Tarih: 29.09.2022 14:32

İznik’te ″4’üncü Dünya Göçebe Oyunları″ başladı

Facebook Twitter Linked-in

Kırgızistan’ın Çolpon Ata kentindeki Issık Kul Gölü kıyısında yapılan Dünya Göçebe Oyunları’nın 4'üncüsü, Bursa’nın İznik Gölü kıyısına kurulan platoda başladı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik’te 4’üncüsü düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları’nı takip edecek; Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile Kazakistan Parlamentosu Meclis Başkanı Yerlan Koshanov’u Yenişehir Havaalanı’nda karşıladı.

Spor müsabakalarının yapılacağı alana gelen Vali Canbolat ile Başkan Aktaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi.

“Heyecan merkeze taşınacak”

Başkan Aktaş, alanda devem eden hazırlıkları inceleyerek, Dünya Göçebe Oyunları’nın açılış töreninin Bursa merkezde de izlenebilmesi için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na ekran kurulacağını söyledi.

Yaklaşık 6 aydır Dünya Göçebe Oyunları’na hazırlandıklarını belirten Başkan Aktaş, “İznik Gölü'nün hemen kıyısında muazzam bir ortam hazırlandı. Saat başı ‘şehir merkezinin farklı noktalarından’ kaldıracağımız ücretsiz araçlarla arzu eden tüm vatandaşlarımızı buraya getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Aktaş, organizasyona 102 ülkeden 3 binden fazla sporcunun katılacağını belirterek,  “Dostluğun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin ortaya çıkacağı bu arena, ilçemiz adına da şehrimiz adına da büyük bir kazanım. Emeği geçen, katkısı olan herkese çok teşekkür ederim. Büyükşehir Belediyesi olarak, böyle bir etkinliğe öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —