Tarih: 08.02.2023 13:31

“ABD'nin yaptırımları, Suriye'deki insani krizin ciddileşmesine neden oldu”

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de meydana gelen şiddetli deprem ardından, Amerikan-Arap Ayrımcılığıyla Mücadele Komitesi, Suriye’ye yardım ulaştırılmasına kolaylık sağlamak amacıyla ABD’ye yaptırımlarını derhal kaldırması çağrısında bulundu. Ancak ABD tarafından yapılan açıklamada ise, Suriye hükümetiyle doğrudan temaslarda bulunmayacakları bildirildi.

Mao Ning, olağan basın toplantısında yıllar süren savaşın ve son günlerde şiddetli depremlerden ciddi şekilde etkilenen Suriye’nin şu an ciddi insani krizle karşı karşıya bulunduğuna işaret etti. Mao, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Birleşmiş Milletler, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu, Suriye’deki insani durumun daha da kötüleşmesinden kaçınmak üzere ülkedeki afetzedelere acil yardım sağlama çağrısında bulundu. Uzun zamandan beri Suriye krizine karışan ABD, bu ülkeye sık sık askeri müdahalede bulunuyor ve ağır ekonomik yaptırımlar uyguluyor. Bunlar, Suriye’de çok sayıda sivilin ölümü ve yaralanmasına ve yerel halkın en temel yaşama güvencelerini edinememesine yol açtı. Bugünlerde ABD askeri birlikleri yine Suriye’nin önemli petrol üretim bölgelerini işgal ederek, ülkenin petrol üretiminin yüzde 80’den fazlasını yağmalarken, Suriye’deki tahıl stoklarını ya kaçırıyor ya da ateşe vererk yakıyor. Bu bağlamda Suriye’deki insani kriz daha da ciddileşiyor.”

Mao, felaket karşısında, ABD’nin jeopolitik zihniyetinden vazgeçip, Suriye’ye yönelik tek taraflı yaptırımları derhal kaldırarak, insani yardımlara kapı açması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —