• BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29

Ava Labs CEO’su CryptoLeaks iddialarını yalanladı

BTCHaber TV yaptığı yayınlarla Türk kripto ve finans piyasalarına ışık tutmaya devam ediyor.

EKONOMİ 2.09.2022 17:02:53
Ava Labs CEO’su CryptoLeaks iddialarını yalanladı

BTCHaber TV yaptığı yayınlarla Türk kripto ve finans piyasalarına ışık tutmaya devam ediyor. Emirhan Erdoğan’ın moderatörlüğündeki canlı yayında Ekonomist Tunç Şatıroğlu finans piyasalarındaki son gelişmelerle birlikte gündemi değerlendirip, analizlerini paylaştı. Programda; Bitcoin madencilik zorluğundaki artış, AVA Labs CEO’sunun CryptoLeaks iddialarına cevabı, İran’ın kripto para ödemelerini kabul etmesi gibi birçok konu ele alındı.

 

Kripto para ve blokzincir ile ilgili en son haberleri okurlarıyla buluşturan BTCHaberin YouTube kanalı BTCHaber TV, yaptığı yayınlarla hem kripto para ve blockchain sektöründeki hem de küresel ekonomideki gelişmeleri izleyicileriyle buluşturuyor. Bu haftaki programda; Bitcoin madencilik zorluğundaki artış, AVA Labs CEO’sunun CryptoLeaks iddialarına cevabı, İran’ın kripto para ödemelerini kabul etmesi gibi gündem maddeleri de ele alındı. Emirhan Erdoğan’ın moderasyonundaki yayında Ekonomist Tunç Şatıroğlu, gündem değerlendirmelerinin yanı sıra piyasalara dair analizlerini de paylaştı.

 

Bitcoin madencilik zorluğu ağustos ayında üç kat arttı

 

Bitcoin madenciliğinin ağustos ayında dördüncü zorluk artışının görülmesi bekleniyor. Bitcoin madencilik zorluğu ağustos ayında üç kat artarken, bir sonraki zorluk seviyesinin 30,28 trilyona yükselebileceği aktarılıyor.

 

Ava Labs CEO’su CryptoLeaks iddialarını yalanladı

 

En popüler blokzincir ağlarından biri olan Avalanche ve arkasındaki şirket Ava Labs, oldukça büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı. CryptoLeaks tarafından paylaşılan iddialara göre Ava Labs, ABD’deki bir hukuk şirketiyle AVAX ve hisse senedi karşılığında rakiplerine dava açmak için “gizli bir anlaşma” yaptı. Ancak Ava Labs’in CEO’su Emin Gün Sirer bu iddiaları sert bir şekilde reddetti.

 

İran, Bitcoin ve kripto para ödemelerini onayladı

 

ABD’nin bir süredir yaptırım uyguladığı İran, yaptırımları aşmak için yeni bir adım attı. Finans ve bankacılık sektöründe uygulanan yaptırımları aşmak isteyen İran, bir önlem olarak ithalatta kripto para ödemelerinin kullanılmasını onayladı. Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Reza Fatemi Amin yaptığı açıklamada, dolar ve euro yerine kripto para birimlerinin kullanılmasına yönelik düzenlemelerin, yönetim tarafından onaylandığını açıkladı.

 

Michael Saylor ve şirketine vergi kaçakçılığı davası

 

Bitcoin’e olan desteğiyle bilinen Michael Saylor, kısa bir süre önce Bitcoin yatırımlarına daha çok odaklanmak için MicroStrategy’nin CEO’luk görevinden ayrıldığını açıklamıştı. Bugün Washington DC Başsavcısı Karl Racine, Saylor ve şirketine vergi kaçakçılığı iddiasıyla dava açıldığını duyurdu. Racine açıklamasında Bitcoin destekçisi Michael Saylor’un hiçbir zaman gelir vergisini ödemediğini söyledi ve onu, vergi kaçakçılığı yapmakla suçlandı. 

 

Thodex’in kurucusu Fatih Özer yakalandı

 

Thodex davasında bir süredir kaçak şekilde Arnavutluk’ta olduğu bilinen kurucu Faruk Fatih Özer sonunda yakalandı. Milyonlarca kullanıcıyı dolandırarak 356 milyon dolarlık vurgun yapan Fatih Özer hakkında birçok kişi suç duyurusunda bulunmuştu. Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Bledar Çuçi, hafta içinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Thodex’in kurucusu, firari Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk’un Vlora kentinde yakalandığını aktardı.

 

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, piyasalar ve kripto paralar ile ilgili analizlerini ise şu şekilde paylaşıyor:

 

Para piyasaları analizi

 

Powell’ın geçen haftaki konuşması sonrasında piyasalarda gerileme yaşandığını gördük. Aslında yeni bir şey de söylemedi. Sadece sürecin daha acı geçeceğini söyledi. Ama bu konuşma sonrası faiz artışı beklentisi 50 baz puandan 75 baz puana doğru kaydı. Piyasa artık 75 baz puanı fiyatlıyor. 

 

BIST100 analizi

 

Bist’te yabancı oldukça azalmıştı. Kalan yabancı da zaten uzun zamandır burada. Fakat son zamanlarda yeni girişler olduğunu görüyoruz. Tabi bir de zaten borsamız çok ucuzdu. Buraya gelen para burada büyük bir potansiyel olduğunu görüyor. Belki de seçimden sonra bir ralli olacağını düşündüğü için gelip şimdiden pozisyon almak istiyor olabilirler. 

 

Dolar endeksi analizi

 

Dolar endeksinin beni endişelendirdiğini daha önce de söylemiştim. Hala da endişelendirmeye devam ediyor. Şu anki görünümüne göre 113 seviyelerine gitme ihtimali var. Böyle bir şey olmayacağına kanaat getirmemiz için 107 seviyelerinin altını görmemiz gerekiyor. Şu an itibariyle ikili tepe yapmadan yoluna devam edecek gibi bir durum var.

 

Altın analizi

 

Altın bir süredir güzel gidiyordu ama 15 Ağustos’tan sonra ivmesini kaybetti. En son, dirençlere kadar geldi. Ben de herhalde bu dirençleri geçer diyordum ama maalesef öyle olmadı ve sat sinyali verdi. Ben geçen hafta da altın almak isteyenlere bekleyin dedim. Uzun vadeli düşünüyorsanız alın ama “ben aldım önümüzdeki hafta düştü” diyecekseniz bekleyin dedim. Düşüş bu hafta da devam ediyor. Ben, almak isteyenlere hala bekleyin diyorum.

 

Kripto para piyasaları analizi

 

Kripto para piyasaları son zamanlarda küresel borsalardan pozitif ayrışıyor. Toplam kripto para piyasalarında yavaş yavaş al sinyallerinin geldiğini görüyoruz. Son birkaç günde yaşanan düşüşlerin düzeltme olarak kalacağını düşünüyorum. Biz bugün kripto para piyasasında yükselişleri görüyorsak, borsalar da arkasından gelecektir. Piyasalar toplu olarak buradan toparlanır diye düşünüyorum. Kripto para piyasasına baktığımızda büyüklüğü şu anda zaten 970 milyar dolar civarında. 1 trilyon doların üzerine çıkmaması için bir sebep yok. 

 

Bitcoin (BTC) analizi

 

Bitcoin’de (BTC) 19.925 dolar seviyelerinde bir destek oluşmuş. Buralarda tutunmasını bekleyebiliriz. Eğer buralarda tutunmuyorsa o zaman 17.000 dolar seviyeleri konuşulabilir. Ama şu anda çok kötü bir görünüm yok. 19.500 dolar seviyelerinden itibaren alıcıların iştahını artırdığını görüyoruz. Bitcoin (BTC) özelinde bu fiyatlar alıcılarda bir iştah uyandırıyorsa, buralarda bir taban oluşmuş demektir.

 

Ethereum (ETH) analizi

 

Ethereum (ETH) biraz piyasaların önünden gidiyor. Merge olayıyla alakalı; bir şeyin bilgisi herkeste varsa o bilgi kullanılarak piyasada para kazanılmaz. Herkes burada Merge olacak diye biliyorsa buradan para kazanmak zor. Direkt trendin kendisine ve temeline bakmak gerekir. Temel analizde ise Fed Başkanı Powell biraz daha belirleyici oluyor. Powell’ın dikkat ettiği unsur da enflasyon. Enflasyonu da malum petrol fiyatları etkiliyor. Etherum’a (ETH) teknik olarak baktığımız zaman al sinyalleri verdiğini görüyoruz. Bitcoin’den (BTC) daha pozitif bir görüntü çiziyor. Zaten Ethereum (ETH) genelde, piyasa düzelmeye başladığında daha hızlı yükseliyor, piyasa düşmeye başladığı zaman daha hızlı düşüyor. 

 

Ripple (XRP) analizi

 

Ripple’da (XRP) bir hareket yok. Aşağıda kritik 0,29 dolar seviyesi vardı ama oraya kadar gerilemedi. Kripto para piyasasında bir deprem olmadığı sürece Ripple (XRP) için düşeceği kadar düşmüş diyebiliriz. Çünkü dava yönünden de olumlu veya olumsuz sonuçlanacağına dair fazla bir beklenti yok. Bu da çok normal. ABD mahkemelerinde kararın hangi yönde çıkacağını kestirmek zor olabiliyor. 


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Yükleniyor

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13