Tarih: 12.12.2022 10:20

İzmir’de 200 noktada yapılan yatırımlar su baskınlarını önledi

Facebook Twitter Linked-in

İZSU Genel Müdürlüğü, daha önce tespit edilip çalışma yapılan noktalardan şikayet gelmediğini ve şehir genelinde çağrı merkezine sadece 35 talep ulaştığını kaydetti.

Dirençli kent İzmir hedefi doğrultusunda 2019 yılının nisan ayı itibariyle İzmir’in yağmur suyu kanallarının inşa edilmesi için çok sayıda projeyi tamamlayan İZSU Genel Müdürlüğü, toplam 220 kilometre yağmursuyu kanalı inşa etti. Yaklaşık 200 noktada tamamlanan yatırımlarla bazı bölgelerde kronik hale gelen su baskını riski sona erdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mavişehir'de özellikle şiddetli lodosun olduğu günlerde deniz seviyesinin yükselmesiyle oluşan taşkınlara son vermek için yaptığı Kıyı Rehabilitasyon Projesi’nin de olumlu sonuçları görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İzmir için yaptığı yağış ve fırtına uyarısı doğrultusunda İZSU, bin 500 personeliyle gün boyunda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır bekledi. Ekipler ihbarlara müdahale edilerek trafik akışının devamlılığı sağladı, yaşanan lokal sorunları çözüme ulaştırdı.

Kent genelinde etkili olan yağışlarla birlikte barajların doluluk oranları da arttı. Tahtalı Barajı’na son yağışla birlikte 1 milyon 39 bin metreküp ilave su ulaştı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —