Karamollaoğlu: “Türkiye'nin ihtiyacı yeni bir iktidardır”

Karamollaoğlu: “Türkiye

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına az bir zaman kaldığını hatırlatarak, seçime ve iktidara hazırlık çalışmalarının aralıksız olarak sürdüğünü söyledi.

Yeni Ekonomi Modeli’nin Türkiye’yi ekonomi tarihinin en derin krizlerinden birine sürüklediğini iddia eden Karamollaoğlu, “Yeni demekle yeni olunmuyor. Bugüne kadar bu iktidarın yeni dediği her şey, ülkeyi eskisinden daha beter hale getirdi. Yeni sisteme geçiyoruz dediler, ortada sistem diye bir şey bırakmadılar. 85 milyonluk ülkeyi; tek bir akla, tek bir adama ve tek bir partiye mahkum etti.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye'nin ihtiyacı yeni bir iktidardır”

Karamollaoğlu, “Politikalar değişmediği sürece, kelime ve kavramlarının değişmesinin bir anlamı olmaz” diyerek, şunları aktardı:

Sadece yenilik fayda sağlamıyor. Bu nedenle yeniliğin sözde değil, özde olması lazım; lafta değil, icraatta olması lazım. O yüzden biz diyoruz ki; gelinen noktada Türkiye’nin tek ihtiyacı ne yeni anayasa, ne yeni ekonomi modelidir. İhtiyacımız olan şey sadece ama sadece yeni bir yönetim anlayışına sahip, yeni bir iktidardır.

“İktidar kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor”

İnsanların kısa süreliğine yüksek maaş aldığı hissine kapıldığını sonrasında aldığı maaş ile ay sonunun gelmediğini anlamasının uzun sürmediğini söyleyen Karamollaoğlu, “İktidar, işçiye-memura kaşıkla verdiği zamları, gece gündüz çalışan banknot matbaasında basılan paralar ve yanlış politikalar sonucu yükselen enflasyon ile kepçe kepçe geri almaya başladı bile. İktidarın derdi ise sadece ama sadece koltuğunu korumak; seçime kadar durumu kurtarsa yetiyor kendisine.” diye konuştu.

İktidar, tüm ihalelere 'devletin malı deniz' diye bakıyor

Karamollaoğlu, Ulusal Şeffaflık Örgütü’nün verileri hakkında da değerlendirme yaparak, “Türkiye son 10 yılda yolsuzluk endeksinde en çok puan kaybeden ülke. 2013 yılına göre 43 basamak daha da ileriye gitti ve 96. sırada yer aldı. Eğer siz yolsuzluk ve rüşveti bitirmekte kararlıysanız, önce kamuda şeffaflığı sağlamak mecburiyetindesiniz. Ama görüyoruz ki iktidar buna hazır ve razı değil. Çünkü kendi kirli çamaşırları ortaya dökülecek.” dedi.

Dünyada kamudan en çok ihale alan 10 şirketin 5’inin Türkiye’den olduğuna değinen Karamollaoğlu, “Bunu sorunca ‘devletin ticari sırrı’ diyor bu arkadaşlar. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını korumakta ‘sır’ mefhumunun arkasına sığınamazsınız. Bunu bir türlü anlamak istemiyorlar.” şeklinde konuştu.

“Milletin iktidara sunduğu kredi tükendi”

Karamollaoğlu, açıklanan her kredinin enflasyonun biraz daha armasına neden olacağını belirterek, “20 yıllık uzun bir süre yolsuzluk ve rüşvet bataklığına saplanmış bir iktidarın, bu bataklıktan 8-10 ay gibi bir sürede kurtulması mümkün değildir. Cumhurbaşkanı ve ekibi üretim ve katma değerle ekonomiyi düzeltmeye çalışacağına, taşıma su ile değirmeni döndürmeye çalışıyor. Her kabine toplantısının ardından yeni bir kredi paketi açıklanıyor. Ama bu milletin iktidara sunduğu kredi artık bitti.” ifadelerini kullandı.

“Hadi diyelim milleti kandırdınız, Cenab-ı Hakkı nasıl kandıracaksınız?”

Kur Korumalı Mevduat uygulaması hakkında konuşan Karamollaoğlu, “Hazine ve Maliye Bakanı tarafından da ilk önce bu “Kur korumalı mevduat uygulamasının bütçeye yükü olmaz.” denilmişti. Sonra sınırlı olacağı belirtildi. Ama gelinen noktada, daha yılın ilk sekiz ayında, Merkezi Yönetim Bütçesinde kur korumalı mevduat için bütçeden ödenen tutar 75,6 milyar lirayı aştı. Hadi milleti kandırdınız, Cenab-ı Hakk'ı nasıl kandıracaksınız? Birazcık insanda utanma duygusu olması icap eder.”

“İktidarın eylem ve söylem uyumu bozulmuştur”

Karamollaoğlu, “Devlet yönetiminde tek adamın söz sahibi olduğu, kimseden akıl almaya ihtiyacının kalmadığı, istişarenin rafa kaldırıldığı, liyakatin terk edildiği dönem; her şey gibi ekonominin de tepetaklak gitmeye başladığı ve faizin tırmanışa geçtiği dönem olmuştur.” ifadelerini kullanarak, konuya dair şunları kaydetti:

“Ülkeyi yönetme iddiasında olanların, eylem ve söylem uyumu bozulmuş, söylediği ile yaptığı arasında tutarlılık ilişkisi kalmamıştır. İktidarın faize ilişkin söylediği ile yaptıkları buna en güzel örnektir. Faiz giderleri 2018 yılına kadar yatay bir seyir izlerken, 2018 yılından itibaren ‘şahlanışa’ geçtiği görülmektedir. Bakınız; 2006-2017 yılları arasında 12 yıl boyunca yıllık ortalama 50 milyar lira faiz giderimiz vardı. 2018'de bu rakam birdenbire 74 milyara, 2019'da 100 milyara, 2020'de 134 milyara, 2021'de ise 180 milyar liraya kadar çıktı. 2022 için de bütçede faiz gideri yaklaşık 330 milyar lira olarak öngörülüyor.”

“Önümüzdeki seçim bir referandum olacak”

2023 seçiminin normal bir seçim değil, referandum olacağını öne süren Karamollaoğlu, “Bu seçimin sorusu ‘2023’de kim Cumhurbaşkanı olacak?’ sorusu değil, ‘2023’den sonra nasıl bir Türkiye olacak’ sorusudur. Bizler bu seçimde ‘Kimi başkan olarak görmek istiyoruz’ sorusundan ziyade, ‘Nasıl bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz’ sorusunun cevabını vereceğiz.” diye konuştu.

Karamollaoğlu, ehliyet ve liyakatin esas alındığı bir sistemi kurmak için mücadele ettiklerini belirterek, “Şahıslarımızın, partilerimizin değil, ülkemizin geleceği için çabalıyoruz. Şeffaf, düzgün, denetlenebilir bir sistem inşa edilmediği sürece Ahmet gitmiş, Mehmet gelmiş hiçbir önemi yoktur.  Biz Saadet Partisi olarak isimleri değil, sistemi değiştirmek için uğraşıyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Hibya Haber Ajansı



Anahtar Kelimeler:

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Anamur ve Bozyazılı Muz Üreticilerinden Ortak Çağrı: "Yerli Muz İçin Lobi Oluşturulmalı"

Anamur’da Sokak Hayvanları İçin Veteriner Müdürlüğü Kuruluyor

Anamur'da Gençlik Spor Şenliği Heyecanı

Anamur’da Güvenlik Kameraları Artıyor

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Çamalan’da Yangın Nöbeti

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Sevilla Zirvesi'nde Yoksulluk ve İklim Krizi: Sevilla Taahhüdü Açıklandı

Brent Petrol 66 Dolara Yükseldi: Akaryakıtta Yeni Zam ve İndirim Beklentisi

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

İç mimarla çalışmak size ne kazandırır İstanbul’daki projelerden gerçek örnekler

BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’da Sıcaklık 39 Dereceyi Aştı, Vatandaşlara Kritik Yangın Uyarısı

Yerli Otomobil TOGG T10X’e Kur Zammı: Fiyatlar %8 Arttı

Otomobil, Çöp Kamyonuna Çarptı 1 İşçi Öldü, 4 Yaralı

Dereköyü Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Genel Kurulda Güven Tazeledi

Anamur ve Bozyazı’da Orman Yangını Riski En Üst Seviyeye Çıktı

Yeni Ekonomi Paketi Açıklandı: Memur ve Emekliye Ek Zam Sinyali.

ABD'de Yapay Zeka Yasası Onaylandı:

Kızılay'dan Bozyazı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Öztaş’a Teşekkür Ziyareti

ABD Senatosu’ndan İran Operasyonlarına Tepki: Kongreyi Bilgilendirmeme Krizi

Kızılay’dan Bozyazı Müftüsü’ne Anlamlı Ziyaret

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.