-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,34% 0,02
-
EURO
51,22% -0,11
-
GRAM ALTIN
6245,63% -2,76
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Karamollaoğlu'dan Öğretmenler Günü mesajı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
'Hayalleri için yıllardır çalışmasına rağmen atanamayan, atandığı halde aldığı ücretle geçinemeyen öğretmenlerin, çoğu asgari ücret standartlarının altında çalışan ücretli öğretmenlerin ve asgari ücrete mahkum edilen özel okul öğretmenlerinin, beraat ettiği halde görevine iade edilmeyen KHK mağduru öğretmenlerin ve tabi ki Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz, Arzu Özsoy ve son olarak Gaziantep'teki saldırıda hayatını kaybeden Ayşenur Alkan gibi şehadete uğurladığımız tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.
Yetiştirdikleri öğrencilerin gözünde ışıkla umut dolu olması gereken öğretmenlerimiz, ne yazık ki derin bir hayal kırıklığıyla yorgun haldeler. Çünkü öğretmenlerimiz geçinemiyorlar. En düşük öğretmen maaşı 9 bin lira, ortalama ücret ise 12 bin lira civarında. Buna mukabil; açlık sınırının 7 bin 425 lira, yoksulluk sınırı ise 24 bin lira... Bu şartlar altında hangi öğretmen, öğrencilerine eskiden olduğu gibi 'okuyup meslek sahibi' olmalarını öğütleyebilir? Hangi öğretmen öğrencilerine gelecek adına umut verebilir? Büyükşehirler ise artık adeta 'sürgün' yeri... Kimse büyükşehirlerde öğretmen olmak istemiyor. Nasıl istesin ki? Kira ortalamaları, memur maaşının yarısından fazlasına tekabül ediyor artık.
Bir ülkenin gençlerine ve geleceğine verdigi değer, öğretmenine verdigi değerden anlaşılır. Maalesef ne mali olarak ne de özlük olarak öğretmenlerimiz hak ettigi değeri göremiyorlar. İşte Ögretmenlik Meslek Kanunu... Ögretmenler yıllarca bunu beklediler. Ama: hükümetin sunduğu sey, öğretmenleri kendi mesleklerine daha da küstüren bir sistem oldu.
7354 sayılı: 'Ögretmenlik Meslek Kanunu' daha işin başında kadük kaldı. Bu kanun teklifi; öğretmenliğe saygıyı ve talebi artırmak bir tarafa, öğretmenlerin kaygısını ve derdini artırmıştır.
Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de yıllarca okumuş, mesleğini kazanmış ögretmenlere talebe muamelesi yapılıyor. Kariyer sınavı adı altında öğretmenler itibarsızlaştırılyor. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızı ve gençlerimizi hayata hazırlamak yerine; kariyer için sınava hazırlanmak baskısına maruz bırakılıyor.
Sözde kariyer sınavı, her yönüyle kamu zararı üretmekten baska bir işlev görmemiştir. Hazırlanan sorulara, harcanan paralara ve öğretmenin emeğine, hepsinden öte öğretmenin saygınlığına ve değerine zarar vermekten baska bir iş yapılmamıştır. Bütün bunlardan artık bir ders çıkarılması gerekir. Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin beklentileri ve talepleri ile sendikaların teklifleri doğrultusunda yeniden düzenlenmelidir. Sınav kalkmalı, kariyer kıdeme bağlanmalıdır. Kariyer kaynaklı ödeme miktarı hem artırılmala hem de emekliliğe yansıtılmalıdır.
Bu cümleler bugünkü iktidardan talep cümleleri değil, Saadet iktidarinin icraat cümleleridir.
Bu vesile ile, öğretmenlerimizin hak ettikleri değeri gördügü bir Türkiye'yi inşa edeceğimizin sözünü veriyor, bütün öğretmenlerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.
Geleceğimizi inşa eden, çocuklarımıza ışık, bizlere ise umut olan ve her şartta görevlerini hakkıyla yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.'
.png)
Hibya Haber Ajansı
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yükleniyor


