-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,38% -0,26
-
GRAM ALTIN
6508,48% 2,08
-
Ç. ALTIN
10945,35% 1,69
Karayolları Genel Müdürlüğü kışa hazırlık için filosuna 25 adet MAN TGS kattı
Türkiye’nin zorlu kış şartlarına hazırlanan Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), filosunu yeni araç ve ekipmanlarla güçlendirdi.
Türkiye’nin zorlu kış şartlarına hazırlanan Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), filosunu yeni araç ve ekipmanlarla güçlendirdi. Karayolları Genel Müdürlüğü, araç ve makine parkına güçlendirme çalışmaları kapsamında filosuna 25 adet MAN TGS 33.430 6x6 BB CH damperli, ön ve yan kar bıçaklı, tuz sericili kamyon kattı. Türkiye genelindeki karayolu ağı üzerinde karla mücadele çalışmalarında görev yapacak özel donanımlı yeni MAN araçlar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı bir törenle hizmete alındı.
İstanbul Tuzla'daki İntercity İstanbul Park'ta düzenlenen “Karayolları 2022-2023 Sezonu Kar ve Buzla Mücadele Başlangıcı ve Yol Bakım Araçlarını Hizmete Alım Töreni”ne Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanı sıra Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, ilgili birim yöneticileri, Karayolları Genel Müdürlüğü çalışanları ve MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. adına Kamu Satış Uzmanı Kemal Akın katıldı.

Törende sırasında zorlu kış şartlarında görev alacak yeni araçları beraberindekilerle birlikte yakından inceleyip, yetkililerden bilgi alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, daha sonra teslimatı yapılan özel donanımlı yeni MAN TGS 33.430 6x6 BB CH Karla Mücadele aracına binerek, bizzat test etti.
Törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, yoğun yağışlar gelmeden kara yollarında araç, ekipman ve lojistik hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Yaz ve sonbaharın ardından kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde, özellikle doğu bölgelerimizde kar yağışları etkisini göstermeye başladı. Biz de bu kapsamda yoğun yağışlar gelmeden kara yollarında, araç, ekipman ve lojistik hazırlıklarımızı tamamladık. Kar ve diğer doğal afetlere karşı yollarımızın sürekli açık bulundurulması için Karayolları Genel Müdürlüğü'müzün araç ve makine parkını sürekli olarak yeniliyoruz. Geçen yıl 10 bin 916 makine ve ekipman hizmet verirken, 2022’de bu sayıyı 574 adet artırarak, 11 bin 490’a çıkardık. Yağışların yaklaştığı bu günlerde, 2022-2023 sezonu kış programımızı da hazırladık. Planımıza göre; yurt genelindeki toplam 68 bin 725 kilometrelik karayolu ağımız üzerinde, 450 karla mücadele merkezimizde, 11 bin 490 makine ve ekipmanla, ayrıca 13 bin 52 personelimizle hizmet vereceğiz.”

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamu Satış Uzmanı Kemal Akın da karayollarına teslim ettikleri yeni karla mücadele araçlarının özel donamlı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“MAN araçları, üstün nitelikleri ile bugün pek çok sektörde en ağır işlerde bile başarıyla hizmet veriyor. Karla mücadelede özel donanım gerektiren bu alanlardan bir tanesidir. Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde bu yıl özel donanımlı 25 adet, MAN TGS 33.430 6x6 BB CH damperli, ön ve yan kar bıçaklı, tuz sericili kamyonu kendilerine teslim ettik. 2016 yılında 60 adet, 2019 yılında 17 adet, 2020 yılında 25 adet ve bu yıl da yine 25 adet olmak üzere son 6 yılda toplamda 127 adet MAN TGS 6x6 araç teslimatını gerçekleştirmiş olduk. Bu teslimatlar, KGM’nin MAN markasına duyduğu güvenin bir göstergesidir. Bu iş birliğimizin önümüzde yıllarda artarak devam edeceğine inanıyorum.”
Hibya Haber Ajansı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Yükleniyor


