Tarih: 28.09.2022 09:03

Başkan Gürkan: “EXPO 2028 Malatya’yı cazibe ve çekim merkezine dönüştürecek”

Facebook Twitter Linked-in

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hollanda’nın Amsterdam şehrinde düzenlenen 74’üncü genel kurul sonrasında, EXPO 2028’in Malatya’da yapılacağını açıkladı.

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde gerçekleştirilen EXPO 74’üncü genel kuruluna katılan Malatya Başkan Gürkan, “74. EXPO 20228 Malatyamıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.” ifadesini kullandı.

Başkan Gürkan, Malatya’nın kültürlerin başkenti olduğunu ve 800 binden fazla kişiye ev sahipliği yaptığını belirterek, “Anadolu topraklarının doğusunda, bereketli Mezopotamya coğrafyasının kuzeyinde yer alan Malatya 7 bin yıllık tarihi ile binlerce yıllık Anadolu ve Mezopotamya kültürlerinin cisimleşmiş halidir.” dedi.

EXPO 2028 Malatya’nın şehrin kuruluşundan bu yana üstleneceği en önemli ve özel proje olduğuna değinen Başkan Gürkan, “Proje Belediyemizin koordinasyonunda yerel yetkililer tarafından başlatılmış, kamu ve özel sektör tarafından büyük bir heyecanla desteklenmiştir. Küreselleşen dünyamızda EXPO’lar düzenlendiği ülkelere ve şehirlere ekonomik, politik ve kültürel katkılar sağlamaktadır.” diye konuştu.

Başkan Gürkan, EXPO 2028’in yalnızca bahçecilik alanında değil, ekonomik ve kültürel kalkınma anlamında da olumlu sonuçlara sahip olacağının altını çizerek, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm üyeleri güzel şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —