Tarih: 09.03.2023 10:00

Saadet Partili Ekinci: ″Bizim inancımız kadına en büyük değeri vermiştir″

Facebook Twitter Linked-in

Ekinci, deprem afetinde 1 ayın geride bırakıldığının altını çizerek, “Acılıyız, hüzünlüyüz. Başımız sağ olsun. Dualarımızla ve tüm imkanlarımızla milletimizin yanındayız.  Ayrıca Adıyaman Kadın Kolları Başkanımız Merve Betül Gürbüz kardeşim ve ailesi birbirlerine sarılmış vaziyette enkazdan çıkarıldı. Yüreğimizdeki acı tarifsiz.” ifadelerini kullandı.

İnsanları kurtarmak için canhıraş çalışan, alın teri döken kurtarma ekiplerini, sağlık görevlilerini, ‘Bugün kömür değiş can arıyoruz’ diyen madencileri, yardım kuruluşlarını ve milleti millet yapan dayanışma gücünü asla unutmayacaklarını söyleyen Ekinci, şunları kaydetti:

“Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum. Buna karşılık her şeyin pahalı olduğu ülkemizde insan canının çok ucuz olduğunu da unutmayacağız. Depremin ardından yaşananlara bakacak olursak; Hala en temel ihtiyaç maddelerine ulaşımda dahi büyük aksaklıklar var.  İmkan var, koordinasyon yok. Kriz yönetimi yok, yönetim krizi var.”

Ekinci, enkazdan çıktıktan sonra yaraları sarmak için bölgede kalan ve yardım faaliyetlerine katılan yüzlerde kızın, kadının olduğunu dile getirerek, “Depremin ardından bölgede kalan veya göç eden kadınların halihazırda yaşadıkları sorunlara her geçen gün yenileri ekleniyor. İhtiyaçlarını karşılayamayan kadınlarımız bir taraftan aileyi bir arada maddi ve manevi olarak sağlıklı tutmaya çalışırken güvenlik sorunuyla da baş etmek zorunda kalmaktadır.” dedi.

Kadının ihmal edildiği, haklarının gasp edildiği, şiddete, ayrımcılığa, sömürüye, istismara maruz kaldığı bir toplumun sağlıklı gelişebilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Ekinci, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim inancımız kadına en büyük değeri vermiştir. Bu yüzden de cennet annelerin ayaklarının altına serilmiştir. Biz bugün bunu ancak ahlak ve maneviyat değerlerimizi ihya ederek toplumsal yapımızı koruyacağımıza inanıyoruz. Bunun sağlanmasının ilk yolunun siyasetin özellikle hırsızlığı haram lakin yolsuzluğu haram görmeyen zihniyetin son bulması olduğunun da bilincinde ve farkında olan kadınlarınız.  Bizler adaleti mülkün temeli kabul eder, birileri ya da çıkar grupları için eğip bükmeyiz.”

Ekinci, “Tarihinin her zaman gurur verici başarılarla dolu bu başarının mimarları arasında çok sayıda kadın var.” diyerek, “Safiye Ali, Engin Arık, Oya Akgönenç gibi bilim kadınlarına; ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’e ve adını sayamadığınız eğitimde, bilimde, sanatta, sporda başarı gösteren Türk kadınlarımıza da sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca 28 Şubat sürecinde mücadele eden isimsiz binlerce kadın kahramanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Millet için çalışmaya ve gayret etmeye devam edeceklerinin altını çizen Ekinci, “Kadınlara hak ettiği değerin verilmesini bir güne indirgemek eksik kalmaya mahkumdur. Emeğin, merhametin ve fedakarlığın timsali; akılları, vicdanları ve sevgi dolu yürekleri ile dünyamızı güzelleştiren, bulundukları her yeri daha yaşanabilir kılan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —