Tarih: 03.02.2023 13:10

Çin, Sri Lanka’nın borçlarının vadesini uzatacak

Facebook Twitter Linked-in

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin’in Sri Lanka’nın borçlarının vadesini uzatacağını bildirdi.  

Sözcü Mao Ning, bugün düzenlenen olağan basın toplantısında, Çin İthalat ve İhracat Bankası’nın 19 Ocak’ta Sri Lanka Maliye Bakanlığı’na gönderdiği finansal destek belgesinde bu ülkenin süresi 2022’de biten ve 2023’te bitecek borçlarının vadesini uzatacağını açıkladı. Sözcü Çin’in Sri Lanka ile orta ve uzun vadeli bir borç tasfiye planı oluşturmak için müzakere yapma niyetinde olduğu şeklindeki haberi de doğruladı.

Sözcü Mao, bu girişimin kısa vadede Sri Lanka'nın borç geri ödeme baskısının hafifletilmesine yardımcı olacağını söyledi.

Çin İthalat ve İhacat Bankası’nın Sri Lanka'nın Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) kredi başvurusuna destek vereceğine de değinen sözcü, bankanın bu hareketinin Sri Lanka’daki borç krizinin hızlı ve etkin bir şekilde çözülmesini amaçladığını belirtti.  

Çin’in Sri Lanka’da borç krizi yaşanmasından sonra borç ödeme vadesini uzatan ilk resmi alacaklı olduğuna işaret eden Mao Ning, Sri Lanka'nın diğer tüm alacaklılarını benzer önlemler almaya çağırdı.

Mao Ning, IMF’nin Sri Lanka'daki mevcut likiditeyi daha iyileştirmek için mümkün olan en kısa sürede kredi desteği sağlaması çağrısında da bulundu. 

Söcü Mao, Çin’in ilgili finans kuruluşlarının Sri Lanka’yla borç tasfiye planı hakkındaki müzakerelerini destekleyerek ilgili ülke ve uluslararası finansal kuruluşlarla birlikte ülkenin mevcut borç yükünün hafifletilmesi için aktif rolünü sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —