Tarih: 27.08.2022 16:41

Gaziantep’te ekmek satış büfeleri hizmete açılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi, tarafından vatandaşların daha ucuza ekmek alabilmesi için hayata geçirilen Halk Yiyecek Dağıtım İşletmeleri’nden (HAYDİ) imalatı tamamlanan 50 satış büfesinin 25’i merkez ilçelerde belirlenen noktalara yerleştirildi.

17’si Şahinbey, 8’i Şehitkamil’de bulunan büfelerde satış sorumlusu olarak kadınlar da istihdam edilecek.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak ekmek fabrikası, imalata hazır hale getirilene kadar Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla imzalanan 'Günlük 50 bin ekmek üretimi işbirliği protokolü' kapsamında, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Halıcılık ve Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Vedat Topçuoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ait makinaları kullanarak ekmek üretecek.

Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Halk Ekmek Projesi Sorumlusu İbrahim Yılmaz, projeyle Gaziantep halkının başta ekmek olmak üzere süt, yoğurt, peynir gibi hayvansal ürünlere ucuz ve kaliteli şekilde ulaşabilmesini amaçladıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatları doğrultusunda öncelikle bir ekmek fabrikası kurmak için yola çıktıklarını aktaran Yılmaz, ''Belediyenin amacı bu satış büfelerinden kar elde etmek değil. Ücretlerin piyasadaki satış fiyatlarından daha uygun olacağını söyleyebiliriz.'' dedi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —