Tarih: 13.09.2022 11:26

Bursa'da Halk Sağlığı Haftası kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

BURSA - 13.09.2022 - HİBYA - Vatandaşlara koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini anlatmak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak amacıyla her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Halk Sağlığı Haftası Bursa’da çeşitli etkinliklerle gerçekleşti.

Bu kapsamda Bursa’nın bütün ilçelerinde hafta boyunca etkinlikler düzenlenirken toplumun her kesiminden insanda sağlık okuryazarlığının arttırılması hedeflendi.

Sağlık Sokağı’nı ziyaret eden ve vatandaşlarla sohbet eden Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, sağlık hizmetleri sunumunun yalnızca tedaviye yönelik değil, halk sağlığını korumak ve geliştirmek için yapılan çalışmaları da kapsadığını belirtti. Dr. Yavuzyılmaz, “Kronik hastalıklarla mücadele, anne sütü, psikososyal çalışmalar, kanser taramaları ve obezite ile mücadele gibi konularda çalışmalarımızı titizlikle gerçekleştirerek, vatandaşımızın sağlığını korumak için mücadele ediyoruz. Bu kapsamda ilçelerimizde bu hafta birçok kamu kurumuna ve vatandaşımıza yönelik olarak eğitimler düzenleyip stant etkinlikleri gerçekleştirdik” dedi.


Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —