• BIST 100

    14670,17%1,44
  • DOLAR

    43,05% 0,07
  • EURO

    50,43% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6160,22% 0,23
  • Ç. ALTIN

    10135,95% 0,28

Türkiye’de kişi başına düşen sipariş adedi 40’a ulaştı

Bu yıl 13'üncü kez kapılarını aralayan Yerel Zincirler Buluşuyor'un ikinci günündeki son oturumda, perakende müşterisine pek çok alanda fırsat yaratan, ürün karşılaştırma, çeşitlilik ve temini açısından büyük kolaylık sağlayan

EKONOMİ 15.09.2022 15:20:02 1504
Türkiye’de kişi başına düşen sipariş adedi 40’a ulaştı
Haberi Sesli Oku

Bu yıl 13'üncü kez kapılarını aralayan Yerel Zincirler Buluşuyor'un ikinci günündeki son oturumda, perakende müşterisine pek çok alanda fırsat yaratan, ürün karşılaştırma, çeşitlilik ve temini açısından büyük kolaylık sağlayan e-ticaret sektörü konuşuldu. Didem Arslanoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen "Müşteri Liderliğinde E-Ticaret" oturumunda Yemeksepeti Market Genel Müdürü Bülent Dölek ve Yunus Marketler Zinciri CEO'su Fatih Ayhan, perakende sektörü için yeni bir kapı açan e-ticaretin yönetim stratejilerini paylaştı.

 

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen organize gıda perakende sektörünün en büyük konferans ve fuar organizasyonu YZB 2022'nin son oturumunda e-ticaret sektörü konuşuldu. "E-Ticaret müşterisi dijital perakendeciyi nasıl seçiyor?", "Alışveriş yolculuğu neye benziyor?", "E-Ticaret müşterisine ulaşmanın kolay yolu nedir?" sorularının yanıtı YZB sahnesinde yanıtlandı. Yemeksepeti Market Genel Müdürü Bülent Dölek ve Yunus Marketler Zinciri CEO'su Fatih Ayhan, perakende sektörü için yeni bir kapı açan e-ticaretin yönetim stratejilerini paylaştı.

 

“E-TİCARETİN HER KATEGORİSİNDE HIZLI BİR GELİŞİM VAR”
Perakende sektöründe, 20 yılı aşkın kariyer hayatının büyük bir bölümünde e-ticaret stratejileri geliştiren Yemek Sepeti Genel Müdürü Bülent Dölek, e-ticaretin son yıllarda inanılmaz bir noktaya geldiğini; hız, zaman, uygun fiyatın hepsinin birbiriyle iç içe olduğunu söyledi. Pazaryeri kavramının ilk çıktığı 1999 yılında markaların bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini belirten Bülent Dölek, "Geçen yıl Türkiye'de 484 bin işletme e-ticaret yaptı. 30 bine yakının ise e-ticarette kayıtlı siteleri var. 20 yıl önce şirketlerde e-ticaret çok önemsenmeyen bir birimdi. Cirolar artınca e-ticaret kendine yer buldu. Şu an ticaretin büyük bir kısmı e-ticareti kapsıyor. Fiziksel kanallardaki satışlar da online kanallardan tetiklenerek gerçekleşiyor. Bugün Türkiye'de kişi başına düşen sipariş adedi 40'a ulaştı. Her kategoride hızlı bir gelişim var. Sektör dağılımına baktığımızda öne çıkan kategori konaklama oldu. Hemen ardından gıda, market, tekstil, elektronik geldi" dedi.

 

“YEMEKSEPETİ MAHALLE 11 BİN ESNAFA ULAŞTI”
Yemeksepeti serüveninin 21 yıl önce başladığını, kullanıcıların deneyimi ile çıkılan yolda ürünlerin kurgulandığını söyleyen Bülent Dölek, esnafın dijitalleştirmek adına büyük efor sarf edildiğini belirtti. Yemeksepeti bünyesinde 60 bin adet restorana ulaşıldığını kaydeden Dölek; "Bu gelişimden aldığımız güçle Yemeksepeti Mahalle özelinde de 11 bin esnafı bünyemize kattık. Siparişlerin yarısı market diğer geri kalanı ise bambaşka sektörlerden oluşuyor. Taze ürünler de e-ticaret sistemi üzerinden satın alınıyor. İlk günden itibaren ana stratejimiz esnafı dijitalleştirmek. Aldığımız her karar bir veriye dayanıyor. Bugüne kadar sahip olduğumuz tüm deneyimlerimizi paydaşlarımızla paylaşıyoruz" açıklamasını yaptı.

 

“70 SANİYEDE SİPARİŞİ HAZIRLIYORUZ”
Türkiye'de 81 ilin 79'undan market siparişi aldıklarını söyleyen Bülent Dölek, yerel zincirlerle çalışmanın büyük bir avantaj olduğunu söyledi. 11 bin esnafa sürekli yenilerinin eklendiğini belirten Dölek şöyle konuştu; "Türkiye’de işletmelerin ömrü ne yazık ki çok uzun değil. Çok ciddi bir sirkülasyon var. Aktif işletme sayısı her zaman bir problem o yüzden bizlerle yerel zincirler ile çalışmak her daim avantaj oluyor. Yemeksepeti Market olarak 300 adet depomuz bulunuyor. Ürünler içeride raflarda duruyor. Bugün verimliliğin bir kısmı buradan geliyor. Bir sipariş, 70 saniyede toplanıyor. Biz hızı, operasyonel biçimde elde etmek istiyoruz. Bizde stok eksiği durumu çok az yaşanıyor. Karbon salınımı açısından Yemek Sepeti Karbon Nötr bir şirket. Orada elektrikli araçları kullanmak gibi bir projemiz de var. Z kuşağını da pazarlama stratejimizin önüne koyuyoruz. Gençler için sürdürülebilirlik çok önemli. Buna yönelik olarak biz bu sene poşetlerimizi değiştirdik. Z kuşağı bizden çevreye duyarlı hizmet bekliyor."

 

“ONLINE TİCARETİN CİROMUZDAKİ PAYI YÜZDE 5’E ULAŞTI”
Gıda perakendesinde 32 yıl önce hizmet vermeye başlayan Yunus Marketler zincirinin tüketicilerine 8 yıldır hizmet verdiğini, tüketicilerin uzun yıllardır e-ticarete yatkın olduğunu belirten CEO Fatih Aydın ise şöyle konuştu: “E-ticarete ilk girişimiz, müşteri tercihlerinin değişmesine yönelik atılmış bir adımdı. O zamanlar hiç bilmediğimiz bu konunun her yönünü araştırdık. Sonunda ‘Yunus Online’ platformunu kurduk. Akabinde jet kasa gibi bir uygulama başlattık. Müşteriye dokunacağımız birçok kanalı yeniden düzenledik. Hem online tarafta hem mağazamızda alışveriş yapan müşterilerimizi gözlemledik. Özellikle bu süreçle yeni kuşaktaki müşteri sayımızı artırdık. Dijitalin ruhu farklı. Dijital alışveriş yapan müşteri, kampanyalara kısa sürede yanıt veriyor. Gelişmeler doğrultusunda biz de bu alandaki yatırımımızı artırarak yeni bir bölüm oluşturduk. Rakiplerimizden farklılaşmamızı sağlayan unsur yerel market olmamızdı. Bizi mağazalarımızda deneyimleyen müşterilerimiz, bize duyduğu güvenle farklı alanlarda da alışveriş yapmaya başladı. Bugün online ticaretin ciromuz içerisindeki payı yüzde 5’e ulaştı. Burada ciddi bir dönüşüm olacağını düşünüyoruz. Bu süreçte bize ters köşe yapan durum alışverişçi segmenti oldu. E-ticarette büyük bir çoğunluk daha çok kadınların alışveriş yaptığını düşünür fakat, Yunus Online mağazasına en çok 25-35 yaş arası erkekler rağbet gösteriyor.”


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Polis, Savcı veya Asker Para İstemez!

ANAMED’den Anamur Ekspres’e Anlamlı Ziyaret

Mersin Jandarmadan Büyük Operasyon Binlerce Patlayıcı Kaçak Malzeme Ele Geçirildi!

Mersin’in Gururu Büyükşehir ve MESKİ: Kurtuluş Kupası’nda Şampiyonluk Geldi!

Müjde: Kredi Faiz Oranları Yüzde 20’ye Geriledi!

Anamur ve Bozyazı’da Muz İthalatında Ek Vergi Yerli Üreticiye Nefes Aldırdı

Emeklilerin Kaderini Belirleyecek Yıl Sonu TEFE-TÜFE Tablosu Netleşti

ANAMUR’DA ÇEVREYİ KİRLETENLERE AĞIR YAPTIRIM: “BU KİRLETME HIZINA YETİŞİLEMEZ!”

Bozyazı’da Korkutan Araç Yangınları: Gece Yarısı İki Araç Alev Aldı

Altında Bir Dönem Kapandı O Yöntem, 81 İlde Yasaklandı

Torosların Karı Üreticinin Yüzü Gülüyor

Anamur’da Hatalı Park Kaosu: Belediye Otobüsü Mahsur Kaldı, Trafik Felç Oldu!

Eminol Grup Profesyonel Yöneticilik Ile Ankara Profesyonel Site Yönetimi Neden Tercih Ediliyor?

Anamur’da Yeni Yılın İlk Sabahı Camilerde Karşılandı

​800 Milyon TL'lik Dev Şans Üç Şehre Güldü

Kaymakam Kemal Durudan Yeni Yıl Mesajı

Kükür Mahalle Sakinleri Bu Kayanın Altından Bildikleri Bütün Duaları Okuyarak Geçiyor

Mersin’de 2026'ya Karanlıkta Girecek 13 İlçede 3 Günlük Planlı Elektrik Kesintisi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Mersin Büyükşehir’in Hıyar Fidesi Desteği Hasatla Taçlandı!

Edebiyatın Çok Yönlü Kalemi Betül Fırat: 20 Eser ve Yeni Ufuklar

KAYIP ENGELLİ VATANDAŞ TERMAL DRONLA KURTARILDI!

BULVARDA YAYA GEÇİDİNİ KULLANMAYAN GENCE KAMYONET ÇARPTI!

MERSİN’DE EVLAT ACISI: ELEKTRİKLİ SOBA FACİASI 2 CAN ALDI

Antalya–Mersin Arası 5 Saate Düşüyor:

101 Suç Kaydı Olan "Suç Makinesi" Yenişehir'de Kapana Kısıldı!

Dijital Detoks: Modern Zamanın Yeni Lüksü mü?

Anamur’da Edebiyat Rüzgarı: Eser İnceleme Sanatı Masaya Yatırıldı

Mersin’de Kadınların Sesi Beyaz Perdede: Uçan Süpürge Festivali’ne Dev İlgi!

İnegöl Koltuk ve Yatak Odası Takımları Savenis.com’da!

Yükleniyor

Polis, Savcı veya Asker Para İstemez!

ANAMUR’DA ÇEVREYİ KİRLETENLERE AĞIR YAPTIRIM: “BU KİRLETME HIZINA YETİŞİLEMEZ!”

Bozyazı’da Korkutan Araç Yangınları: Gece Yarısı İki Araç Alev Aldı

Torosların Karı Üreticinin Yüzü Gülüyor

Anamur’da Hatalı Park Kaosu: Belediye Otobüsü Mahsur Kaldı, Trafik Felç Oldu!

​800 Milyon TL'lik Dev Şans Üç Şehre Güldü

Kükür Mahalle Sakinleri Bu Kayanın Altından Bildikleri Bütün Duaları Okuyarak Geçiyor

Mersin’de 2026'ya Karanlıkta Girecek 13 İlçede 3 Günlük Planlı Elektrik Kesintisi!

Mersin Büyükşehir’in Hıyar Fidesi Desteği Hasatla Taçlandı!

KAYIP ENGELLİ VATANDAŞ TERMAL DRONLA KURTARILDI!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.