Tarih: 07.11.2022 12:49

İyilik için koşanlar yüzleri güldürdü

Facebook Twitter Linked-in

YILDIRIM Vakfı çalışanlarından oluşan 71 gönüllü koşucu, 44. İstanbul Maratonu’nu başarıyla tamamlayarak, kanser savaşçısı çocuklara hijyenik oyun evleri açan Gülmek İyileştirir Derneği’ne katkı sağladı. İyilik için koşanlar, Yıldırım Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım’ın sahibi olduğu Yılport Samsunspor Futbol Kulübü ile birlikte gerçekleştirilen “Dünyanın En Ağır Forması” kampanyası kapsamında, üzerinde 15 farklı dilde “Kadına şiddete hayır” yazan mor formaları giyerek, kadına karşı şiddetle mücadele için de fon yaratmış oldu. 71 gönüllü koşucunun her biri için YILDIRIM Grup 1000 TL’lik bağış yaparken; YILDIRIM Vakfı da her bir gönüllünün topladığı bağışa eşit miktarı Gülmek İyileştirir Derneği’ne bağışladı. Hedef 100 çocuğun, 1 yıllık oyun ve sosyalleşme ihtiyacını karşılamak. Bağışlar, Gülmek İyileştirir Derneği’nin hijyenik oyun merkezleri kurması için kullanılacak. Ayrıca koşuda giyilen mor formalarla kadınların fiziksel şiddete karşı güçlendirilmesini hedefleyen Öz Savunma Elçileri Projesi de desteklendi.

 

Gönüllü olarak İstanbul Maratonu’nda koşan YILDIRIM Vakfı Direktörü Zeycan Yıldırım, “Mor formalarımızla koşarak hem kadınlara yönelik şiddete karşı farkındalık yarattık hem de kanserli çocuklara hijyenik oyun merkezleri sağlayacak Gülmek İyileştirir Derneği için bağış topladık. Katılımlarından dolayı gönüllü koşucularımıza yürekten teşekkür ediyorum. Maratonu başarıyla tamamlayan çalışanlarımızı, 3 farklı kategoride ödüllendireceğiz” diye konuştu.

 

YILDIRIM Vakfı’nın odaklandığı en önemli çalışma alanının kadına yönelik şiddetin önlenmesi olduğunu da vurgulayan Zeycan Yıldırım, Yılport Samsunspor ile birlikte başlattıkları Mor Forma kampanyasının başarı ile devam ettiğini, 44. İstanbul Maratonu’nda toplanan bağışların bir bölümünün Kadın Öz Savunma Projesi’nde kullanılacağını ve projenin daha da güçleneceğini ifade etti.

 

Gülmek İyileştirir Derneği Kurucu Başkanı Aslı Bastıyalı ise bu koşunun dernek için büyük anlam taşıdığını belirterek, YILDIRIM Şirketler Grubu ve YILDIRIM Vakfı’na örnek bağışları ve destekleri için teşekkür etti. Dernek olarak hedeflerinin, kanser tedavisi gören 100 çocuğun 1 yıl boyunca Hijyenik Oyun Merkezleri’nden ücretsiz faydalanmasını sağlamak olduğunu dile getiren Bastıyalı, “Gülmek en çok onlara yakışıyor. YILDIRIM Vakfı gibi kurumların desteğiyle daha çok kanser savaşçısı çocuğun oyun oynamasını ve sağlıklı sosyal gelişimini devam ettirmesini sağlamak istiyoruz” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —