Tarih: 20.10.2022 11:08

D Vitamini Eksikliğinin Belirtileri

Facebook Twitter Linked-in

 

Vücudunuz; verimli bir şekilde çalışabilmek, enfeksiyonlarla savaşabilmek ve genel sağlığınızı koruyabilmek için çeşitli vitaminlere, minerallere ve besinlere ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçların tümünü besinlerden karşılamak neredeyse imkansızdır. Bu nedenle D vitaminini gıda takviyeleri yardımıyla almanız gerekebilir.

 

D vitamini, 13 temel vitamin arasından vücudunuzun kendi başına üretebileceği tek vitamin olma özelliği ile bilinir. D vitaminine genellikle “Güneş ışığı vitamini” olarak adlandırılmasının nedeni budur.

 

D vitamini, vücutta önemli işlevlere hizmet eden ve yağda çözülebilen bir vitamindir. En önemlisi D vitamini, güçlü ve sağlıklı kemikler oluşturmaya yardımcı olarak uygun kemik sağlığını destekler. Çocuklarda ve erişkinlerde D vitamini, kemik büyümesi ve gelişimi için gerekli olabilir. D vitamininin kemik sağlığındaki rolünün yanı sıra hücre büyümesi ve bağışıklık fonksiyonunun kontrol edilmesine de yardımcı olduğu bilinir. D vitamini eksikliğini gösteren belirtilerden bazıları şunlardır:


 

 

Gördüğünüz gibi D vitamini eksikliği bu belirtiler ile kendini gösterebilir. Bu nedenle, yukarıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız sonraki süreç için sağlık uzmanınızla iletişime geçebilirsiniz.

 

D Vitamini Eksikliği Nasıl Ortaya Çıkar?

 

D vitamini, vücudunuzun kendi başına üretebileceği tek vitamindir. Vücudun kendi başına ürettiği vitamin eksikliğinin ortaya çıkış nedenini merak ediyor olabilirsiniz. Vücut, kendi başına D vitamini üretse de bunun gerçekleşmesi için cildin güneş ışığı ile doğrudan teması gereklidir. Giysiler ve güneş kremi bu teması önleyebilir. Güneş ışığı dışında D vitamini içeren gıdaların az tüketilmesi de eksikliğe neden olabilir. D vitamini eksikliğiniz varsa ve buna önlem almak istiyorsanız D vitamini içeren gıda takviyeleri kullanmayı düşünebilirsiniz.

 

D vitamini takviyeleri için https://www.orzax.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —