Kadıköy'de Kadın Dayanışması İçin Güç Birliği

Kadıköy

Kadıköy Belediyesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) arasında “Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı” projesi, 26 Kasım Cumartesi günü Fenerbahçe Khalkedon’da düzenlenen protokol imza töreniyle Kadıköy’de hayata geçti.

Kadıköy Belediyesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) arasında “Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı” projesi, 26 Kasım Cumartesi günü Fenerbahçe Khalkedon’da düzenlenen protokol imza töreniyle Kadıköy’de hayata geçti.

 

Ayrımcılıkla mücadele, eşitlik, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadınların güçlenmesine yönelik politikalarıyla her geçen gün yeni projeler hayata geçiren Kadıköy Belediyesi ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, şiddetsiz bir dünya kurmak amacıyla çalışan TKDF arasında “Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı” projesi için işbirliği protokolü imzalandı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve TKDF Başkanı Canan Güllü’nün imzaladığı protokol ile TKDF’nin geliştirdiği ve öncülük ettiği “Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı” projesi Kadıköy’de de hayata geçti. Protokol Kadıköy Belediyesi çalışanları ve Kadıköy ilçesinde yaşayan vatandaşların, şiddet ve istismar vakalarında ihtiyaç duydukları hukuki, psikolojik ve sosyal destek mekanizmalarına erişimlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. 

 

 “MERKEZİ HÜKÜMETİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN ÇIKMASI BİZİ BAĞLAMAZ”

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, yaptığı konuşmada her türlü kadın hareketinde her zaman birkaç adım önde olduklarını ve İstanbul Sözleşmesi’nden merkezi hükümetin imzasını çekmesinin kendilerini bağlamadığını, sözleşmenin her kelimesine, virgülüne, noktasına sahip çıkacaklarını söyledi. Odabaşı sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadıköy kadın hareketinde, kadının olduğu her oluşumda birkaç adım öndedir. ILO 159’un bazı maddelerini de biz toplu iş sözleşmesine koyduk. Özellikle aile içi şiddet, kadına şiddet, taciz gibi ana başlıklar bizim hem memurlar hem de işçilerle yaptığımız toplu iş sözleşmelerimizde var. Benim dileğim, şu an burada imzaladığımız bu protokol hiç uygulanmasın. Kadıköy’den tek bir telefon gelmesin bu projeye. Türkiye’nin hiçbir yerinden bu hat aranmasın. İstanbul Sözleşmesi’nde merkezi hükümetin imzasından vaz geçmesi bizi bağlamaz. Nasıl ki Paris İklim Anlaşması’nın imzalanmasının ertesi günü Kadıköy Belediyesi iklim ve çevreyle ilgili çalışmalara başladıysa, İstanbul Sözleşmesi’nde de bir imzanın kalkması bizi bağlamaz. Biz İstanbul Sözleşmesi’nin her kelimesine, virgülüne, noktasına sahip çıkacağız.” dedi. 

 

 “KADIKÖY BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ”  

TKDF Başkanı Canan Güllü ise konuşmasında Kadıköy’ün gözbebekleri olduğunu ve Kadıköy Belediyesi ile uzun yıllardır çalıştıklarını söyledi: “Kadıköy bizim gözbebeğimiz. Kadıköy Belediyesiyle çok uzun zamandır birlikte çalışıyoruz, beraber yol arkadaşlığı yapıyoruz. Çok uzun zamandır da 55 belediyeyle birlikte iyi örnekleri oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye’de hızlı koşmamız gereken bir süreci birlikte koşuyoruz.” dedi. Güllü projeye ilişkin de şunları söyledi: “Projemiz kadına şiddetin tamamen önlenmesine yönelik oluşturulmuş bir projedir. Şiddet ve istismara maruz kalmış kişiler acil yardım hattımızı aradığında telefonu konusunda uzman ekiplerimiz açıyor ve ihtiyaçlar doğrultusunda mevcut hukuki, psikolojik danışmanlık ve sosyal destek mekanizmalarına yönlendirilmesi sağlanıyor. Ayrıca anlık şiddet söz konusu ise önleme mekanizmalarını yani kolluk kuvvetlerini oraya yönlendiriyoruz. Her hangi bir şiddete maruz kalmamış ama bu konuda bilgi sahibi olmak isteyenler de bu hat üzerinden bilgilenebiliyorlar. Bu konuda herkes 02126569696 – 05496569696 numaralı hattımıza ulaşım sağlayabilir. Projenin bir de telefon uygulaması var. Bu uygulamadan da bize ulaşılabiliyor. Örneğin kadına şiddetin yoğun olduğu yerlerde, ekonomik koşulları dolayısıyla kadınların telefonlarında aramaları için kontürleri olmayabiliyor. O noktada bu uygulama ile bize ulaşabiliyorlar. Bizim bu uygulamamızla birlikte aynı zamanda devletin KADES uygulamasını da kullanarak şiddet mağduru kadınlar hızlıca erişim sağlayabilirler. 3’er aylık periyotlarda düzenlediğimiz bilgilendirme raporlarıyla da ilçe sınırlarındaki vaka istatistikleri ile şiddet ve istismarla mücadele alanındaki önerilimizi belediye ile paylaşarak birlikte bu vakaların yinelenmemesi ve tamamen önlenmesini sağlayacağız.” 

 

Proje Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile TKDF’nin himayesinde ilçede sürdürülecek. Acil Yardım Hattı’nın temel amacı kadınlar şiddete uğradıktan sonra ya da şiddet öncesinde nerelere başvurabilecekleri, nasıl yardım alabilecekleri konusunda uzman ekiplerden yardım alabilmesine dayanmaktadır. 


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Anamur ve Bozyazılı Muz Üreticilerinden Ortak Çağrı: "Yerli Muz İçin Lobi Oluşturulmalı"

Anamur’da Sokak Hayvanları İçin Veteriner Müdürlüğü Kuruluyor

Anamur'da Gençlik Spor Şenliği Heyecanı

Anamur’da Güvenlik Kameraları Artıyor

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Çamalan’da Yangın Nöbeti

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Sevilla Zirvesi'nde Yoksulluk ve İklim Krizi: Sevilla Taahhüdü Açıklandı

Brent Petrol 66 Dolara Yükseldi: Akaryakıtta Yeni Zam ve İndirim Beklentisi

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

İç mimarla çalışmak size ne kazandırır İstanbul’daki projelerden gerçek örnekler

BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’da Sıcaklık 39 Dereceyi Aştı, Vatandaşlara Kritik Yangın Uyarısı

Yerli Otomobil TOGG T10X’e Kur Zammı: Fiyatlar %8 Arttı

Otomobil, Çöp Kamyonuna Çarptı 1 İşçi Öldü, 4 Yaralı

Dereköyü Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Genel Kurulda Güven Tazeledi

Anamur ve Bozyazı’da Orman Yangını Riski En Üst Seviyeye Çıktı

Yeni Ekonomi Paketi Açıklandı: Memur ve Emekliye Ek Zam Sinyali.

ABD'de Yapay Zeka Yasası Onaylandı:

Kızılay'dan Bozyazı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Öztaş’a Teşekkür Ziyareti

ABD Senatosu’ndan İran Operasyonlarına Tepki: Kongreyi Bilgilendirmeme Krizi

Kızılay’dan Bozyazı Müftüsü’ne Anlamlı Ziyaret

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.