Tarih: 04.03.2024 18:25

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak, siber güvenlik alanında farkındalık oluşturmak amacıyla eğitimlerine devam ediyor. Jandarma ekipleri, her yaş grubundan bireyleri bilinçlendirmek adına Silifke İlçesi Taşucu Meslek Yüksekokulu'nda öğretmen ve öğrencilere siber farkındalık, siber zorbalık, güvenli internet kullanımı, dijital bağımlılık, yasadışı bahis, dolandırıcılık ve sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken konularında eğitim verdi. 
Eğitime 230 öğretmen ve öğrenci katıldı.
 Jandarma, icra edilen eğitimlerle siber suçların gerçekleşmeden engellenmesini, maddi ve manevi zararların en aza indirgenmesini, siber suçlarla ilgili farkındalık ve bilincin oluşturulmasını hedefliyor. Bu eğitimlerin, genç nesillerin internet ve dijital platformlarda güvenli ve bilinçli bir şekilde hareket etmelerine katkı sağlayacağı belirtiliyor. 
Siber suçlar, günümüzde giderek artan bir tehdit haline gelirken, bu tür eğitimlerin toplumun her kesimi tarafından alınması önem arz ediyor. Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nın bu tür girişimleri, siber güvenlik alanında toplumsal bilinci artırmaya yönelik atılmış önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

 



 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —