• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Karamollaoğlu: “Bu iktidarın 2023 seçimlerini kazanma şansı yok”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 29.12.2022 15:19:02
Karamollaoğlu: “Bu iktidarın 2023 seçimlerini kazanma şansı yok”

Karamollaoğlu, 2022 yılının son basın toplantısını yaptıklarının altını çizerek, “Tabi son basın toplantısı olunca ister istemez, hem geçen bir yıl içerisinde yaşananlar, gelişmeler ve bu gelişmeler karşısında iktidarın tavrı hem de 2023’te seçime gidiyoruz; bu seçim vesilesiyle atılan birtakım adımlar. Gönül isterdi ki bu adımlar, daha erken atılsın. İleride Türk siyasi hayatı kaleme alındığında herhalde AK Parti iktidarının ne kadar çelişkili bir süreç yürüttüğünü, daha doğrusu Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu badireli süreçte oynadığı rolü çok daha açık bir şekilde gözler önüne koyacaklar.” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizde adaletten bahsetmek mümkün değil”

Türkiye’nin dış politikada bir kargaşa içine düştüğünü ileri süren Karamollaoğlu, “Adaletin tesisi en önemli meselemizdi. Ama bugün adalet mefhumu bile mumla aranır hale geldi. Adalete her noktada müdahale ediliyor, en alt kademeden en üst kademeye kadar. Bu değişiklikler yapılırken yeni bir ekiple, Fethullah Gülen ekibiyle bir iş birliği yaptı Sayın Erdoğan. Böyle bir mantıkla ülke idare edilmez ki, böyle bir mantıkla insanlar tasnif edilmez ki. İşte bugün gelinen noktada ülkemizde adaletten bahsetmek mümkün değildir.” diye konuştu.

“Kutuplaşma ortamı maalesef ülkemizi uçuruma doğru sürüklüyor”

Karamollaoğlu, “Sadece ama sadece kendilerine sadakat gösterenlere mülayim davrandılar fakat bu dönemde liyakat tamamen rafa kalktı” diyerek, şunları kaydetti:

“’Cami yapacağız, okul açacağız, başörtüsünün engellenmesine engel olacak tüm tedbirleri alacağız” fakat İslami değerlere gelince, ahlaka, maneviyata, dürüstlüğe, harama el uzatmamaya, yetimin malına dokunmamaya, yalan söylememeye, iftira etmemeye, israf etmemeye, tüm bu noktalara gelince; “artık biz o değerlerin hiçbirine itibar etmeyeceğiz.’ dediler. Bir kutuplaşma ortamı oluşturuldu. ‘Benden yana mısın, değil misin?’ Hiçbir gerekçe yok, bu kutuplaşma maalesef ülkemizi uçuruma doğru sürüklüyor.”

“Bu iktidarın 2023 seçimlerini kazanma şansı yok”

İktidarın ülkede yaşanan problemleri çözemediğini iddia eden Karamollaoğlu, “Çünkü ehil insanlara görev verilmiyor. Bu nedenle artık, AK Parti iktidarının ülkemizin problemlerini çözme ihtimali tamamen ortadan kalktı. Bu iktidarın ister erken, isterse zamanında yapılsın, 2023 seçimlerinde bir daha kazanma şansı yok. Ama eğer seçmen kütükleriyle oynar, sandıklara müdahale edecek kadar aşağılara düşerseniz; ülkeyi nereye götürürsünüz bilemem ama ben artık bu ülkede yaşayanların yüzde 70’inin AK Parti’den ümidini kestiğini görüyorum.” şeklinde konuştu.

“8 bin 500 lira bize göre yetmez”

Karamollaoğlu, asgari ücrete değinerek, “En sonunda yine açlık sınırında bir rakamı, asgari ücret olarak belirlediler. Evet az bir rakam değil; ama emin olun birkaç ay içerisinde göreceksiniz yine bu asgari ücret açlık sınırının dahi altında kalacak, ihtiyaç patlayıp gidecek. 8 bin 500 lira bize göre yetmez. Her zaman şunu söyledik, ekonomik kıstaslar var. Bir; açlık sınırı. 4 kişilik bir ailenin karnını doyurabilmesi için gerekli miktar, kendileri açıklıyorlar bunu, ne kadar? İşte bugün geldi, 8 bin 500 lira civarına dayandı.” dedi.

“En kısa zamanda asgari ücreti yoksulluk sınırına çıkartırız”

Hedeflerinin en kısa zamanda asgari ücreti yoksulluk sınırına çıkarmak olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu en fazla 5 senede olabilecek bir şey. ‘Bu kadar da ileri gitmeyin.’ diyenler olabilir. Fakat Erbakan Hocamızın 1996 yılında iktidara geldiği zaman yaptığı zamları hatırlayın. ‘Yüzde 20 ancak verilebilir, yüzde 30 ülkeyi batırır.’ denilen bir dönemde Erbakan Hocamız, yüzde 130 zam yaptı. Milli gelirde adil dağılımı benimsediğimiz için, tüm kaynakları tek bir havuzda topladığımız için bunu yapabildik. Bağ-Kurlulara bazı durumlarda yüzde 500- yüzde bin zam yapıldı.”

“Ülkemizi tehdit eden en önemli problem büyük Ortadoğu Projesi’dir”

Karamollaoğlu, Türkiye’yi tehdit eden en önemli problemin Büyük Ortadoğu Projesi olduğunu öne sürerek,  “Aslında bu projenin adı Büyük İsrail Projesi’dir. Bu projenin farkına varılmadan, ülkemizin bölünmeden kurtulması mümkün değil. Irak’ı mahvettik, biz mahvettik. 1,5 milyon insan katledildi! O katledenlere Sayın Erdoğan dua etti, sağ-salim memleketlerine dönebilmeleri için, üstelik bir de bunu yazılı yaptı. Suriye’nin hali ortada, darmadağın oldu. Eğer bunlar olmasaydı bugün bu bölgede huzur olurdu, barış olurdu.” dedi.

“İktidarın öngördükleri ile gerçekleşenler arasındaki fark”

AK Parti’nin OVP’de 2022 yılı için öngördüğü enflasyon oranının yüzde 65 olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, “Maalesef bugün resmi rakamlara göre dahi yüzde 84’e çıktı, bağımsız kuruluşların yaptığı araştırmalarda ise hep 3 haneli. KKM’ı getirdiler, MB faizlerini düşürmeye başladıkları için, ortalık karıştı, millet havadan para kazanmaya başladı. Ek bütçeye 40 milyar lira ayırmışlardı, şimdi Kur Korumalı Mevduat’ın Hazine’ye yükü 91 milyar lirayı geçti. Müjde dedikleri bu model, kabusa dönüştü. Konut fiyatları, bu dönemde yüzde 189 artmış, yani 3 misline çıkmış. 1 milyona alınan ev, bugün en az 3 milyon.” diye konuştu.

“Şans oyunlarına harcanan para son 3 yılda 6,2 kat arttı”

Karamollaoğlu, şans oyunlarına harcanan paranın arttığını vurgulayarak, “Geçimini sağlayamayan, işsiz kalan, perişan hale düşen insanlar, Milli Piyango, bilmem internetten şu siteden oyunlarla ‘belki bir kere vururum, bütün problemlerim çözülür’ zannederek maalesef, milyarlarca lirasını şans oyunlarına ayırıyor. İşsizlik Fonu’nda 2014 yılında 37,7 milyar dolar seviyesinde olan rakam, bugün 7,3 milyar dolar seviyesine gerilemiş. Korkunç bir şey. Para bitiyor, bitince ne olacak? Sadece para basıp, piyasaya sürecek.” ifadelerini kullandı.

“Sakın ola ‘gaza’ gelmeyin”

Gençlerin ümitsizlik havasına girdiğini söyleyen Karamollaoğlu, “Tarım ve hayvancılık da can çekişiyor. Doğayı tahrip ettik, ümit neye kaldı? Gaza! Şimdi gaza geliyoruz. Öyle bir havaya girdik ki, birden bire, tam seçime 6 ay kala Karadeniz’de bulduğumuz gaz, milyarlarca dolara tekabül ediyor. 30 yıl bize yetecek, 1 trilyon dolarlık gaz rezervi bulmuşuz. Peki bundan önce bulduklarımız? Doğu Akdeniz’de, Ege’de, birçok yerde biz gaz ve petrol bulmuştuk, ne oldu onlara? Tarihe karıştı. Bizim de milletimize söyleyeceğimiz şey; arkadaş sakın ola gaza gelmeyin.” şeklinde konuştu.

“Altılı Masa olarak birlikteliğimizi devam ettireceğiz”

Karamollaoğlu, Altılı Masa hakkında, “Biz, tek adam rejiminin ülkemize bir fayda sağlamadığını gördük ve yeniden tedbirleri alarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçme kararı aldık ve tüm çabalara rağmen bu kararı, bu birlikteliğimizi devam ettireceğiz, ben buna inanıyorum. Şu bilinsin ki, inşallah önümüzdeki seçimden sonra Türkiye’de şartlar tamamen değişecek, normale dönecek, herkes düşündüğünü rahatlıkla söyleyecek, bir sıkıntı olduğu zaman, ister devletle, ister kendi aralarında, mahkemeye gittiği zaman hakkını alacağından emin olacak. Bu şartları oluşturacağız mutlaka! Ekonomide israf ve yolsuzluk bütünüyle ortadan kalkacak.” dedi.

Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Evrende Dünyamızdan Başka Yaşam Var mı?

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinde Yapıldı

Türkiye'yi Kaplayan Çöl Tozu Etkisi Sürüyor: İstanbul ve Diğer İllerde Durum Ne?

Hull City, Zorlu Deplasmandan 3 Puanla Döndü

Uyku Apnesi: Günlük Yaşamı Nasıl Etkiliyor ve Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

TikTok Yetkilileri Türkiye Büyük Millet Meclisine Tekrar Çağırılıyor

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Yatırımcıların Dikkati, Teknoloji ve Değişim Sektörlerine Yöneldi

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Trafik Sigortası Primlerinde Zam Oranları Yüzde 3 ile Sınırlandırılacak

Doların Seyrini Savaş Senaryosu Belirliyor

Fosil Yakıtlı Araçlar Yerini Elektrikli Otomobillere Devrediyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Haydi Çocuklar Mersin Büyükşehirin Anamur Dragon Parkındaki Çocuk Festivaline

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

Hafta Sonu Altın Fiyatları Değişken Seyretti

Yayla Muzu, Anamur Muzunu 3’e Katladı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Yükleniyor

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinde Yapıldı

Türkiye'yi Kaplayan Çöl Tozu Etkisi Sürüyor: İstanbul ve Diğer İllerde Durum Ne?

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Hull City, Zorlu Deplasmandan 3 Puanla Döndü

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16