Tarih: 18.10.2022 11:09

Kılıçdaroğlu: ″Belli odaklara hizmet eden bir devlet istemiyoruz″

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Dünyada bir numarayız. Maden kazalarında bir numarayız. Bu ölüm hangi gerekçeyle bizim karşımıza çıkıyor. Dünyada herkes maden çıkıyor. Niye en çok ölüm bizim ülkemizde oluyor? 152 bin 698 kaza oluyor. 921 kişi son 20 yılda hayatını kaybetti. Devlet dediğiniz kurum; vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlar. Devletin varlık nedeni budur. Can ve mal güvenliğini sağlamayan devlet, sosyal devlet değildir. Vatandaşına hizmet değildir. Belli odaklara hizmet eden devlettir. Biz belli odaklara hizmet eden bir devlet istemiyoruz.

Uyuşturucu baronlarıyla beraber olacaksın. Pudracılarla beraber olacaksın. Yolsuzluk yapanlarla beraber olacaksın. Hırsızların dosyasını kapatacaksın, rüşvet alanları büyükelçi atayacaksın. Bay Kemal susacak, susmayacağım.

Hapishanelerini tıka basa dolduracaksın. Yolsuzluk yapanlar elini kolunu sallayarak gezecek, baronları hapishanelerden çıkaracaksın. Masum öğrencileri hapse atacaksın. Kanun Hükmünde Kararname ile işine son vereceksin. Devletin gücü bunlara mı yetiyor Allah aşkına? Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek. Olmaz bunun gerisi.

Soma faciasından sonra komisyon kuruldu. TBMM Araştırma Komisyonu'nun 111 önerisi var. Birisini bile yapmadılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'na herkesin huzurunda sesleniyorum: ‘O araştırma komisyonu göstermelik mi? Göstermelik değilse 111 öneriden neden bugüne kadar biri dahi yapılmadı? Neden sormadın?' Senin o koltukta oturmanın temel nedeni TBMM’nin saygınlığını korumaktır.

Madenci ailelerinin büyük dertleri var. O kadar büyük ki bunun bir cinayet olduğunu biliyorlar. Bize yardımcı olun diyorlar. Elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya kararlıyız.'

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —