CHP'li Öztrak: ″Hükümet beceriksizliğine “epistemolojik kopuş” diye kulplar takmaya çalışıyor″

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemiyle ilgili Genel Merkez’de basın toplantısı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemiyle ilgili Genel Merkez’de basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan’ın enflasyonu “şaşırtıcı bir hızla” düşürme kabiliyetleri olduğu yönündeki sözlerini değerlendiren Öztrak, “Düşür o zaman, elini tutan mı var? Bu neyin havası, neyin cakası? Bu millete gareziniz ne? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Erdoğan “Faiz sebep, enflasyon netice” dedikten sonra tabela faizini talimatla yüzde 19’dan yüzde 12’ye indirdi, bu sürede yüzde 19 olan tüketici enflasyonu yüzde 83,5’e sıçradı. Tüketici enflasyonu son 14 yılın, üretici enflasyonu ise Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı.

Makyajlı TÜİK rakamlarıyla bile, Türkiye tüketici enflasyonunun en yüksek olduğu beş ülkeden biri, üretici enflasyonunda ise dünya şampiyonu. Hükümet beceriksizliğine “epistemolojik kopuş”, “nero ekonomi”, “heterodoks politika” diye kulplar takmaya çalışıyor. Saray’ın model dediği safsata çerçevesinde vadettiği ne varsa tersi yaşanıp, enflasyonun zirve yaptı, dış ticaret açığının katlandı, döviz rezervlerindeki açık 55 milyar doları aştı. Bunlarda laf çok ama derde deva politika yok… Evet, dedikleri gibi ortada bir ‘kopuş’ var. Ama ‘epistemolojik’ değil, Hükümetin milletten kopuşu…” diye konuştu.

Hükümetin enflasyonu düşürmek için kadrosunun da vizyonunun da liyakatinin de olmadığını söyleyen Öztrak, “Enflasyonu düşürmek için tek umutları var: TÜİK’in makyajları ve Aralık ayından itibaren etkisini gösterecek baz etkisi… Ama vatandaş için bir şey değişmeyecek. Fiyatların artış hızı baz etkisiyle azalsa da yüksek fiyat etiketleri yerli yerinde duracak. Hayat pahalılığı baki kalacak” değerlendirmesinde bulundu. “Lafı uzatmaya, TÜİK verisi gibi eğip bükmeye gerek yok” diyen Öztrak, Hükümet gitmeden enflasyonun ve hayat pahalılığının düşmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’un, iki aydır Borsadaki manipülasyona seyirci kaldığına, ancak skandal patladıktan sonra kamu kaynaklarıyla zararın üstünü kapatabilmek için devreye girdiğine dikkat çeken Öztrak, SPK’ya şu soruları yöneltti:

“Madem manipülasyon yaptığını düşündüğünüz kişiler hakkında suç duyurusunda bulunabiliyor, para cezası ve borsada işlem yapma yasağı getirebiliyordunuz; iki ay neden beklediniz? Elinizi kim tuttu? Nebati Bakan küçük yatırımcıya ‘gel gel’ yapıp borsada silkelenmelerine vesile olacak tweetler atarken nerelerdeydiniz? Borsada küçük yatırımcıları korumakla görevli bir kurum olarak, Bakanın ‘gel gel’ tweetlerini beğenmekten başka ne yaptınız? Yaptığınız işin adı, görevi ihmal değil mi? Bu suç değil mi?”

Ucube Saray yönetiminin Orwell’in 1984 kitabındaki gibi milleti, “Cehaletin güç, savaşın barış, köleliğin özgürlük olduğuna” inandırmaya çalıştığını, bu çerçevede Cumhuriyet Halk Partisi ile terör kelimesini yan yana getirecek kadar zıvanadan çıktığını belirten Öztrak, “Hain darbe girişimini eniştesinden öğrenenler, bu defa da ellerinde DNA raporu olduğu halde ‘Teröristin kimliğini taksiciden öğrendik’ deyip partimize kumpas kurmaya kalktılar. Yetmedi, algı yönetimiyle Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ve belediye çalışanlarını da hain terör saldırısıyla ilişkilendirmeye kalktılar. Utanmadılar, şehit çocuğunu PKK’lı diye teşhir ettiler. Arsızca Cumhuriyet Halk Partisi’ne ‘Milli güvenlik sorunu’ diye yüklendiler. Bir kendinize gelin! Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Bizim vatan sevgimizin zekatı bile densiz müfterilere fazla gelir. Saray da yanaşmaları da kurtuluşun ve kuruluşun partisi, bu şerefli mirasın sahibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin adını ağzına alırken iki kere düşünecek. Yoksa pişman ederiz” diye konuştu.

İktidarı millet hizmet etmek için bir araç olarak değil bir amaç olarak gören Saray ve şürekasının iktidarda kalmak için her şeyi yapabileceğini söyleyen Öztrak, “Bu kifayetsiz mızıkçıların, Haziran 2015 seçimlerini nasıl iptal ettirdiğini Suruç ve Ceylanpınar saldırılarıyla başlayan süreçte hain terörü nasıl fırsata çevirdiklerini, 2015 Kasım’ındaki seçimlere bu ülkenin nasıl götürüldüğünü hep birlikte tecrübe ettik. Bunlar iktidar için teröristle Oslo’da pazarlık masası da kurar. Terörist başının mektubundan himmet de umar. Terörist başının kardeşini devlet televizyonuna da çıkarır. Gerekirse papaz elbisesi bile giyer. Sonra da çıkar kendilerinden başka herkesi, milli güvenlik sorunu ilan eder. Dedik ya, bunlardaki utanmazlık en katmerlisinden” dedi.

Hain terör örgütünün de hiç boş durmadığına dikkat çeken Öztrak, “Terör örgütü DNA testi ortaya çıkınca ‘Söylenen terörist bizdedir, görevinin başındadır’ diye açıklamalar yapıyor, videolar çekiyor. Buradan açık seçik söylüyoruz. O gün Adalet Bakanlığı’nın kayıtlarında ‘gazeteci’ olarak geçen o teröristin sefer görev emri, 4. Yargı Paketinde getirdiği afla Tayyip Erdoğan tarafından verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Altılı Masa’nın dünkü toplantısının Türk siyasetinde yepyeni bir merhalenin başlangıcı olduğunu belirten Öztrak, dün yapılan toplantıda Yepyeni ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişin yol haritasının çıkarıldığını, belirlenen 9 temel sorun alanında ortak politikalar belirlemek ve ortak taahhütleri açıklama için yola çıkıldığını, Ege’deki son gelişmeler ve Rusya’nın Ukrayna’nın bazı bölgelerini ihlali hakkında net tavrın ortaya konduğunu ifade etti. Öztrak, “Masa sadece 13. Cumhurbaşkanını seçmek için gerekli oyu değil, aynı zamanda Meclis’te Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş için ihtiyaç duyulan çoğunluğu sağlama kararlılığını da açıklamıştır” dedi. Masa’nın yolunun da istikametinin de belli olduğunu ifade eden Öztrak, “Biz kazanacağız, 85 milyon yurttaşımız kazanacak! Biz kazanacağız, tüm Türkiye kazanacak!” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı



Anahtar Kelimeler:

Akdeniz Bölgesi Az Bulutlu Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde

17. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali Başlıyor

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Kanmaz’dan Anamur Belediyesine Ziyaret

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

Akdeniz Bölgesi Az Bulutlu Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde

17. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali Başlıyor

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Kanmaz’dan Anamur Belediyesine Ziyaret

Anamur Sahillerinde Temizlik Seferberliği Başladı

Muz Üreticilerinden Güçlü Çağrı: Yerli Muz İçin Lobi Oluşturulsun

Kaymakam Duru Muhtarlarla Yaptığı Toplantıda Yangını Gündeme Aldı

AGC'den Yeni Emniyet Müdürü Mehmet Diyaaddin Özer'e Hoşgeldin Ziyareti

Anamur’da 100 Milyon TL’lik Tefecilik Operasyonu

Yalnızlığın Gecesi"

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Kayıp İlanı

Hızlı Takipçi Artışı İçin Bot Çözümü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Anamur ve Bozyazılı Muz Üreticilerinden Ortak Çağrı: "Yerli Muz İçin Lobi Oluşturulmalı"

Anamur’da Sokak Hayvanları İçin Veteriner Müdürlüğü Kuruluyor

Anamur'da Gençlik Spor Şenliği Heyecanı

Anamur’da Güvenlik Kameraları Artıyor

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Çamalan’da Yangın Nöbeti

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Sevilla Zirvesi'nde Yoksulluk ve İklim Krizi: Sevilla Taahhüdü Açıklandı

Brent Petrol 66 Dolara Yükseldi: Akaryakıtta Yeni Zam ve İndirim Beklentisi

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.