Tarih: 22.09.2022 18:21

21. Bertiz Boyalı Güreş Festivali

Facebook Twitter Linked-in

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, pazar günü yapılacak müsabakalar için Boyalı er meydanının hazır olduğunu söyledi.

Dereköy ve Boyalı mahallelerinde düzenlenen turnuvaların Türkiye genelinde ses getirdiğini belirten Okay, ''Buradaki turnuvalar Türkiye şampiyonaları şeklinde yapılmaktadır. Bundan hareketle bu mahallelerimize sporcularımızın ihtiyaçlarına yönelik, modern ve büyük tesisler inşa ettik. Dereköy tesisinin açılışını Türkiye şampiyonası ile yaptık. Burada da büyük bir turnuva düzenleyerek Boyalı güreş er meydanımızı hizmete sunuyoruz.'' dedi.

Okay, 25 Eylül Pazar günü yapılacak müsabakalara 500 kulüp sporcusu, ile 200 köy güreşçisinin katılacağına işaret ederek, şöyle konuştu:

''Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuzun desteğiyle burada köy güreşçilerimize de lisans çıkarılacak. Öte yandan yabancı sporcular da burada güreşme imkanı bulacak. Bölgemizin güreşine katkı sağlayacak bu tesisin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kahramanmaraşımıza ve güreş severlere hayırlı ve uğurlu olsun. Pazar günü düzenlenecek olan güreşlere tüm halkımızı davet ediyorum.''


Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —