Tarih: 20.09.2022 14:43

Başkan Soyer: ″Geleceği kurtaracak şey köklerin gücüdür″

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle şehit aileleri ve gazi derneklerini ağırladı.

Başkan Soyer’in makamında şehit aileleri ve gazi derneklerini ağırladığı buluşmaya; Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi, Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Yardımlaşma Derneği , Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi ve Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi yöneticileri katıldı.

“Hafızayı kaybetmememiz lazım”

Başkan Soyer, Gaziler Günü’nün anlam ve önemine değinerek, “Bu vatanın kurtuluşu için atalarımızın ödediği bedelleri unutmamalı, hafızamızı diri tutmalıyız. Çünkü onları da unuttuğumuz zaman geleceğimiz çöküyor. Geleceğimizi kurtaramıyoruz. Geleceği kurtaracak şey köklerin gücüdür.” dedi.

Kentin kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü için düzenlenen 9 Eylül kutlamalarına sahip çıkan İzmirlilere teşekkür eden Başkan Soyer, ' 9 Eylül, hakikaten hafızayı, 100’üncü yılı tazeleme vesilesiydi. İzmirliler 9 Eylül'e, memleketlerine, belediyelerine sahip çıktı. Bu Türkiye’ye umut oldu. İzmirliler ile gurur duyuyorum.' ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —