Tarih: 01.10.2022 08:47

İtalyan döküm makinaları üreticileri, ANKIROS Fuarı’nda

Facebook Twitter Linked-in

İki ülke arasındaki ticaretin gelişmesine katkı sunması beklenen ANKIROS Fuarı için, döküm teknolojisi sektörünün öncüsü 13 İtalyan şirket İstanbul’a gelecek ve fuardaki İtalyan pavyonunda yeni nesil ürünlerini tanıtacak. 

Otomotiv, inşaat, sivil endüstri ve beyaz eşya gibi sektörlerinde kullanılacak metal üreticilerinin en önemli tedarikçilerinden biri olan İtalyan döküm makineleri sanayisinin temsilcileri, 6-8 Ekim 2022 tarihleri arasındaki ANKIROS – 15. Uluslararası Demir-Çelik, Döküm, Demirdışı Metalürji Teknolojileri Fuarı’nda Türk iş ortaklarıyla buluşacak.

İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) ve İtalyan Döküm Sanayicileri Derneği (AMAFOND) desteğiyle İstanbul TÜYAP Kongre Merkezi’ndeki fuara katılacak İtalyan firmalar, en yeni teknolojilerini ve sektöre yön veren inovasyonları Türkiye pazarına tanıtacak. 1000’den fazla katılımcıyı, 20.000 ziyaretçiyle buluşturmayı hedefleyen fuara, 13 İtalyan firması gelecek.

Döküm sanayinde Türkiye ve İtalya dünyada üst sıralarda yer alıyor

Dünya çapında başlıca ülkelerden veri toplayan AFS tarafından yayımlanan Dünya Döküm Üretim Sayımı 2020 verilerine göre, her yıl sektörde toplam 73 milyonu dökme demir sektörüne yönelik döküm, 10 milyonu çelik döküm ve 18 milyonu demir dışı döküm olmak üzere toplam 106 milyon ton döküm üretimi yapılıyor.  Türk sanayisi 2,2 milyon tonun üzerinde döküm üretimiyle dünyada üst sıralarda yer alırken, onu 1,5 milyon döküm ile İtalyan sanayisi takip ediyor. 

Türkiye’nin dünyaya demir-çelik ihracatı 2022 yılının ilk 7 ayında 9,76 milyar dolar olarak gerçekleşirken, bir önceki yıla göre yüzde 18,3 artış gösterdi. 

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —