Tarih: 09.09.2022 08:15

Yeniden doğduğu ve zafer mücadelesinin başladığı bir ülkede bulunmanın onur verici olduğunu söyledi

Facebook Twitter Linked-in

Yılmaz, 'Milletimizin özgür ve bağımsız olma kararlılığını tüm dünyaya gösteren Büyük Taarruz'un ve 30 Ağustos VE Günü'nün 100. yıl dönümü kutlu olsun.  Nef Vakfı olarak her nefesin değerinden ilham alıyoruz. Bilin ki bu ülkeye ve geleceğimize borçluyuz.Büyük Zaferin 100. yıl dönümü tombalavip vesilesiyle düzenlediğimiz Zafer Ultramaratonuna katılarak sevgili kahramanlarımızı minnetle anmak, onların azmini, inancını, birliğini ve dayanışma.'

Konuşmanın ardından Nef Vakfı yetkilileri  Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e plaket takdim etti. Törenin ardından Zafer Ultra Maratonu'nun Afyonkarahisar etabı halk koşusu ile başlıyor. Yarış, Agah Efendi Şehitliği'ne 7,5 km sonra sona erdi. Komutan Salih Karakuzu ise 11:37.21'lik derecesiyle birinci oldu. Fatih Olak 11:39.15 ile ikinci,  Musa Achilov 11:39.46 ile üçüncü oldu.

Ekmek, Üzüm Hastanesi ve Mercimek Çorbası

Öte yandan, Büyük Kuşatma sırasında maratondan önce tüketilen ekmek, üzüm kompostosu ve mercimek çorbası da yoldaki bu olası ataların 100. yıl dönümü anısına kapıcıya ve katılımcılara hediye edildi. .

Çadırlarda yaşayacaklar

295 kilometrelik Zafer Ultra Maratonu, Kütahya-Dumlupınar, Manisa-Salihi ve Turgutlu ile İzmir-İnciraltı güzergahlarında tombalavip giriş devam edecek ve 4 Eylül'de İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek. Ultra maraton boyunca koşucular, Sancaktar Mehmet, Zehra Ana, Halime Çavuş ve Çoban'ın alnına kurşun sıktığı yol boyunca milli mücadelenin kararlılığını ve 100 yıl önce imkansız olan.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —