Tarih: 03.10.2023 16:10

İzmir’in Kadın Çiftçileri Anamur’da Muz ve Çilek Seralarını Gezdi.

Facebook Twitter Linked-in

İzmit Ziraat Odası. İzmit’in köylerinde tarım yapan çiftçi kadınları Mersin’de Silifke ve Anamur’da Türkiye’de yeni gelişmekte olan tarım çalışmalarını yerinde gördü. Kadınlar, Silifke ve Anamur Ziraat Odaları ile görüş alışverişinde bulundu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
35 KADIN KATILDI
İzmit Ziraat Odası, kadın çiftçileri desteklemek ve tarım alanında yeni çalışmalar yapılan alanlarda fikirlerini geliştirmeleri için Mersin’e gezi düzenledi. Silifke ve Anamur’a yapılan geziye 35 kadın çiftçi katıldı. Türkiye’de yeni gelişmekte olan tarım alanlarının görülmesi açısından ufuk açıcı olan gezi ile ilgili kadınlar Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Ziraat Odasına teşekkür etti. UYGULAMALARI YERİNDE GÖRDÜLER
Kadınlar Anamur ve Silifke’de yapılan gezide muz seraları, limon, mandalina, nar, çilek, ejder meyvesi seraları, muz imalat yeri, topraksız tarım uygulamaları yerinde görüldü. Anamur Ziraat Odası - Silifke Ziraat Odası ile İzmitli kadın çiftçilerle bir araya gelerek üretim ve üretilen ürünlerin pazarlanması konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Tarım alanlarının gezileri dışında kültürel gezi de yapan kadınlar Cennet Çöküntüsü, Cehennem Çukuru Müzesini, Astım Mağarası, Gilindere Mağarası, Anamur Antik Kentini gezdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —