha da artırması gerektiğini söyledi. Collins, faiz oranlarının ne kadar yükselmesi gerektiğinin gelecek ekonomik verilere bağlı olacağını da vurguladı.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in faiz artırım sürecini yaz mevsiminin ikinci yarısında durdurabileceğini söyledi.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Christopher Waller, ekonomide verilerin 'çok sıcak' gelmeye devam etmesi halinde politika faizinin Fed politika yapıcılarının çoğunluğunun Aralık ayında öngördükleri yüzde 5,1-5,4 aralığından daha yukarı çıkarılabileceğini söyledi.

Çin'in hizmetler sektörü, COVID-19 tedbirlerinin kaldırılmasıyla birlikte toparlanan talebin etkisiyle Şubat ayında güçlü şekilde büyüdü. Caixin/S&P Global tarafından hazırlanan hizmetler sektörü satın alma yöneticileri endeksi (Hizmet PMI) Şubat ayında Ocak ayındaki 52,9 puandan 55 puana yükseldi.

Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang, Çin ekonomisinin desteklenmesi için uzun vadeli fonların serbest kalması amacıyla, ticari bankaların mevduatlar için tutmaları gereken zorunlu karşılık miktarını bu yıl azaltabileceklerini söyledi.

Kyodo haber ajansının verdiği bilgiye göre Japonya Başbakanı Fumio Kishida, iktidar partisi LDP'den fiyat artışlarına karşı ek tedbirler alınmasına yönelik bir tasarı hazırlamalarını istedi.

İngiltere Merkez Bankası Baş Ekonomisti Huw Pill, İngiltere ekonomisinin beklenenden biraz daha fazla ivme göstermekte olduğunu ve ücretlerde büyümenin BoE'nin geçtiğimiz ay tahmin ettiğinden biraz daha hızlı olduğunu söyledi.

KRONT-Kron Teknoloji 2022 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 50.177.007 TL (Önceki 35.080.099 TL )

ATEKS-Akın Tekstil 2022 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 194.776.029 TL (Önceki 133.565.183 TL )

BFREN-Bosch Fren 2022 yılı 12 aylık konsolide olmayan net dönem karı 108.692.163 TL (Önceki 40.273.975 TL )

AGHOL-AG Anadolu Grubu Holding 2022 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 3.801.198.000 TL (Önceki 1.290.783.000 TL )

PCILT-PC İletişim 2022 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 126.604.932 TL (Önceki 31.557.175 TL )

KLKIM-Kalekim 2022 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 506.862.509 TL (Önceki 213.287.232 TL )

RODRG-Rodrigo Tekstil 2022 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 1.110.295 TL (Önceki 1.175.877 TL )

BRYAT-Borusan Yatırım 2022 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 1.229.544.344 TL (Önceki 274.644.415 TL )

DOHOL-Doğan Holding 2022 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 6.014.410.000 TL (Önceki 2.828.476.000 TL )

AYDEM-Aydem Yenilenebilir Enerji 2022 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 1.018.070.601 TL (Önceki -120.291.640 TL )

LKMNH-Lokman Hekim Engürüsağ 2022 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 117.592.970 TL (Önceki 70.219.538 TL )

 

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Türkiye'nin Yükselen Hosting Markası Verigom

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’den İran’a "Rising Lion" Operasyonu: Nükleer ve Askeri Hedeflere Hava Saldırısı 6 Karar Komutanı Öldürüldü

Anamur TSO’dan Mersin Ekonomi Zirvesi'ne Katılım: Anamur'un Sorunları Gündeme Taşındı

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

San Antonio’daki Aşırı Yağış ve Sel: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Graz, Avusturya’daki Okul Saldırısı—Milli Yasa Devam Ediyor

ABD—İran Nükleer Görüşmeleri Yeniden Başlıyor

ABD Ordusunun 250. Kuruluş Yıldönümü Geçit Töreni Planlanıyor

Meteoroloji Uyarısı: Britanya’da Altıncı Fırtına Alarmı

Amerika Borsalarında Soft Düşüş, Boeing Kaybı

ABD’den Taliban’a Maruz Kalan Afganlara Göçmen Belirlemesi

NYT Connections Bulmacasında #732 Çözümü Açıklandı

2025 Film Festivalleri Takvimi Açıklandı

Türkiye–Azerbaycan “Atatürk 2025” Tatbikatı Nahçıvan'da Başladı

Marmara’da Sismik Hareketlilik Tedirgin Ediyor

Resmi Gazete'de Yapı Denetimi Yönetmeliğinde Yenilik

IAEA İran’a Cevap Niteliğinde Sert Bildiri Yayımladı

Orta Doğu’daki Tansiyon Piyasalara Yansıdı

Air India Uçağı Ahmedabad'da Düştü: Bilanço Ağır

Graz, Avusturya’daki Okul Katliamı Milli Yas İlan Edildi

NATO Zirvesi Roma’da Toplandı: “Savunma Harcamaları Artmalı”

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü: Küresel Bilinç

Dünya Kupası Dart Turnuvası Frankfurt’ta Başladı

Air India Uçağı Ahmedabad’da Binaya Çarptı

Los Angeles’ta Göçmen Karşıtı Protestolar Tırmanıyor

ESA’nın Solar Orbiter Misyonu Güney Güneş Kutbunu İlk Kez Gördü

Japonya’nın Tottori Karpuzu Başkent’te Tanıtıldı

Osaka Expo’sunda Finlandiya Günü Kutlamaları

Çin Uçak Gemisi Fujian Sarı Deniz’de Tatbikata Çıktı

Yükleniyor

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

Başkan Durmuş Deniz: "Bayram Kültürünü Yaşatmaya Kararlıyız"

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Büyükşehir Belediyesi Anamur ve Bozyazı’da Yol Konforunu Artırıyor

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.