Tarih: 01.03.2023 12:14

İzmit Yeşilova Köprülü Kavşak Projesi Kapsamında Altyapı Çalışmaları Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit-Kandıra yolu üzerinde yapılacak olan Yeşilova köprülü kavşak projesi kapsamında bölgede bulunan içme suyu hatlarının deplase çalışmalarına başlandı. 

İSU Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği deplase çalışmaları kapsamında toplamda 1897 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı imalatı gerçekleştirilecek.

İÇME SUYU HATLARI DEPLASE EDİLİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yeşilova-Solaklar ışıkları mevkiinde yaşanan trafik yoğunluğu sorununu çözmek için yapacağı köprülü kavşak projesi kapsamında altyapı çalışmalarına başladı. Yapılacak olan köprülü kavşak projesi ile İzmit-Kandıra yolu üzerinde ki mevcut sinyaliz kavşak iptal edilerek transit geçiş sağlanmış olacak ve Yeşilova ile Karadenizliler Mahallelerine geçişler trafik ışıklarında beklemeden yapılabilecek. Proje kapsamında, İSU Genel Müdürlüğü köprülü kavşak çalışmasının yapılacağı alanda bulunan içme suyu hatlarının deplasesi için çalışmalara başladı.

1897 METRE UZUNLUĞUNDA YENİ İÇME SUYU HATTI

Alikahya Cumhuriyet Mahallesi Altıncıoğlu Caddesi üzerinde başlayan altyapı çalışmaları kapsamında 100 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı inşası gerçekleştirildi. 300 mm çapında düktilfont borular ile gerçekleştirilen çalışmalarda toplamda 1897 metre uzunluğunda yeni içme suyu imalatı yapılacak. Ayrıca Kandıra yolu üzerinde 70 metre uzunluğunda yatay delgi ile kazısız olarak 1000 mm çapında çelik borularla yeni hat geçişi sağlanacak. Altıncıoğlu Caddesi üzerinde başlayan deplase çalışmaları sırasıyla Çarşıbaşı Caddesi, Yeşilova Caddesi, Pembe Sokak ve Üzmez Sokak üzerinde devam edilecek.

ALTYAPI İHALE BEDELİ 5 MİLYON TL

İmalat çalışmalarının ardından köprülü kavşak alanında bulunan eski içme suyu hatları iptal edilerek yeni içme suyu hatları devreye alınacak. Yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak altyapı çalışmalarının ağustos ayının sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —