• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu: Altılı masanın Cumhur İttifakı’ndan farkı: Tek bir söylem yerine ortak aklın olması

Buğra Kavuncu: Sahadan ulaşan en büyük veri ekonomideki olumsuz gidişat

GÜNCEL 25.09.2022 08:28:48 962
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu: Altılı masanın Cumhur İttifakı’ndan farkı: Tek bir söylem yerine ortak aklın olması
Haberi Sesli Oku

Buğra Kavuncu: Sahadan ulaşan en büyük veri ekonomideki olumsuz gidişat

 

Altılı masanın Cumhur İttifakı’ndan farkı: Tek bir söylem yerine ortak aklın olması

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta başlayan 2 Yaka İstanbul saha projesinin ilk çözüm paneli Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Panelde İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz ve İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale konuşmacı olarak yer aldı. Vatandaşların, basın temsilcilerinin ve İYİ Parti yöneticilerinin katılım sağladığı panelde ekonomi ve kalkınma kapsamındaki çözüm haritası sunuldu.

 

Geçtiğimiz hafta 39 ilçede başlayan 2 Yaka İstanbul projesinin ilk çözüm paneli Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Panelin moderasyonunu İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu gerçekleştirirken, vatandaşın sorularına, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz ve İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale yanıt verdi.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program panel başlangıcıyla devam etti. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programda sunumlarını gerçekleştiren konuklar İYİ Parti Ekonomi ve Kalkınma projeleri aktarıldı. 

 

39 ilçede görüşülen 3800’ün üzerinde vatandaşla görüşülen 2 Yaka İstanbul projelerine ilişkin ilk verilerin de sunulduğu programda öne çıkan sorun Ekonomi oldu.

 

Ekonomik sorunlar gelecek kaygısı ve belirsizliği tetikliyor

Panel açılışını gerçekleştiren İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Bu panelde iktidara geldiğimiz zaman vatandaşımızın bize aktardığı çözümleri aktarmayı amaçlıyoruz. Geçtiğimiz dönemde Anlat İstanbul projemizde vatandaşımızın dertlerini dinledik. Geçtiğimiz hafta başladığımız 2 Yaka İstanbul’da ise dinlemenin dışında çözümlerimizi de sunduğumuz çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün ilkini gerçekleştireceğimiz bu panelde Prof. Dr. Bilge Yılmaz ve Prof. Dr. Ümit Özlale ile ülkemizin ekonomisine ilişkin atacağımız adımları sizlerle paylaşacağız. Geçtiğimiz hafta İstanbul’un 39 ilçesinde eş zamanlı olarak 3800 vatandaşımızla buluştuk. Bu buluşmaların sonucunda en çok öne çıkan sorunların başında Ekonomi geliyor. Vatandaşımızın en büyük sorunu Ekonomi ve Geçim Sıkıntısı. Bunun dışında en yoğun sorunun Gelecek Kaygısı olduğunu gördük. Bu sorunun da ekonomi kaynaklı olduğunu görüyoruz. Yalnızca Ekonomi değil; Sığınmacı Sorunu, Eğitim ve birçok farklı sorun da saha çalışmalarımızda dile getirildi. Bizim İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak iki önemli vazifemiz var. Vatandaşımızın dertlerini dinlemek ve partimizin bu dertlere ilişkin çözüm haritasını vatandaşımıza aktarmak. Bugün de bu sorunların çözümü adına partimizin politikalarını kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

 

Çocuklarımızın sabah kahvaltıları ve öğle yemeklerini Rüzgar Gülü projesiyle karşılayacağız

Panelde konuşan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, “Öncelikle bu faydalı çalışma için İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na çok teşekkür ediyorum. Bize büyük bir veri sağlayan bu proje, politikalarımızın gelişmesine önemli bir katkı sunuyor. Kalkınma politikalarımızın en başında Ulusal Ebeveynlik Programı yer alıyor. Bu program kapsamında bir çocuğu nasıl yetişeceği, nasıl bir ortamda eğitim göreceği, nasıl büyüyeceğini toplumumuza aktaracağız. Bu tohum yatırım gelecek nesillerimizin doğru eğitime, fırsat eşitliğine ulaşmasına olanak sağlayacak. Kalkınmanın temelini Eğitim oluşturuyor ve bunu iyi kurgulamalıyız. 2 Yaka İstanbul verilerinde de bunun öne çıktığını görüyoruz. Bu kapsamda okul öncesi eğitim programlarımızla eğitim hayatı öncesinde her çocuğun ana okuluna ulaşmasını sağlayacağız. Bizim çocuklarımız maalesef obezite tehlikesiyle karşı karşıya. Genel başkanımızın da büyük önem verdiği Rüzgar Günü projemizle okullarda ücretsiz, sağlıklı ve düzenli sabah kahvaltısı ve öğle yemeklerini çocuklarımıza sağlayacağız.” dedi.

 

Gençler KYK borçlarını sosyal sorumluluk projeleriyle ödeyecek

Konuşmasında gençlere dair politikalarını aktaran Özlale, “Kalkınmanın en önemli noktasını gençlerimizi oluşturuyor. Kalkınabilen bir Türkiye oluşturmamızın temelinde ise en büyük gücü gençlerimizden alacağız. Bugün gençlerimizin ekonomik sıkıntılarının dışında bir de KYK borçları sorunu var. Biz bu noktada KYK borçlarının bir devlet borcu olduğunun farkındayız fakat gençlerimize farklı bir çözüm sunacağız. KYK borçları karşılığında gençlerimizi toplumsal sosyal sorumluluk projelerine davet edecek ve bu borçları toplum için verdikleri emek ve destekle ödemelerine imkan tanıyacağız. Böylelikle gençlerimize hem toplumsal bir bilinç kazandıracak hem de KYK borçlarından kurtulmalarını sağlayacağız.” dedi.

 

Gençlerimizi ne idüğü belirsiz tarikat yurtlarından kurtaracağız

Gençlerin yaşadığı KYK yurt problemine değinen Prof. Dr. Ümit Özlale, “Geçtiğimiz hafta aldığımız bir veriye göre 100 bin genç KYK yurdu bulamadığı için üniversite kaydını tamamlamadı. Bugün baktığımızda gençlerimiz KYK yurtlarının şartları ve yetersizliğinden ötürü ne idüğü belirsiz tarikat yurtlarını tercih etmek zorunda kalıyor. İYİ Parti iktidarında gençlerimizi tarikat yurtlarından kurtaracak, devlet yurtlarında güvenle ve en iyi koşullarda eğitim görmelerini sağlayacağız.” dedi.

 

Güvenmediğimiz TÜİK verileri bile korkunç bir portre çiziyor

2 Yaka İstanbul kapsamında vatandaşın en çok öne çıkardığı sorun olan Ekonomi hakkında görüşlerini aktaran İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, “2 Yaka İstanbul projesinde en çok öne çıkan sorunun Ekonomi olması maalesef şaşırmadığımız bir durum. Şu an vatandaşımızın ve bizlerin de hiç güvenmediği TÜİK verilerini dahi global verilerle karşılaştırdığımızda astronomik bir fark görüyoruz. Bu enflasyon verilerinin ışığında ekonomik bir düzenden zaten bahsedemeyiz. Vatandaşımızda bunu çok büyük bir geçim sıkıntısıyla karşılamak zorunda kalıyor. Şu an para politikası yönetimi, israf ve kötü ekonomi yönetimi sebebiyle bu tabloyla karşı karşıyayız.” dedi.

 

Türkiye Varlık Fonu lağvedilecek

Ekonomi politikalarına değinen Yılmaz, “İYİ Parti iktidarında öncelikle Merkez Bankası’nın bağımsızlığı ve güvenirliği sağlanacak. Yol haritamızı kısa vadede de sunduğumuz 3’er aylık Dezenformasyon Politikası kamuoyu ile paylaşılacak. Liyakatın farkındayız ve bunu ekonominin de önemli bir noktasını oluşturan bankalarda da uygulayacağız. Bankalarda Stres Testi uygulayacak ve geliştirilmesini sağlayacağız. İstikrarlı para politikalarıyla, maliye politikasıyla ve enflasyonu körükleyen karşılıksız para basımlarını durduracağız. Önce devletin daha sonra vatandaşın sırtına bir yük olan Türkiye Varlık Fonu’nu ise kapatacağız.” dedi.

 

Altılı masayla ilgili bir kaygı yok

 

Altılı masayla ilgili gündem değerlendirmesinin de sorulduğu panelde İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Dün gerekli açıklamayı Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener yaptı. Altılı masayla ilgili hiçbir kaygı, olumsuz bir süreç yok. Altılı masanın Cumhur İttifakı’ndan farkımız konuşan tek bir kişinin olmaması. Bizim anlayışımız farklı görüşlerin söylendiği ve ortak akla ulaştığımız bir anlayış.” açıklamasında bulundu.

 

Sunumlarının ve çözüm haritalarının paylaşılmasının ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu moderatörlüğünde katılımcılardan gelen sorular konuklara soruldu. Soruları yanıtlayan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz ve İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale projelere ilişkin detayları da katılımcılara aktardı.

 
Anahtar Kelimeler:

Türkiye'nin Yükselen Hosting Markası Verigom

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’den İran’a "Rising Lion" Operasyonu: Nükleer ve Askeri Hedeflere Hava Saldırısı 6 Karar Komutanı Öldürüldü

Anamur TSO’dan Mersin Ekonomi Zirvesi'ne Katılım: Anamur'un Sorunları Gündeme Taşındı

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

San Antonio’daki Aşırı Yağış ve Sel: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Graz, Avusturya’daki Okul Saldırısı—Milli Yasa Devam Ediyor

ABD—İran Nükleer Görüşmeleri Yeniden Başlıyor

ABD Ordusunun 250. Kuruluş Yıldönümü Geçit Töreni Planlanıyor

Meteoroloji Uyarısı: Britanya’da Altıncı Fırtına Alarmı

Amerika Borsalarında Soft Düşüş, Boeing Kaybı

ABD’den Taliban’a Maruz Kalan Afganlara Göçmen Belirlemesi

NYT Connections Bulmacasında #732 Çözümü Açıklandı

2025 Film Festivalleri Takvimi Açıklandı

Türkiye–Azerbaycan “Atatürk 2025” Tatbikatı Nahçıvan'da Başladı

Marmara’da Sismik Hareketlilik Tedirgin Ediyor

Resmi Gazete'de Yapı Denetimi Yönetmeliğinde Yenilik

IAEA İran’a Cevap Niteliğinde Sert Bildiri Yayımladı

Orta Doğu’daki Tansiyon Piyasalara Yansıdı

Air India Uçağı Ahmedabad'da Düştü: Bilanço Ağır

Graz, Avusturya’daki Okul Katliamı Milli Yas İlan Edildi

NATO Zirvesi Roma’da Toplandı: “Savunma Harcamaları Artmalı”

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü: Küresel Bilinç

Dünya Kupası Dart Turnuvası Frankfurt’ta Başladı

Air India Uçağı Ahmedabad’da Binaya Çarptı

Los Angeles’ta Göçmen Karşıtı Protestolar Tırmanıyor

ESA’nın Solar Orbiter Misyonu Güney Güneş Kutbunu İlk Kez Gördü

Japonya’nın Tottori Karpuzu Başkent’te Tanıtıldı

Osaka Expo’sunda Finlandiya Günü Kutlamaları

Çin Uçak Gemisi Fujian Sarı Deniz’de Tatbikata Çıktı

Yükleniyor

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

Başkan Durmuş Deniz: "Bayram Kültürünü Yaşatmaya Kararlıyız"

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Büyükşehir Belediyesi Anamur ve Bozyazı’da Yol Konforunu Artırıyor

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.