Tarih: 14.10.2022 16:13

Hayırseverden Mezitli'ye kütüphane

Facebook Twitter Linked-in

Ongun, imza töreninde yaptığı açıklamada, 6 bölümden oluşacak kütüphanenin 220 metrekarelik alanı kaplayacağı bilgisini verdi.

Gençlerin eğitimine destek olacak bir kurumun yapılmasına katkı sunmaktan ve babasının adını Mezitli’de yaşatmaktan mutlu olduğunu dile getiren Ongun, kendisine böyle bir imkanı sağladığı için Belediye Başkanı Tarhan’a teşekkür etti.

Ongun, eğitime desteğin en büyük hizmet olduğunu ifade ederek, ''Çocuklarımızın kitap okumasına, eğitimine sunulan katkı ülkemizin geleceğine yapılmıştır. Kütüphanemizin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılmasını diliyorum.'' dedi.

Belediye Başkanı Tarhan ise şöyle konuştu:

''Mezitli'nin birçok yerinde kütüphanemiz var. Şimdi de kültür merkezimizin içinde çok özel ve kapsamlı bir kütüphaneyi hayırseverimiz Ülkü Ongun’un desteğiyle yapıyoruz. Değerli babası şair, yazar ve herkesin bildiği 'Gezsen Anadolu'yu şiirinin de yazarı Mehmet Faruk Gürtunca'nın adını alacak kütüphanemizde, ders çalışma ve kitap okuma bölümlerinin yanında bilgisayar sistemi de bulanacak. Daha önce çok farklı alanlarda dayanışma örneği gösterdiğimiz sayın Ongun’a eğitime ve kitaba verdiği önemden dolayı teşekkürlerimi sunarım.''

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —