Tarih: 18.10.2022 11:51

Başkan Soyer Baltık ülkelerinin büyükelçilerini ağırladı

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir dizi ziyaret için kente gelen Litvanya Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, Letonya Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars ve Estonya Ankara Büyükelçisi Annely Kolk ile İzmir Litvanya Fahri Konsolosu Mustafa Ahmet Özsoy’u ağırladı.

Litvanya Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, Baltık ülkelerinin elçileri olarak İzmir ile ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.

Letonya Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars ise İzmir’in yeşil gündeminin çok güçlü olduğunu duyduğunu belirterek “Yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bizim de yeşil ulaşım ve yeşil enerji üzerine yürüttüğümüz birçok çalışma var. Bu konularda sizinle çalışmak, iki taraftaki uzmanları bir araya getirmek istiyoruz” dedi. İzmir’in doğayla uyum yaşam konusundaki deneyimlerini aktarmaktan mutluluk duyacaklarını ifade eden Başkan Soyer, İZFAŞ’ın 2023’te düzenleyeceği Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı’na davet etti.

Estonya Ankara Büyükelçisi Annely Kolk ise İzmir ile iletişimi güçlendirmek için turizm çalışmaları yürütmek istediklerini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —