Tarih: 25.01.2023 20:31

Android'den iPhone'a Veri Aktarımı Nasıl Yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

Android'den iPhone'a Veri Aktarımı Nasıl Yapılır?

Android'den iPhone'a veri aktarmanın birkaç yolu vardır. Bu yöntemlerin her birinin dikkate alınması gereken kendine özgü özellikleri vardır. Bu nedenle, mevcut tüm seçenekleri değerlendirmeli ve ancak o zaman hangi yöntemin en iyisi olduğuna karar vermelisiniz.

 

iOS Uygulamasına Geçme

Kişi defterlerinizi, mesajlarınızı, fotoğraflarınızı, videolarınızı, takvim verilerinizi, hesaplarınızı ve hatta tarayıcınızdaki yer imlerinizi aktarmak için bu uygulamayı kullanın. Move to iOS ayrıca ücretsiz uygulamaları aktarmanıza da olanak tanır. Tek uyarı, bu uygulamaların AppStore'da mevcut olması gerektiğidir.

Veri aktarımı yapmadan önce uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Uygulamayı yalnızca resmi uygulama mağazasından indirmelisiniz. Aksi takdirde Samsung veya başka bir Android akıllı telefonunuzu onarmanızı gerektirebilecek sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Uygulamayı Android cihazınıza yükledikten sonra, yeni iPhone'unuzun ilk aktivasyonunu gerçekleştirmeniz gerekir. Ardından, iPhone'un bir Wi-Fi ağına bağlı olması gerekir. Bundan sonra, aktivasyon ekranında Uygulamalar ve Veriler bölümünü ve Android'den Veri Taşı seçeneğini seçmelisiniz. Telefon daha sonra sizden dijital bir kod girmenizi isteyecektir. Girdikten sonra, 'Veri aktarımı' mesajı görünecektir. Şimdi tek yapmanız gereken iPhone'unuza aktarmak istediğiniz verileri seçmek. Aktarım işleminin süresi aktarılan veri miktarına bağlıdır. Bu işlemin kesintiye uğramamasını sağlamak için cihazın şarj cihazına bağlı olduğundan emin olmanız gerekir.

 

Google Kişiler

Google Kişiler'i kullanarak Android'den iPhone'a veri aktarabilir ve kopyalayabilirsiniz. Bu hizmet, kişileri 2 aşamada aktarmanıza olanak tanır. İlk olarak, Android cihazdaki tüm bilgiler kullanıcının Google hesabına gönderilir. Bunu yapmak için Ayarlar menü seçeneklerine gidin ve Hesaplar bölümünde Google'ı seçin. Burada, oturum açma bilgilerinizi girmeniz ve 'Kişileri senkronize et' düğmesine tıklamanız gerekir. Aktarım birkaç dakika sürebilir.

İkinci adım, kişileri Google hesabınızdan iPhone'unuza aktarmaktır. Bu görev de oldukça basittir. Bunu çözmek için iPhone ayarlarına gitmeniz ve Posta, Adresler, Takvimler bölümünü seçmeniz gerekir. Burada 'Hesap ekle' düğmesine basın ve 'CardDAV hesabı' öğesini seçin. Bundan sonra, istenen verileri sağlamanız ve numara taşıma işleminin tamamlanmasını beklemeniz gerekir.

 

iTunes

Yalnızca kişileri değil, örneğin fotoğrafları, videoları veya ses kayıtlarını da aktarmak istiyorsanız iTunes masaüstü uygulamasını kullanabilirsiniz. İçerik aktarmak için Android cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın. Bundan sonra, tüm içeriği bilgisayarınıza kopyalamanız gerekir. Ardından iPhone bilgisayara bağlanır. Akıllı telefonunuzda iTunes'u kullanarak, senkronize edilecek veri kategorisini seçmeniz gerekir. Ardından, verilerin depolandığı klasörü belirtmeniz ve senkronizasyon parametrelerini belirlemeniz gerekir.

 

Bulut Depolama

Bulut teknolojilerinin gelişimi, kullanıcılar için sonsuz olasılıkların önünü açıyor. Google Drive veya Dropbox gibi bulut depolama hizmetlerini kullanarak her türlü belgeyi aktarabilirsiniz. Bunu yapmak için Android akıllı telefonunuzdaki bulut depolama istemcisini açın. Senkronize edilecek dosyalar buraya eklenmelidir. Bundan sonra, dosyaların depolandığı klasörü belirlersiniz.

Dosyalar senkronize edildikten sonra, kullanıcı iPhone'da benzer bir bulut depolama istemcisi açmalıdır. Bundan hemen sonra, iPhone sahibi senkronize edilen tüm dosyalara erişebilecektir.

 

Veri Kurtarma Yazılımı

Bu yöntem genellikle bir Android cihazın hasar görmesi veya çalışmasıyla ilgili başka herhangi bir sorun olması durumunda kullanılır. Böyle bir akıllı telefondan veri almak için Wondershare Dr.Fone veya EASEUS Mobisaver gibi veri kurtarma yazılımlarını kullanabilirsiniz. Her iki program da neredeyse aynı prensiple çalışmaktadır. Kullanıcının akıllı telefonu USB kablosu kullanarak bilgisayara bağlaması gerekir. Ardından, çıkarılması gereken dosyaların türünü belirlemeniz gerekir. Çıkarma işlemi tamamlandıktan sonra, veriler bilgisayara kaydedilmeli ve ardından iPhone'a aktarılmalıdır. Verileri aktarmak için yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini kullanabilirsiniz.

MobileTrans Uygulaması

Önemli verileri aktarmak için son seçenek MobileTrans uygulamasını kullanmaktır. Kişi defterinizi, takvim bilgilerinizi, videolarınızı, müziklerinizi, uygulamalarınızı, mesajlarınızı, fotoğraflarınızı ve hatta arama geçmişinizi aktarmak için kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için uygulamayı yüklemeniz ve her iki cihazı da bilgisayarınıza bağlamanız gerekir. Ardından, 'Telefondan Telefona Aktarım' seçeneğini seçin ve aktarılacak akıllı telefonları ve dosyaları seçin.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —