• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Swiss Days İstanbul 2022’ye Geri Sayım Başladı

Swiss Days İstanbul 2022, 23-25 Eylül Boyunca “Sürdürülebilir bir Gelecek Tasarlamak” teması altında İsviçre’nin zengin çeşitliliğini ve varlığını Türkiye'de sergilemeye hazırlanıyor.

KÜLTÜR - SANAT 20.09.2022 11:58:39
Swiss Days İstanbul 2022’ye Geri Sayım Başladı

Swiss Days İstanbul 2022, 23-25 Eylül Boyunca

“Sürdürülebilir bir Gelecek Tasarlamak” teması altında İsviçre’nin zengin  çeşitliliğini ve varlığını Türkiye'de sergilemeye hazırlanıyor.

 

İstanbul'daki İsviçre Başkonsolosluğu, Swiss Business Hub Türkiye (İstanbul’daki İsviçre’nin İhracat ve Yatırım Ofisi) ve Swiss Chamber of Commerce in Türkiye (Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği) “İsviçre Günleri Istanbul 2022”yi (Swiss Days Istanbul 2022) 23-25 Eylül 2022 tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada’da düzenleyecek. 

 

2019’da ilk kez düzenlenen İsviçre Günleri İstanbul üç gün içinde 15 bin’den fazla ziyaretçinin katılımı ile büyük bir başarı yakalamıştı.İsviçre Günleri Istanbul 2022, pandemi dönemi sonrasında sürdürülebilirlik ve inovasyona güçlü bir vurgu yaparak İsviçre ve İsviçre şirket ve markalarını tanıtmak amacıyla “Sürdürülebilir Bir Gelecek Tasarlamak” teması altında düzenleniyor. İsviçre Günleri Istanbul 2022, İsviçre müziğini, sanat ve kültürünü, gastronomisini, teknolojisini, ekonomisini, eğitimini ve daha fazlasını tekrardan İstanbul’da gerçekleştireceği benzersiz bir platform ile sunmayı heyecanla bekliyor.

 

Festival, 23 Eylül Cuma öğleden sonradan itibaren 25 Eylül Pazar öğleden sonraya kadar Yapı Kredi bomontiada'da herkese açık ve ücretsiz olacak. 

 

Etkinlik, daha sürdürülebilir hareket etmenin önemini vurgularken, çevre sorunları, her bireyin sorumluluğunun önemi ve çevre ile topluluklarımızı daha iyi korumak için teknoloji ve inovasyonun oynadığı rol hakkında genel farkındalığı artırmayı amaçlıyor. İsviçre Günleri Istanbul 2022, İsviçre ile Türkiye arasındaki güçlü işbirliğini ve daha sürdürülebilir bir geleceği teşvik etmenin yollarını vurgulayacak.

 

İsviçre Günleri ön etkinlikleri

Le Cordon Bleu’dan İsviçreli Şef Eric Ruppen, bomontiada’da bulunan restoranların menülerine İsviçre mutfağının spesiyalitelerini ekledi. Yapı Kredi bomontiada'nın üç popüler restoranı Monochrome, The Populist ve Kilimanjaro bu özel menüleri 19-25 Eylül tarihleri arasında misafirlerine sunuyor olacak.

 

Sokak sanatçısı No More Lies, İsviçre Günleri Istanbul 2022’de sergilenecek ve Sürdürülebilir Bir Gelecek Tasarlamak temasını yansıtan üç büyük tuval gerçekleştirecek. No More Lies’ın kullandığı malzemelere de  sanat ve hobi malzemelerinin önde gelen  markası Color Box destek oldu. Jotun da bu özel sokak sanatının tüm  boya malzemelerinin sponsorluğunu üstlendi. No More Lies’in Yapı Kredi bomontiada önündeki Ece Ticari Gayrimenkul Yatırım ve Yönetim Hizmetlerine ait olan otopark binasına yapılan tasarım yemyeşil İsviçre Alplerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor. 

 

İsviçre Günleri Istanbul 2022 öncesinde İsviçreli Gurme şef Jean-Marc Soldati ve Bahçeşehir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrenciler için Master Class ve birlikte İsviçre Gurme Yemeği gibi birbirinden lezzetli etkinliklere imza attı. 

 

İsviçre Günleri boyunca

Türkiye’de bulunan İsviçre firmalarının stantları şenlik havası yaratacak ve ziyaretçileri İsviçre yolculuğuna çıkaracak. Mini İsviçre festival ziyaretçileri, İsviçre markalarını daha yakından tanırken, ünlü Raclette Peyniri gibi İsviçre spesiyalitelerinin tadını çıkarabilecekler.

 

Mavi Bir Dünyada, Yeşil Bir Ekonomi” sloganı ile düzenlenen 16. “İsviçre Türkiye Ekonomik Forum”’u, 23 Eylül 2022’de Yapı Kredi bomontiada’da gerçekleşecek. İsviçre Büyükelçisi H.E Jean-Daniel Ruch ve Türkiye'de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak, gezegenimizin geleceğini tartışmak üzere özel sektör, akademi ve sivil toplumdan bir ana konuşmacı ve panelistlerin yer alacağı Ekonomik Forum'un açılışını yapacak. Açılış konuşmalarında sanal olarak 2030 Gündemi İsviçre Delegesi, Refah ve Sürdürülebilirlik Bölümü, Bölüm Başkan  Yardımcısı Markus Reubi de yer alacak.

 

Ayrıca İsviçre folklorik müziğinin yer aldığı bir eğlence programı ve “İnek Boyama”, “Çikolata Atölyesi” “İnek Sağma”, “Çarkıfelek” ve resim yarışmaları gibi çocuk ve yetişkinleri eğlendirecek etkinlikler bulunacak. Radyo Power FM, üç festival günü boyunca  canlı yayın yapacak.

 

İsviçre Günleri İstanbul 2022 kapsamında, İsviçre Yüksek Saatçilik Teknik Servis Hizmetlerinde, Uluslararası Yetkili ünvanı bulunan Tektaş Saatçilik ve Mücevher Grubu’nun düzenleyeceği “İsviçre Saatlerinin Bakım Yolculuğu” atölyesi, saat tutkunlarının heyecanla beklediği programlar arasında yer alıyor.

 

İsviçre Günleri Istanbul 2022'de iki konser gerçekleşecek. İlk olarak İsviçre Caz Grubu “Bconnected” Cuma gecesi tüm Caz ve Blues severleri bekliyor.

 

24 Eylül Cumartesi akşamı, İsviçre Kariyer Saatleri ve genç İsviçrelileri karşılama etkinliğinden sonra 2020'de İsviçre Müzik Ödülleri'ne aday gösterilen ve İsviçre'nin en umut verici seslerinden biri olarak kabul edilen İsviçreli R&B şarkıcısı Naomi Lareine sahne alacak.

 

Şişli Belediyesi desteğiyle Lozan sergisi açılışı

İsviçre ve Türkiye arasındaki ilişkiler her zaman sağlam oldu. Her iki ülkeden insanlar göç etti ve yeni vatanlarında izlerini bıraktılar. Bazı örnekler, 19. yüzyılda Ayasofya'nın önemli restorasyonundan sorumlu olan İsviçreli mimar Fossati'ye ya da eski fabrika sahasında İsviçre Günlerinin kutlanacağı, ailelerinin ünlü bira markasını kuran Bernli İsviçreli Bomonti ailesine aittir. Ancak Türk halkının İsviçre ile ilgili en önemli ve en bilinen tarihi olayı hiç şüphesiz Lozan Antlaşması'nın imzalanmasıdır. Cenevre Gölü kıyısındaki bu İsviçre şehrinde aylarca müzakereler yapıldı ve nihayet Haziran 1923'te imzalandı. Antlaşmanın modern Türkiye üzerinde büyük etkisi oldu. Yüzüncü yıl vesilesiyle ve Şişli Belediyesi'nin büyük desteğiyle İsviçre Günleri boyunca Yapı Kredi bomontiada Sanat Galerisi'nde Lozan sergisi sunulacak. 

Lozan sergisinin açılışı   22 Eylül Perşembe günü 12.00’de yapılacak. 

 

Presence Switzerland (PRS), Swiss Tourism, Switzerland Global Enterprise (SGE) ve Şişli Belediyesi'nin destek ve katılımıyla, İstanbul’un en popüler ve çok kültürlü mekanı Yapı Kredi bomontiada’da, İsviçre Günleri Istanbul 2022 çeşitli atölye çalışmaları, konferanslar, seminerler, konserler, eğlenceli aktiviteler ve katılımcı stantlarına ev sahipliği yapacak. Üç günlük İsviçre Festivali şehrin ilgi odağı olmaya hazırlanıyor. Yapı Kredi bomontiada, dDf, Power App ve Privée PR, İsviçre Günleri Istanbul 2022’ye ortak kuruluşlar olarak aktif olarak katılmaktadır.

 

İsviçre Günleri İstanbul 2022”nin Diamond sponsorları Oris ve Şark Saatçilik oldu. Gold sponsorları da ABB, Nestlé, Novartis, Roche, Tektaş Saatçilik  ve Türk Hava Yolları olurken Silver sponsorları arasında da Barry Callebaut, Belimo, Bordier, Credit Suisse, Geberit, Hilti, Sicpa, Sika, Swiss CenterDent, Rowema, Vakko ve Zurich Sigorta yer aldı. Diğer etkinlik sponsoru UBP oldu. Katkı sağlayan diğer şirketler arasında Bahçeşehir Üniversitesi, Erikli, Eyüboğlu, Fairmont Quasar Istanbul, Grand Hyatt Istanbul, Hilton Bomonti İstanbul, HUG AG, Color Box, Jotun, Lindt, Mandarin Oriental Bosphorus Istanbul, Nespresso, Shangri-La Bosphorus, Swatch, Swissôtel The Bosphorus Istanbul ve Tukaka & Vavana bulunuyor.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

Belediye Eski Başkanı Hidayet Kılınç Basın Toplantısında Kendi Dönemini Değerlendirdi

Türkiye'nin İyilik Gemisi Mısır'a Ulaştı, Yardımlar Gazze Yolunda

Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Gençler En Çok Neyle İlgilenir?

Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Özdemir Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Komutanlar ve Emniyet Müdüründen Başkana Nezaket Ziyareti

Başkan Deniz'den Dikyader'e Teşekkür Ziyareti

Jandarma'dan Dolandırıcılık Operasyonu: 392 Bin Tl'lik Dolandırıcılık Engellendi

Çöl Tozu Anamur'u İstila Etti: Normal İnsanlarda Bile Nefes Almayı Zorlaştırıyor

Belediye Başkanı Deniz, Mahallelerde Teşekkür Ziyaretlerini Sürdürüyor

Türkiye de Konut fiyatları Ortalama Fiyat 3 Milyon 264 Bin 430 Tl Oldu

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Dünya Çocukları İstanbul'da Buluşuyor

Anamur’a 4 yıllık Turizm İşletmeciliği Bölümü geliyor

Türkiye de Neden Deniz Canlılarının Fosilleri Var?

100 Milyon Turist, 100 Milyar Dolar Hedefine Ulaşmalıyız!

TÜMOSAN’dan Genç Mucitlere ‘SEN YETER Kİ YAP’Yarışması

Yeşilay’ın Bol Ödüllü Uyuşturucu Temalı Kısa Film Yarışması Cezbediyor

Beyin Ameliyatı Gerektiren Ciddi Sorunlara Dikkat

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

Can Sıkıntısı Neden Olur? Can Sıkıntısını Nasıl Gideririz?

Kayıp İlanı

Kadın Gözü İle Hayattan Kareler

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

İBB’den Çocuklara Özel Eski Masallar

Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Erasmus projelerine devam ediyor

Hazreti Musa’nın Bir Adamı Öldürme Olayı Nasıl Gelişti?

Yükleniyor

Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

Belediye Eski Başkanı Hidayet Kılınç Basın Toplantısında Kendi Dönemini Değerlendirdi

Türkiye'nin İyilik Gemisi Mısır'a Ulaştı, Yardımlar Gazze Yolunda

Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Özdemir Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Komutanlar ve Emniyet Müdüründen Başkana Nezaket Ziyareti

Başkan Deniz'den Dikyader'e Teşekkür Ziyareti

Jandarma'dan Dolandırıcılık Operasyonu: 392 Bin Tl'lik Dolandırıcılık Engellendi

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16