Tarih: 23.11.2022 08:16

Kartepe'de ″Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi″ hizmete açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Açılış törenine Başkan Kocaman'ın yanı sıra; KBB Koordinatörü Nihat Abiş, Aracı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Aracı, Kırım Tatarları Derneği Başkanı Zümral Aracı, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Kocaeli Hayvan Dostları Derneği Başkan Yardımcısı İlksen Aydın, KBB Veteriner Şube Müdürü Esra Özkan, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK’lar ve davetliler katıldı.   

Başkan Kocaman, açılış törenindeki konuşmasında “Sokak hayvanlarının toplumla birlikte yaşamaları için hazırlan bir projedir. Bu tesisin amacı burada sokak hayvanlarını burada bekletmek ve beslemek değil. Bu tesisi açtığımız için Kartepe'de sokak hayvanlarının sayısı azalmayacak. Sokak hayvanlarının azalmasının yolu kısırlaştırmaktan geçiyor. Sokak hayvanlarının sayısının azalması zaman alacak. Doğru yöntem, doğru şekilde olacak. Zamanla azalacak.” ifadelerini kullandı.

Merkezin sokak hayvanlarının bakımlarının yapıldığı bir yer olduğunu vurgulayan Kocaeli Hayvan Dostları Derneği Başkan Yardımcısı İlksen Aydın, “Bu tesisin açılmasında öncülük eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve Kartepe Belediye Başkanımız M. Mustafa Kocaman’a çok teşekkür ediyoruz. Bu tesislerin artması bizleri sevindiriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

KBB Veteriner Şube Müdürü Esra Özkan ise “2004 yılından bu yana KBB olarak sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, işaretlenmesi ve aşılanması hızla devam etmektedir. Kartepe Belediyesi ile iş birliği içerisinde devam ediyoruz. Bu sayede daha hızla hareket ediliyor. Bu yönde öncü belediyelerimizden biride Kartepe Belediye Başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.   

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi 4 bin metre kare alanda hizmet verecek. Merkezde 150 metrekare hizmet binası, 80 ve 60 metrekarelik toplamda 140 metrekare iki ayrı yapıda 20 adet hayvan barınağı, hizmet binası içerisinde 1 adet post operatif alan,1 adet ameliyathane, 1 adet muayenehane, 1 adet veteriner hekim odası, 1 adet özel ilaç odası, 1 adet ecza odası, danışma, sosyal alan, 1 adet sarf malzeme deposu yer alacak.

20 adet barınak içerisinde 60 metrekarelik yapıda hasta hayvan kabulü, banyo, kafesler ve 80 metrekarelik yapıda ise sağlıklı hayvan kafesleri, müşahede alanı, karantina alanı, malzeme deposu ve kedi evi olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —