Tarih: 30.09.2022 10:05

İstanbul’da “Konya Günleri” başladı

Facebook Twitter Linked-in

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Valiliği tarafından İstanbul’da düzenlenen “Konya Günleri”, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Atatürk Havalimanı’nda başladı.

Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen programa;  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Gülay Samancı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a düzenlediği organizasyondan dolayı teşekkürlerini ileterek,“Türkiye’de dev projeleri Konya’dan aldığımız güçle, Konya modeli şehircilikten aldığımız ilhamla bir bir hayata geçirdik. İnşallah burada yeni dostluklar kuracağız ve kardeşliklerimizi pekiştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Konya Günleri gibi programların kültür ve medeniyetleri ayakta tutan ve insanların birçok konuda istifadesini sağladığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta,; Bakan Kurum’a, Konya Valisi Özkan’a, Başkan Altay’a ve emeği bulunan bütün belediye başkanlarına teşekkür etti.

“Konya’nın güzelliklerini paylaşıyoruz”

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Gerçekten ilimizin güzelliklerini, özelliklerini hep beraber bugün İstanbul’umuzda, güzel şehrimizde hep beraber müşahede ediyoruz. Aynı zamanda Anadolu’nun muhtelif yerlerinden gelen insanlarımızla bu özelliklerimizi, güzelliklerimizi paylaşıyoruz. Bundan Konyalılar olarak da büyük bir manevi zevk duyuyoruz.” diye konuştu.

Açılış programında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu’nun ve İstanbul’un kadim başkentlerini buluşturan “Konya Günleri” vesilesiyle hem İstanbul’daki Konyalılarla hasret gidereceklerini hem de Konya’nın tarihini, kültürel zenginliklerini ve kendine özgü lezzetlerini misafirlere tanıtmış olacaklarını belirtti.

Başkan Altay, Türkiye’nin son yirmi yıl içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük bir kalkınma yaşadığını ifade ederek, “Ülkemizin istikrar çağına girmesiyle, Konya’mız için de aydınlık günler başlamış oldu. Ülkemizdeki ve Konya’mızdaki büyük kalkınmanın mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Konya’mıza olan sevgisi ve desteği için şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —