Tarih: 05.09.2022 08:40

″Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi’ne siber saldırının kaynağı ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’dır″

Facebook Twitter Linked-in

Çin’in Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi’nin (NWPU) ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından gerçekleştirilen siber saldırıya uğramasıyla ilgili araştırma raporu yayımlandı.

Çin Ulusal Bilgisayar Virüsü Acil Müdahale Merkezi ve 360 Şirketi'nin ortak teknik ekibi, ilk aşamadaki araştırma sonucunda ilgili siber saldırı faaliyetlerinin NSA’ya bağlı Özel Erişim Operasyon Ofisi (TAO: Office of Tailored Access Operation) adlı hacker biriminden kaynaklandığını açıkladı. 

Araştırma sonucuna göre, son yıllarda NSA'nın bir alt birimi olan TAO, Çin'deki hedeflerine on binlerce kötü niyetli siber saldırı gerçekleştirdi, ayrıca siber sunucular, internet terminalleri, siber anahtarlar, yönlendiriciler ve güvenlik duvarları dahil olmak üzere çok sayıda siber cihazı kontrol ederek 140 GB'ın üzerinde değerli veriyi çaldı.

 Teknik analizlerin sonucuna göre teknik ekip, NSA ve ona bağlı TAO'nun ABD’de Çin’e doğrudan siber saldırılar başlatan 13 kişi, NSA’nin gizli şirketleri aracılığıyla siber saldırı ortamını yaratmak için ABD telekom operatörleriyle imzaladığı 60 sözleşme ve 170 elektronik belge dahil olmak üzere Çin'in bilişim ağına yönelik siber saldırıları ve veri hırsızlığıyla ilgili kanıtları elde etti.

Söz konusu raporda NSA’nin Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi dahil olmak üzere Çin bilişim ağı kullanıcıları ve önemli birimlere gerçekleştirdiği siber casusluğuyla ilgili gerçekler ortaya koyuldu.

Çin Ulusal Bilgisayar Virüsü Acil Müdahale Merkezi ve 360 Şirketi'nin ortak teknik ekibinin çalışmaları, birçok Avrupa ve Güney Asya ülkesinden destek aldı.  

İlerleyen günlerde teknik ekip, olayla ilgili daha fazla ayrıntıyı açıklayacağını duyurdu.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —