Tarih: 18.09.2022 07:38

İlçe danışma toplantısı yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

RİZE - 18.09.2022 - HİBYA - AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve teşkilat mensuplarının katılımıyla Ardeşen İlçe Danışma Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda günün anlamına ilişkin bir değerlendirme ile başlayan  İl Başkanı İshak Alim “Geçmişte bugün  Adnan Menderes,Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan maalesef tiyatro yargılamalar sonucu  idam edilmişlerdir. Her durumda tiyatro sahnesini oluşturanlar biliyorsunuz hafızalarında olduğu için sonrasında 15 Temmuz’u da tiyatro olarak adlandırdılar. Peki, merhum Adnan Menderes ve bakanlarımızın suçları neydi sadece ve sadece milletinin,memleketinin menfaatleri doğrultusunda çalışmak. Milli iradenin tecelli etmiş olduğu sandıklarda tecelli ettiği ve milli iradenin kararını vermiş olduğu seçimle başa gelen Başbakan ve kabinesindekiler idam ediliyor. Ne yapmışlardı ; Arapça ezan okunma yasağını tekrardan yürürlükten kaldırmışlardı. Laiklik adı altında onu zırh olarak kabul ederek, yasaklı olan din eğitimini tekrardan müfredata koymuşlardı.' ifadelerini kullandı.

Toplantıda dış politika ile ilgili bilgiler aktaran Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak “Sayın Cumhurbaşkanımız çok yoğun bir mesaide takip ediyorsunuz. Özbekistan’da Şanghay işbirliği görüşmesine katıldı oradan da Amerika’ya geçecek Birleşmiş milletler de ‘Dünya beşten büyüktür’ şeklinde haykıracak inşallah yoğun bir gündemimiz var. NATO Parlamenter Asamblesi Başkanlık Divanı üyesi olarak ben de Japonya’ya geçeceğim Japonya’da Pasifik’teki gelişmelerle ilgili dünyadaki enerji krizi ile ilgili dünyadaki gıda krizi ile ilgili süreçlerle ilgili toplantılara katılacağız.'dedi.

 


Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —